Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο… μαθητής κ. Πινγκ Σανγκ

Ο… μαθητής κ. Πινγκ Σανγκ

diamantidis shang

diamantidis-shang

Έτοιμος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του είναι ο Πινγκ Σανγκ, όπως τόνισε με δηλώσεις του στα πλαίσια της Media Day της Ευρωλίγκα. Ο ύψους 2μ07 παίκτης ξεκαθάρισε στο eBasket.gr πως δεν σκέφτεται την Εθνική Κίνας, παρά μόνο τον Παναθηναϊκό, ενώ παρομοίασε τον εαυτό του με… μαθητή αφού κάθε μέρα που περνά μαθαίνει διαρκώς νέα πράγματα μέσα από τις προπονήσεις των “πρασίνων”.

Ακόμα μαθαίνω γιατί στην Κίνα παίζουμε εντελώς διαφορετικό στυλ μπάσκετ. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα που περνά”, δήλωσε αρχικά ο Κινέζος φόργουορντ/σέντερ, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει σαν… μαθητής, απάντησε: “Ναι! (γέλια) Κάπως έτσι είναι. Μαθαίνω διαρκώς πράγματα γιατί παίζω στην προπόνηση απέναντι στους καλύτερους της Ευρώπης”.

Πως λειτουργεί για τον ίδιο η πρότερη εμπειρία που είχε μακριά από την Κίνα όταν αγωνίστηκε στο NCAA; Όπως είπε ο Πινγκ Σανγκ τον βοηθά πολύ το γεγονός ότι είχε αγωνιστεί ξανά μακριά από τη χώρα του: “Με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι είχα παίξει μπάσκετ στην Αμερική. Όταν φεύγεις από τη χώρα σου και μετακομίζεις τόσο μακριά δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Αλλά ειδικά με τη γλώσσα, με βοήθησε πολύ το ότι ήμουν για κάποια χρόνια στην Αμερική. Όλοι οι συμπαίκτες μου με βοηθούν κάθε μέρα”.

Ενώ, στη συνέχεια, είπε: “Όλα ήταν όπως τα περίμενα. Προσπαθώ κάθε μέρα σε κάθε προπόνηση να βελτιώνομαι έτσι ώστε να είμαι έτοιμος να αρπάξω όποια ευκαιρία μου δώσει ο προπονητής μου“.

Όσον αφορά τους προσωπικούς του στόχους, είπε: “Ελπίζω να βελτιωθώ σημαντικά και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της”, υποστήριξε αρχικά, ενώ όταν ρωτήθηκε για την προοπτική να κληθεί στην Εθνική Κίνας μέσα από τις εμφανίσεις του στον Παναθηναϊκό, τόνισε:

Είμαι συγκεντρωμένος μόνο στην ομάδα μου. Δεν σκέφτομαι καθόλου την Εθνική Κίνας αυτή τη στιγμή. Σαφώς και είναι στόχος μου να παίξω κάποια στιγμή στην Εθνική ομάδα της χώρας μου, αλλά αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου είναι αποκλειστικά και μόνο ο Παναθηναϊκός. Θέλω να απολαύσω κάθε στιγμή που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…