Ευσεβής πόθος (vid)

jeter ukraine

jeter-ukraine

Πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός ψάχνει στην αγορά για τον παίκτη (“κοντό”) που θα αποτελέσει το “Κερασάκι στην τούρτα“. Οι “πράσινοι”, άλλωστε, είναι “γεμάτοι”, αλλά δεν θα έλεγαν “όχι” στην απόκτηση ενός ακόμη περιφερειακού που θα λειτουργήσει ως ο παίκτης που θα ξεκουράζει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Ραμέλ Κάρι, οι οποίοι “τραβούν κουπί” στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς (δεδομένου του προβλήματος τραυματισμού του Ρόκο Λένι Ούκιτς και των “χαμηλών πτήσεων” του Νίκου Παππά στα “μεγάλα” παιχνίδια).

Τα ραντάρ του “τριφυλλιού” δεν περιορίζονται μόνο στα ευρωπαϊκά παρκέ, αλλά φτάνουν μέχρι την μακρινή Κίνα. Εκεί όπου εντοπίστηκε η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση από αυτές που έχουν εξεταστεί τον τελευταίο μήνα. Το όνομα αυτού: Που Τζέτερ!

Ο Αμερικανός -με ουκρανικό διαβατήριο- πόιντ γκαρντ αγωνίζεται στο CBA με τη φανέλα των Σάνγκντονγκ Φλέιμινγκ Μπουλς, οι οποίοι παλεύουν για την είσοδό τους στα πλέι οφ του κινεζικού πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σκόπελος που πρέπει να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Κι αυτό γιατί οι Κινέζοι δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον ηγέτη τους σε περίπτωση που δουν ότι προκρίνονται στα πλέι οφ, ειδικά από τη στιγμή που βρίσκονται μία νίκη μακριά από την όγδοη θέση, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ποιος είναι

Ο ΓιουτζίνΠου Τζέτερ δεν ήταν ευρέως γνωστός στον ευρωπαϊκό κόσμο, μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και αποτέλεσε το “Α” και το “Ω” της -ευχάριστης έκπληξης- Ουκρανίας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Οι “κυανοκίτρινοι” έκαναν διαδοχικές υπερβάσεις κατακτώντας την έκτη (!) θέση και μαζί το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Ο ύψους 1μ80 πόιντ γκαρντ είχε εξαιρετική παρουσία στα παρκέ της Σλοβενίας μετρώντας 13.5 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ ανά παιχνίδι, επιδόσεις που τον κατέταξαν μεταξύ των κορυφαίων πόιντ γκαρντ της διοργάνωσης.

Φέτος “βγάζει το ψωμί του” στην Κίνα με τα χρώματα των Σάνγκντονγκ Φλέιμινγκ Μπουλς έχοντας 26.1 πόντους (με 46% στα δίποντα και 42.4% στα τρίποντα), 4.9 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ αποτελώντας τον “ιθύνοντα νου” της ομάδας του στην προσπάθεια για πρόκριση στα πλέι οφ του κινεζικού πρωταθλήματος.

Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί για αρκετά χρόνια στην Ισπανία με τα χρώματα των Μενόρκα (2008-’09), Ουνικάχα Μάλαγα (2009) και Μπανταλόνα (2011-’12), ενώ έχει περάσει από την Ουκρανία (Κίεβ, 2007-’08), το Ισραήλ (Χάποελ Ιερουσαλήμ, 2009-’10) και το ΝΒΑ (Σακραμέντο Κινγκς, 2010-’11), πριν καταλήξει στην Κίνα και τους Σάνγκντονγκ Φλέιμινγκ Μπουλς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…