Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟ – Πανελευσινιακός 74-35

ΠΑΟ – Πανελευσινιακός 74-35

gist panathinaikos panelefsiniakos

gist-panathinaikos-panelefsiniakos

Πατώντας το γκάζι” στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας ως κορυφαίο τον Βλάντο Γιάνκοβιτς (12 πόντοι, 11 ριμπάουντ), ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Πανελευσινιακού (74-35). Οι “πράσινοι” δεν… έθελξαν με την απόδοσή τους στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα, αλλά στην επανάληψη οι μηχανές δούλεψαν στο “φουλ”. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η παρθενική συμμετοχή του Πινγκ Σανγκ (4 πόντοι) με την πράσινη φανέλα, αλλά και το ντεμπούτο του Νίκου Χουχούμη με αυτή των “σταχυοφόρων“.

Ο Πανελευσινιακός θέλησε να μπερδέψει τον Παναθηναϊκό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οπότε και έπαιξε άμυνα ζώνης. Η συγκεκριμένη τακτική απέδωσε καρπούς αφού οι “πράσινοι” δυσκολεύονταν να σκοράρουν (8-4 στο 4’), κυρίως λόγω της αστοχίας τους από την περιφέρεια.

Έτσι, όσο δεν έμπαιναν τα μακρινά σουτ (ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 1/5 τρίποντα), οι “σταχυοφόροι” παρέμεναν σε επαφή με το σκορ. Κάτι το οποίο, όμως, δεν κράτησε για πολύ αφού στο τέλος της α’ περιόδου, οι γηπεδούχοι απέκτησαν αέρα δέκα πόντων (18-8).

Οι δοκιμές από πλευράς των δύο προπονητών έδιναν κι έπαιρναν αφού άλλαζαν διαρκώς πρόσωπα και σχήματα θέλοντας να τεστάρουν την αντίδραση των ομάδων τους ανάλογα με τις περιστάσεις.

Αυτό δεν βοήθησε στην εικόνα του παιχνιδιού, με τον ρυθμό να είναι εξαιρετικά χαμηλός. Από τη μία πλευρά, ο Παναθηναϊκός τα “έσπαγε” (10/27 σουτ, 9/19 βολές), από την άλλη ο Πανελευσινιακός υπέπιπτε σε σωρεία λαθών (14) αδυνατώντας να απειλήσει το αντίπαλο καλάθι.

Εν τέλει, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους νταμπλούχους Ελλάδος να προηγούνται με +11 (32-21), αλλά τον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι δεδομένο πως δεν θα αισθανόταν ικανοποίηση για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε η ομάδα του στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός άλλαξε άρδην, κυρίως γιατί ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Οι “πράσινοι” πίεσαν περισσότερο στην άμυνα, έκαναν ουκ ολίγα κλεψίματα, πέτυχαν αρκετά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και κάπως έτσι η διαφορά “εκτοξεύτηκε” με συνοπτικές διαδικασίες σε επίπεδα… νταμπλ σκορ (46-23 στο 24’).

Από εκεί και πέρα, το μόνο που είχε σημασία ήταν να μάθουμε την τελική έκταση της επικράτησης της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη. Το τριφύλλι συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του (68-32 στο 34’), ενώ στα τελευταία έξι λεπτά οι λιγοστοί φίλοι του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ… σηκώθηκαν στο πόδι.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την είσοδο του Πινγκ Σανγκ στο παρκέ! Ο Κινέζος φόργουορντ/σέντερ “έγραψε” τα πρώτα του λεπτά με την πράσινη φανέλα στη Basket League ΟΠΑΠ, τα οποία, μάλιστα, συνδύασε με τους τέσσερις πόντους που σημείωσε.

Λίγη, πάντως, από τη… λάμψη του Πινγκ Σανγκ “έκλεψε” ο Νίκος Χουχούμης. Ο 17χρονος πόιντ γκαρντ του Πανελευσινιακού αγωνίστηκε για κάτι περισσότερο από ένα λεπτό στο τέλος της αναμέτρησης, με τους φίλους των “πρασίνων” να τον αποθεώνουν τόσο κατά την είσοδό του στο παρκέ όσο και στα δύο σουτ (άστοχα) που επιχείρησε.

Το τελικό +39 (74-35) με το οποίο επικράτησε, εν τέλει, ο Παναθηναϊκός λίγη σημασία έχει αφού με βάση την εικόνα του αγώνα (κυρίως στο δεύτερο μέρος), το τριφύλλι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από μία απλή… προπόνηση εν όψει του αγώνα που ακολουθεί κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Διαιτητές: Ταβουλαρέας – Μαγκλογιάννης – Παγώνης.
Τα δεκάλεπτα: 18-8, 32-21, 57-29, 74-35.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Κάρι 7 (1), Φώτσης, Ούκιτς 5 (1), Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 11 (3), Γκιστ 4, Παππάς 6 (1), Γιάνκοβιτς 12 (1 τρίπ., 11 ριμπ.), Σανγκ 4, Ματσιούλις 5.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 2, Παπαμακάριος 7 (1), Ράλεϊ – Ρος 4, Δημάκος, Τζόουνς 7 (10 ριμπ.), Μαγκουνής 2, Φαγιέ 7 (1), Μελισσαράτος, Τέρνερ 4, Μάντζαρης 2, Αβραμίδης, Χουχούμης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…