Κεντρική NBA “Αρκούδες”… οι Έλληνες (vid)
NBA

“Αρκούδες”… οι Έλληνες (vid)

boston memphis

boston-memphis

Αγωνιστικός… χαμός έγινε χθες το βράδυ στα παρκέ του ΝΒΑ καθώς διεξήχθησαν πολλές αμφίρροπες (και συνάμα ενδιαφέρουσες), με τους Ιντιάνα Πέισερς να διευρύνουν το αήττητο σερί τους, την ίδια ώρα που σε αυτό των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έμπαινε τέλος. Όσον αφορά τα “γαλανόλευκα” του “μαγικού κόσμου”, οι Κώστας Κουφός και Νικ Καλάθης είχαν σημαντική συνεισφορά στη νίκη των Μέμφις Γκρίζλις, εν αντιθέσει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στην (νέα) ήττα των Μιλγουόκι Μπακς.

Τα αποτελέσματα:
Σάρλοτ Μπόμπκατς – Ιντιάνα Πέισερς 74-99
Μπόστον Σέλτικς – Μέμφις Γκρίζλις 93-100
Κλίβελαντ Καβαλίερς – Μαϊάμι Χιτ 84-95
Χιούστον Ρόκετς – Ατλάντα Χοκς 113-84
Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Ντένβερ Νάγκετς 110-117
Ντάλας Μάβερικς – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 103-99
Λος Άντζελες Κλίπερς – Νιού Γιόρκ Νικς 93-80
Ορλάντο Μάτζικ – Φιλαδέλφεια Σίξερς 105-94
Μπρούκλιν Νετς – Λος Άντζελες Λέικερς 94-99
Ντιτρόιτ Πίστονς – Σικάγο Μπουλς 79-99
Μιλγουόκι Μπακς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 92-100 (87-87κ.α.)
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Σαν Αντόνιο Σπερς 94-88
Φοίνιξ Σανς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 120-106

Σούπερ Έλληνες και… “διπλό”

jeff-green-hustle

Παρά την απουσία του Μαρκ Γκασόλ, οι Μέμφις Γκρίζλις συνεχίζουν να παρουσιάζονται καλοί στο παρκέ πανηγυρίζοντας, χθες το βράδυ, μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς (100-93). Νίκη στην οποία οι δύο Έλληνες των “Αρκούδων” είχαν σημαντική συνεισφορά αφού ο μεν Κώστας Κουφός “άγγιξε” το νταμπλ νταμπλ (7π.-13ριμπ.), ο δε Νικ Καλάθης πραγματοποίησε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του στο ΝΒΑ μετρώντας 4π. και 7ασ.. Αυτός που, όμως, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ντέιβ Γιόεργκερ ήταν ο Τζέριντ Μπέιλες (22π.), που μαζί με τον Μάικ Κόνλεϊ (14π.-9ασ.) έκαναν ό,τι ήθελαν στην περιφέρεια. Στην αντίπερα όχθη, η εξαιρετική εμφάνιση των Τζεφ Γκριν (26π.) και Τζάρεντ Σάλιντζερ (23π.12ριμπ.) δεν ήταν αρκετή για να δώσει στους “Κέλτες” τη νίκη.

“Λύγισαν” στην παράταση

vesely-wizards-dunk

Την έκτη (σε εφτά παιχνίδια) εντός έδρας ήττα υπέστησαν χθες το βράδυ οι Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι “λύγισαν” στην παράταση από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς με 100-92 (87-87κ.α.). Οι “Μάγοι” κυριάρχησαν στο έξτρα πεντάλεπτο και έχοντας σχεδόν όλη τη βασική πεντάδα σε εξαιρετική κατάσταση σημείωσαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, τα “Ελάφια” εξακολουθούν να βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας στην Ανατολή αδυνατώντας να βάλουν τέλος στο σερί ηττών αφού έφτασαν αισίως τις δέκα συνεχόμενες. Όσον αφορά το παιχνίδι, κορυφαίος ήταν ο Ο Τζέι Μέιγιο (21π.), ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Λάρι Ντρου.

Εδώ είναι… Οκλαχόμα!

thunder-spurs

Η δύναμη της “Chesapeake Arena” επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά καθώς οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επιβλήθηκαν των Σαν Αντόνιο Σπερς με 94-88, στο μεγάλο ντέρμπι της χθεσινής βραδιάς. Η ομάδα του Σκοτ Μπρουκ “πάτησε το γκάζι” στην τρίτη περίοδο, οπότε και ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα, και με τον Ρέτζι Τζάκσον (23π.) να έρχεται από τον πάγκο για να… καμουφλάρει τα κάκιστα ποσοστά του Ράσελ Ουέστμπρουκ (6π. με 2/16 σουτ), πήρε τη νίκη. Κορυφαίος, όμως, για τους “Κεραυνούς” ήταν ο -συνήθης ύποπτος- Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος πέτυχε νέο νταμπλ νταμπλ (24π.-13ριμπ.). Από πλευράς “Σπιρουνιών” ξεχώρισαν ο Τόνι Πάρκερ (16π.-7ριμπ.) και η… αστοχία τους από την περιφέρεια αφού είχαν το ισχνό 25.9% (7/27) στα σουτ τριών πόντων.

Σερί ήταν και πάει

dragic-phoenix

Το αήττητο σερί των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έλαβε τέλος χθες το βράδυ, με τους Φοίνιξ Σανς σε ρόλο… θύτη. Οι “Ήλιοι” επικράτησαν με 120-106, κυρίως γιατί κυριάρχησαν στο παρκέ στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, οπότε και ανέτρεψαν την εις βάρος τους διαφορά. Τίποτα, όμως, από αυτά δεν θα είχε πάρει “σάρκα και οστά”, αν ο Γκόραν Ντράγκιτς δεν έκανε… το παιχνίδι της ζωής του σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ (31π.-10ασ.). Μαζί του είχε τους Τσάνινγκ Φράι (25π.-9ριμπ.) και Μαρκίφ Μόρις (19π.) που “έκοβαν” κι “έραβαν” στο “ζωγραφιστό”. Όσον αφορά το Πόρτλαντ, Πρώτος σκόρερ ήταν ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ με 24π., ενώ ο Ντάμιαν Λίλαρντ πρόσθεσε άλλους 16π..

Η Βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ
Ιντιάνα Πέισερς 14-1
Μαϊάμι Χιτ 12-3
Ατλάντα Χοκς 8-8
Τορόντο Ράπτορς 6-8
Σικάγο Μπουλς 7-7
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 7-8
Σάρλοτ Μπόμπκατς 7-9
Ντιτρόιτ Πίστονς 6-9
Ορλάντο Μάτζικ 6-9
Φιλαδέλφεια Σίξερς 6-10
Μπόστον Σέλτικς 6-11
Κλίβελαντ Καβαλίερς 4-11
Μπρούκλιν Νετς 4-11
Νιου Γιόρκ Νικς 3-11
Μιλγουόκι Μπακς 2-12

ΔΥΣΗ
Σαν Αντόνιο Σπερς 13-2
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 13-3
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 10-3
Λος Άντζελες Κλίπερς 11-5
Χιούστον Ρόκετς 11-5
Ντάλας Μάβερικς 10-6
Ντένβερ Νάγκετς 8-6
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 9-7
Μέμφις Γκρίζλις 8-7
Φοίνιξ Σανς 8-7
Λος Άντζελες Λέικερς 8-8
Μινεσότα Τίμπεργουλβς 8-9
Νιου Ορλίν Πέλικανς 6-8
Σακραμέντο Κινγκς 4-9
Γιούτα Τζαζ 2-14.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…