Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Άρης 93-61

Ολυμπιακός – Άρης 93-61

osfp aris dunk

osfp-aris dunk

18/18 και συνεχίζει…
Ο Ολυμπιακός –με φόρα από τη νίκη του επί της Γαλατασαράι– επέκτεινε το ρεκόρ του, μετά την επικράτηση επί του Άρη με 93-61, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ. Οι “ερυθρόλευκοι” πέρασαν ένα σχετικά εύκολο απόγευμα –στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με κόσμο-, καθώς οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί (πέραν της 3ης περιόδου).

Με αρκετή ενέργεια και “όρεξη” ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα. Οι “κιτρινόμαυροι” χωρίς άγχος –καθώς δεν είχαν να χάσουν τίποτα από την συγκεκριμένη αναμέτρηση- έπαιζαν ένα ελεύθερο μπάσκετ, με τον Βαγγέλη Αγγέλου να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα.

Ντάνστον (Ολυμπιακός) και Βεζένκοφ (Άρης) ήταν οι πρωταγωνιστές του πρώτου δεκαλέπτου, καθώς πέτυχαν 12 έκαστος. Οι “ερυθρόλευκοι” εκμεταλλευόμενοι τα λάθη (7) που έκαναν οι Θεσσαλονικείς, τελείωσαν προηγούμενοι με 29-20, την πρώτη περίοδο.

Αν και ο Βεζένκοφ σταμάτησε να “πυροβολεί” τον Ολυμπιακό, ο Άρης παίρνοντας πόντους από Σαρικόπουλο και Γκίκα, δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να ανοίξουν τη διαφορά στο σκορ. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν χάσει την συγκέντρωσή τους στο αμυντικό κομμάτι, με αποτέλεσμα οι “κιτρινόμαυροι” να έμεναν κοντά στο σκορ (38-31).

Η “επαναφορά” στο παρκέ του Σπανούλη και του Ντάνστον έφερε ισορροπία στην οργάνωση και στην εκτέλεση για τον Ολυμπιακό. Οι Θεσσαλονικείς μείωσαν τα λάθη, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό στην επίθεση, με τους “ερυθρόλευκους” να κλείνουν το ημίχρονο προηγούμενοι 44-33.

Μουδιασμένοι –αμφότεροι- επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, για το δεύτερο ημίχρονο. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν αντιμετώπιζαν άμεσα προβλήματα, αλλά δεν μπορούσαν κιόλας να “καθαρίσουν” το παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς έμεναν κοντά στο σκορ (λίγο πάνω, λίγο κάτω από τους 10 πόντους) με σχετική άνεση. Ο ρυθμός είχε πέσει με τους Πειραιώτες να έχουν την αναμέτρηση στον έλεγχό τους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε διαρκώς αλλαγές, θέλοντας να ξεκουράσει τους παίκτες του ώστε να μείνουν φρέσκοι για την δύσκολη συνέχεια. Οι “κιτρινόμαυροι” με ένα ξέσπασμά τους στο τελευταίο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου, έριξαν τη διαφορά στους 5 πόντους διαμορφώνοντας το 59-54, όπου ήταν το σκορ περιόδου.

Ένα σερί 17-3, στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τέταρτης και τελευταίες περιόδου, “κλείδωσαν” τη νίκη στέλνοντας τη διαφορά στους 19 πόντους (76-57). Οι “κιτρινόμαυροι” δεν είχαν καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα -πριν καν το καταλάβουν- να ανοίξει η διαφορά στο σκορ. Μια τεχνική ποινή στον Βαγγέλη Αγγέλου και ενώ η διαφορά ήταν στους 30 πόντους, ήρθε να προστεθεί στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης.

Οι Πειραιώτες έχοντας ένα επί μέρους σκορ -στην 4η περίοδο- 34-7, έφτασαν με σχετική ευκολία (πλην της 3ης περιόδου) στην 18η σερί νίκη τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, επικρατώντας του μαχητικού -κατά τα άλλα- Άρη με 93-61.

Διαιτητές: Γκούμας, Ξενικάκης, Ταρενίδης Στ.
Τα δεκάλεπτα: 29-20, 44-33, 59-54, 93-61.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7 (1), Λο 2, Ντάνστον 16, Σπανούλης 12 (1), Παπαπέτρου 2, Σλούκας 10 (2), Λοτζέσκι 6 (1), Μπέγκιτς 15, Πρίντεζης 8, Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 6 (1), Κατσίβελης 6.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μποχωρίδης, Πελεκάνος 15 (1), Γκίκας 8 (2), Χαρίσης 4, Βεζένκοφ 19 (3), Σαρικόπουλος 8, Μούρτος, Αθηναίου 7 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…