“Τα… mind games”

shang gist

shang-gist

Γίνεται το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στον Ολυμπιακό να είναι πιο δύσκολο από τον περσινό τρίτο τελικό; Κι όμως γίνεται! Μιλώντας στο eBasket.gr -στο περιθώριο της Media Day της Ευρωλίγκα– ο Τζέιμς Γκιστ τόνισε πως το γεγονός ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σε άδειο γήπεδο καθιστά το παιχνίδι πιο δύσκολο αφού αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν μάθει να αγωνίζονται σε “γεμάτα γήπεδα με πολλή φασαρία”.

Όπως συνέβη, όμως, πριν μερικούς μήνες, έτσι και τώρα, η πνευματική προετοιμασία θα είναι μείζονος σημασίας. Κι αυτό είναι κάτι στο οποίο στάθηκε ο Αμερικανός φόργουορντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι έλειπε πέρσι από τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα: “Δεν ξέρω τι μας έλειπε. Αυτό που ξέρω μόνο είναι ότι ως ομάδα έχουμε τον ίδιο στόχο: Να κερδίσουμε. Έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση σε κάθε παιχνίδι και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προετοιμαζόμαστε γι αυτό. Δεν κοιτάμε ούτε το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας ούτε τους τελικούς του πρωταθλήματος. Σκεφτόμαστε μόνο τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς”.

Για το ντέρμπι της πρεμιέρας: “Δεν είναι εύκολο το παιχνίδι της πρεμιέρας, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχουν την υποστήριξη των φιλάθλων τους. Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια είσαι συνηθισμένος στη φασαρία του κόσμου. Στην προκειμένη περίπτωση που το γήπεδο θα είναι άδειο, πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι για να μην ξεφύγουμε από το πλάνο μας και χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι”.

Για τα mind games: “Πάντα πρόκειται για mind games. Ο κόουτς Πεδουλάκης είναι άριστος στο να μας προετοιμάζει για τέτοιου είδους καταστάσεις. Μεγάλο μέρος ενός αγώνα είναι πνευματικό”.

Για το τι διαφορετικό υπάρχει σε σχέση με την περσινή σεζόν: “Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι έχουμε περισσότερους παίκτες. Αριθμητικά είμαστε ίδιοι, αλλά το ροτέισον είναι μεγαλύτερο. Πέρσι παίζαμε σε αρκετά παιχνίδια με εφτά ή οκτώ παίκτες. Είμαστε περισσότεροι για να προσφέρουμε αυτό που θέλει η ομάδα. Το γεγονός ότι έχουμε μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο μάς καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνους”.

Για το ότι έχει αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις στον Παναθηναϊκό: “Είμαι πρόθυμος να κάνω ό,τι μου ζητηθεί. Τέτοιο είδους παίκτη είμαι. Αν ο κόουτς μού ζητήσει να μαρκάρω κοντό παίκτη, θα το κάνω! Αν μου ζητήσει να μαρκάρω έναν παίκτη 2μ15, θα το κάνω! Ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς, θα το κάνω…”

Ενώ, όταν του ζητήσαμε να μας δώσει μία λέξη ή φράση για να χαρακτηρίσει τη φετινή χρονιά δυσκολεύτηκε αρκετά: “Είναι μία καλή ερώτηση. Κόλλησα! (γέλια) Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, οπότε δεν υπάρχει κάτι άλλο να πεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…