Κεντρική Διεθνή Το κίνητρο του Ντόρσεϊ

Το κίνητρο του Ντόρσεϊ

dorsey real barcelona

dorsey-real-barcelona

Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης παίζουν απόψε στο δεύτερο τελικό της Liga Endesa αλλά σίγουρα υπάρχει ένας παίκτης των Καταλανών που θέλει να πάρει τη δική του ρεβάνς και να οδηγήσει την ομάδα του σε νέο “break“.

Ο λόγος για τον Τζόι Ντόρσεϊ ο οποίος φαίνεται πως δέχτηκε ρατσιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα “mundodeportivo.com”, σε ένα τάιμ άουτ ένας οπαδός των Μαδριλένων προέβη σε χειρονομία εναντίον του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού καθώς έκανε τη μαϊμού.

Ο Ντόρσεϊ δεν έδωσε συνέχεια στο περιστατικό και διατήρησε τη ψυχραιμία του σε ένα συμβάν που αμαύρωσε τον πρώτο τελικό. Πάντως σήμερα ο Αμερικανός σέντερ τόνισε στις δηλώσεις του γι’ αυτό το περιστατικό:

“Αυτό που έχει ξανασυμβεί, όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί προσπαθούσαν να με βγάλουν εκτός παιχνιδιού για να κερδίσει η ομάδα τους. Όπως είπα και στους προπονητές μου, θα χρησιμοποιήσω αυτή την ενέργεια του οπαδού ως ένα επιπλέον κίνητρο”, τόνισε αρχικά ο Ντόρσεϊ και συνέχισε:

“Το όλο συμβάν σίγουρα μου προκαλεί θυμό αλλά θα το χρησιμοποιήσω ως ένα επιπλέον κίνητρο. Δυστυχώς δεν μπορώ να ελέγξω τους οπαδούς”. Μία μέρα μετά το συμβάν η Liga Endesa εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταδίκασε τα όσα έγιναν ενώ παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή της στο ρατσισμό:

“Η λίγκα εκφράζει την πλήρης αποστροφή της ενάντια σε οποιαδήποτε συμπεριφορά ξενοφοβίας και ρατσισμού γενικά στον αθλητισμό και ειδικότερα στις διοργανώσεις της. Σε κανένα άθλημα δεν χωρούν επιθετικές συμπεριφορές εναντίον ανθρώπων διαφορετικού χρώματος ή φυλής. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μεμονωμένο και δεν αντιπροσωπεύει τη συμπεριφορά των φιλάθλων που παρακολουθούν μπάσκετ αλλά και των συλλόγων”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Liga Endesa.

ratsistiki-epithesi-dorsey-mikri

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…