Κεντρική Basket League Αγώνες Ελευσίνα – ΟΣΦΠ 63-101

Ελευσίνα – ΟΣΦΠ 63-101

pridezis elefsina

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ-ÐÁÍÅËÅÕÓÉÍÉÁÊÏÓ

Παιχνίδια όπως αυτό ανάμεσα στον Πανελευσινιακό και τον Ολυμπιακό (63-101) έχουν ενδιαφέρον αν κι εφόσον ο θεωρητικά αδύναμος υπερβάλλει εαυτόν. Αν κι εφόσον είναι προσηλωμένος στην άμυνα και βρεθεί σε εξαιρετικά καλή επιθετική ημέρα. Αν κι εφόσον ο θεωρητικά ισχυρός είτε υποτιμήσει, είτε θελήσει να κάνει συντήρηση δυνάμεων.

Τίποτα απ’ αυτά (ενδεχομένως μόνο η… συντήρηση δυνάμεων) δεν έγινε στην Ελευσίνα. Ο Ολυμπιακός μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα, έβαλε από το ξεκίνημα τους… όρους στο παιχνίδι και υποχρέωσε τον Πανελευσινιακό σε… δεύτερο ρόλο.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν μπάσκεταθωότητας” και το πλήρωσαν, αφού δεν αμύνθηκαν όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να δεχτούν 20+ πόντους σε κάθε περίοδο. Με αυτό το δεδομένο, έχοντας απέναντί τους τον Ολυμπιακό, θα πήγαινε στράφι η όποια καλή επιθετική τους συνεργασία (δεν ήταν δα και πάρα πολλές).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κράτησε “βασικούς” αρκετή ώρα στον πάγκο, αλλά δεν έχασε κάτι από το αξιόμαχο της ομάδας του. Το σερί δεν θα σταματούσε στην Ελευσίνα, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιώργος Πρίντεζης έβγαζε… λαγούς από το καπέλο, οι “ερυθρόλευκοι” έτρεχαν σε κάθε ευκαιρία στον αιφνιδιασμό και άνευ αντιπάλου ανέβαζαν το άθροισμα των πόντων τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο τέλος του δευτέρου μέρους κι ενώ το σκορ ήταν 29-53 (ο νικητής είχε ήδη κριθεί) η στατιστική κατέγραφε 16/20 δίποντα για τους “ερυθρόλευκους“. Υψηλή επίδοση, αλλά με 7/9 αιφνιδιασμούς, ήταν απολύτως εξηγήσιμη. Αυτό που ήταν… “ανεξήγητο” ήταν τα μόλις δύο ομαδικά φάουλ των γηπεδούχων, δείγμα της κακής τους αμυντικής λειτουργίας.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 32-57, 46-77, 63-101.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 7 (1), Παπαμακάριος, Αράπης 8, Ράλεϊ Ρος 10, Μελισσαράτος 12 (2), Τέρνερ 18, Μάντζαρης 4, Αβραμίδης 4, Χουχούμης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Λο 5, Ντάνστον 2, Σπανούλης 3 (1), Περπέρογλου 11, Παπαπέτρου 15 (1), Σλούκας 6, Λοτζέσκι 8, Μπέγκιτς 8, Πρίντεζης 24 (2), Μάντζαρης 6 (1), Καββαδάς 5, Κατσίβελης 8 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…