Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Μακρύς ο δρόμος”

“Μακρύς ο δρόμος”

bratsiakos

bratsiakos

Μετρώντας τέσσερις συνεχόμενες ανόδους και βραβεύσεις, ο Βασίλης Μπρατσιάκος έχει κλείσει πλέον μόνιμη… θέση στις πρωτοχρονιάτικες πίτες του ΣΕΠΚ. Ο προπονητής της Κύμης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για τη βράβευσή του, τη φετινή σεζόν που βρίσκει τους “μπλε” αήττητους, αλλά και την ακαδημία που δημιούργησε από την αρχή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την 4η συνεχόμενη βράβευση του από τον ΣΕΠΚ: “Αναμφισβήτητα ήταν μεγάλες και συγκινητικές στιγμές, τόσο με τις αναφορές και τις βραβεύσεις στους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ που έφυγαν μέσα στο 2013 όσο και για τις βραβεύσεις του πρωταθλητή Ευρώπης, του νταμπλούχου Ελλάδας αλλά και τις υπόλοιπες. Όταν λέω υπόλοιπες εννοώ αυτές που έγιναν στον άσημο Έλληνα προπονητή-πρωταθλητή που δίνει τη μάχη του στις λιγότερο λαμπερές αλλά εξίσου σημαντικές με την Α1 κατηγορίες.

Αναφορικά με τις 4 συνεχόμενες βραβεύσεις μου, δεν θα ήμουν τίποτα χωρίς του παίκτες μου κι ειδικά αυτούς που μου έδωσαν τα 4 πρωταθλήματα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς και τους υπόσχομαι ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην προπόνηση για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες”!

Για την αήττητη μέχρι τώρα πορεία της Κύμης στη Γ’ εθνική: “Είμαστε ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα αήττητη πορεία της ομάδας μας. Το θετικό είναι ότι είμαστε μέσα στους στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν και το πλάνο μας βγαίνει όπως το είχαμε σχεδιάσει. Επιβάλλεται όμως να παραμείνουμε ταπεινοί, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε πιο αυξημένους κι απαιτητικούς ρυθμούς και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα είμαστε στη μέση της σεζόν.

Ο δρόμος που υπάρχει μπροστά μας είναι μακρύς και κρύβει πολλούς κινδύνους. Πρέπει να συνεχίσουμε να στηριζόμαστε στους τέσσερις βασικούς πυλώνες που έχουμε θέσει που είναι: μεγάλη προσοχή, καθαρό μυαλό, όρεξη για μπάσκετ και πίστη στο πλάνο μέχρι το τέλος”.

Για το ταβάνι της Κύμης: “Αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι! Τα τελευταία τρία χρόνια έχει ισάριθμες ανόδους και όλοι παλεύουμε φέτος να τις κάνουμε τέσσερις. Η οικογένεια Θεοδώρου που ηγείται αυτής της προσπάθειας έχει μεγάλα όνειρα για την ομάδα και την πόλη και τα δίνει όλα για να γίνουν πραγματικότητα!

Το επαρχιακό και κατ’ επέκταση του Ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη ανθρώπους όπως η οικογένεια Θεοδώρου και ομάδες όπως ο ΓΣ Κύμης γιατί το όραμα εκτός από αθλητικό είναι και κοινωνικό για την πόλη, τους κατοίκους και κυρίως τα παιδιά. Καθημερινά ολοένα και περισσότερα παιδιά έρχονται στο γήπεδο για να μάθουν μπάσκετ κι αυτό μας γεμίζει με περηφάνια και αισιοδοξία, καθώς μας δείχνει ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Στο δρόμο της προσφοράς και της αγάπης για τον τόπο αλλά και για το άθλημα που όλοι λατρεύουμε”.

Για τις ακαδημίες Xalkida Basketball Academy που ηγείται: “Η ιδέα της δημιουργίας της δικής μου ακαδημίας μπάσκετ, της Xalkida Basketball Academy (XBA), γεννήθηκε στο μυαλό μου από τότε που διαπίστωσα την ελλιπή γνώση και κατάρτιση παραγόντων κι ενίοτε προπονητών όσον αφορά την προπόνηση αναπτυξιακών ηλικιών. Με στεναχωρούσε η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος από όλους για την ποιοτική λειτουργία των ακαδημιών τους.

Στόχος της ΧΒΑ είναι η προπόνηση αθλητικής βελτίωσης των νεαρών καλαθοσφαιριστών από την πρώτη παιδική ηλικία έως και την μπασκετική του ενηλικίωση, καθώς πιστεύουμε ότι ο αθλητής χρειάζεται ένα πολυετές πλάνο για να έχει την σωστή εξέλιξη. Δίνουμε βάση στην σωστή και ποιοτική προετοιμασία του νεαρού αθλητή γι’ αυτό και βασικό μέλημα του προγράμματος είναι πρώτα η απόδοση μετά η νίκη. Αξιολογούμε πρώτα την απόδοση σε σχέση με το αποτέλεσμα γιατί η απόδοση είναι αυτή που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Η ακαδημία αριθμεί ήδη 120 παιδιά γεννημένα από το 1998 έως το 2006 και προπονείται καθημερινά στο κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” που βρίσκεται δίπλα στο κολυμβητήριο Χαλκίδας. Μετράμε ήδη δύο καλοκαιρινά camp και στο ένα μάλιστα σε συνεργασία με την ΤΝΒΑ φέραμε στην Χαλκίδα τον Derek Griffin των Ντένβερ Νάγγετς. Ο Griffin έκλεψε την παράσταση με την διδασκαλία του και την παρουσίαση των βασικών αρχών κατευθείαν από την καρδιά του παγκόσμιου μπάσκετ, την Αμερική και το ΝΒΑ”!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…