Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Λάθη και ενέργεια”

“Λάθη και ενέργεια”

bauermann oaka

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ-ËÉÅÔÏÕÂÏÓ ÑÉÔÁÓ

Η… μη αντίδραση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το μεγαλύτερο λάθος της Λιέτουβος Ρίτας σύμφωνα με τον Ντιρκ Μπάουερμαν. Ο Γερμανός προπονητής -με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα- στάθηκε στο γεγονός πως οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να “ματσάρουν” την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη, ενώ στάθηκε στα πολλά λάθη που έγιναν στο τρίτο (κατά κύριο λόγο) δεκάλεπτο και είχαν ως αποτέλεσμα την ανατροπή των δεδομένων στον αγώνα.

“Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι ρυθμού, αλλά είναι παιχνίδι προσπάθειας. Όταν παίζεις σκληρά τότε βρίσκεις ρυθμό. Αυτό ήταν το κλειδί, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με περισσότερη ενέργεια. Βρήκαν ρυθμό, έβαλαν τα σουτ και ήταν εντελώς διαφορετική ομάδα”, δήλωσε αρχικά ο Ντιρκ Μπάουερμαν, για να συνεχίσει λέγοντας:

“Για την ομάδα μου έχω να πω ότι παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε ακριβώς τι επρόκειτο να γίνει στα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, οπότε είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που αντιδράσαμε. Για να μπορέσουμε το παιχνίδι θα έπρεπε να ματσάρουμε την ενέργεια. Δεν το κάναμε, αλλά αντίθετα είχαμε πολλά λάθη. Κι όταν έχεις προσδοκίες να κερδίσεις μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να προστατεύσεις τη μπάλα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…