Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ο Σούμποτιτς στο ebasket.gr

Ο Σούμποτιτς στο ebasket.gr

subotic kypello

subotic-kypello

Ακόμη ένα Κύπελλο (κάτι σαν το Κύπελλο Ελλάδος) κατέκτησε στον Λίβανο ο Λευτέρης Σούμποτιτς. Ο Ελληνοσλοβένος τεχνικός μίλησε στο ebasket.gr για τον (ήδη) ένα χρόνο θητείας του στην Αλ Ριάντι των 23 πρωταθληματικών τίτλων και του ενός Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ασίας (2011), αλλά και για την κατάκτηση του “Χαρίρι Καπ”.

– Πρώτο τρόπαιο (σ.σ. όπως δείχνει εμφατικά στο φωτογραφικό στιγμιότυπο ο “Πίξι” και οι συνεργάτες του) για φέτος.
“Πρώτο τρόπαιο μετά τη νίκη μας στον Τελικό, με 82-71 επί της Μουταχέντ, όπως ξέρετε. Είναι γεγονός ότι το πανηγύρισαν έξαλλα οι οπαδοί μας, που είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις. Έτσι ή αλλιώς, οι άνθρωποι εδώ μοιάζουν με τους Έλληνες. Είναι πολύ ζεστοί και αληθινοί. Περνάω πολύ ωραία και δεν το κρύβω. Υπάρχει ικανοποίηση για το τρόπαιο, αλλά ακόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας”.

– Η εφετινή περίοδος ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο.
“Κατά την περσινή περίοδο κερδίσαμε σχεδόν τα πάντα και φέτος κάναμε καλό ξεκίνημα παίρνοντας το Κύπελλο. Το Πρωτάθλημα εδώ είναι πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό. Τα τελευταία δύο χρόνια οι ομάδες εδώ παίρνουν πολύ καλούς παίκτες, όπως είναι ο Γουντς, ο Μάσεϊ, ο Χόσκινς, ο Κένεντι του Παναθηναϊκού παλιά. Και το κυριότερο: Όλοι είναι, είμαστε πληρωμένοι στην ώρα μας. Εκτός από το πρωτάθλημα, που είναι μεγάλος στόχος, παίζουμε και στο “Asia Cup” και στο “Arab Cup”  και σε πολλά άλλα τουρνουά”.

– Μοιάζει να έχεις βρει τη “γη της επαγγελίας” εκεί. Πόσω μάλλον από την στιγμή, που με το “καλημέρα”  στον Λίβανο πήρες τρόπαια.
“Πήραμε και πέρσι το Κύπελλο, πρώτοι στο Πρωτάθλημα, αλλά και στο “Dubai International Cup”. Οι συνθήκες είναι όντως πολύ καλές και οι σχέσεις μου με την διοίκηση επίσης. Είχα την τιμή μάλιστα να δεχτώ νέα πρόταση από την διοίκηση, τον περασμένο Ιανουάριο, και το συμβόλαιό μου επεκτάθηκε για ακόμη δύο χρόνια, ενώ αρχικά είχα υπογράψει συμβόλαιο ενός χρόνου”.

– Μαζί σου, στο τεχνικό επιτελείο ένας Έλληνας.
“Ο Δημήτρης Μητρόπουλος. Άξιος συνεργάτης. Είχε εργαστεί στο παρελθόν σε Αθηναϊκό (στις Γυναίκες) και Ηλυσιακό”.

– Η Βηρυτός θεωρείται το “Παρίσι της Ανατολής”. Δώρον – άδωρον να ρωτήσουμε, πώς περνάτε εκτός γηπέδων…
“Είναι πανέμορφη πόλη. Μου θυμίζει πολύ την Θεσσαλονίκη, που υπεραγαπώ. Έχει τα πάντα. Ό,τι χρειάζεται ένας άνθρωπος. Επίσης, το φαγητό είναι εξαιρετικό. Και οι γυναίκες είναι πολύ όμορφες!” (γέλια)

– Η αίσθηση που επικρατεί, ωστόσο, είναι ότι ο Λίβανος είναι μια χώρα, που εγκυμονεί κινδύνους λόγω της πολιτικής ρευστότητας στην περιοχή.
“Αυτά ανήκουν στο πολύ παρελθόν, τουλάχιστον, για τον Λίβανο. Δόξα τω Θεώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προβλήματα. Μικρό πρόβλημα προκαλεί η κατάσταση στη Συρία. Είναι μια χώρα, που είναι δίπλα μας. Είναι λογικό να επηρεαζόμαστε κάπως με όσα συμβαίνουν εκεί. Εμείς δεν έχουμε νιώσει κάτι. Είναι όλα καλά εδώ. Το λέω και το ξαναλέω για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις”.

– Παρακολουθείς το ελληνικό Πρωτάθλημα;
“Εννοείται πως παρακολουθώ, με όποιον τρόπο μπορώ. Ο Ολυμπιακός “κλέβει την παράσταση”. Μου φαίνεται αυτή την στιγμή πολύ ανεβασμένος. Έχει καλή ψυχολογία. Δημιουργεί την αίσθηση ότι μπορεί να κερδίσει όποτε θέλει. Βέβαια, στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό τα πράγματα αλλάζουν. Στον αγώνα Κυπέλλου οι πιθανότητες θα είναι πάλι μοιρασμένες. Όπως θα είναι και στους τελικούς Πρωταθλήματος”.

– Στην Ευρωλίγκα πώς βλέπεις τα πράγματα;
Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και της εφετινής Ευρωλίγκας. Δεν χωρά αμφιβολία γι’ αυτό. Μαζί με την Φενερμπαχτσέ, τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα”.

– Και η ομάδα σου, ο Άρης;
“Βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Θέλει μεγάλη υπομονή και υποστήριξη από όλους. Με την ευκαιρία, που μού δίνετε, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση του Άρη. Διότι επιτέλους οι άνθρωποι του Άρη δουλεύουν σωστά, έχουν οργάνωση, και το κυριότερο, ξέρουν να εκτιμούν τις παλιές δόξες και σέβονται την ιστορία του συλλόγου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…