Κεντρική Γυναίκες Σπανού: Έβαλε μπροστά τη… σκούπα και πάει για πρωτάθλημα

Σπανού: Έβαλε μπροστά τη… σκούπα και πάει για πρωτάθλημα

Σπανού

Τη…. σκούπα έβαλαν μπροστά η Αρτέμιδα Σπανού και η Πολκοβίτσε προκειμένου να περάσει στους τελικούς της πολωνικής Εξτρακλάζα γυναικών. Η ομάδα της Ελληνίδας φόργουορντ επικράτησε εκτός έδρας με 54-44 επί της Γκορζόφ, κάνοντας το 3-0 στη σειρά των ημιτελικών. Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, οι «πορτοκαλί» θα συναντήσουν στους τελικούς τις «πράσινες» της Λουμπλίν.

Η Σπανού έμεινε στο παρκέ περίπου 33 αγωνιστικά λεπτά. Σε αυτά σημείωσε 11 πόντους με 4/6 δίποντα και 1/4 τρίποντα. Ακόμα «κατέβασε» και 6 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ. Άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση για την αθλήτρια που γράφει τη δική της ιστορία στην Πολωνία, καθώς αν η ομάδα της κατακτήσει το πρωτάθλημα θα έχει κάνει δυο νταμπλ σε δυο διαδοχικές αγωνιστικές σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Σπανού κατέκτησε το Κύπελλο κόντρα στη Γκντύνια της Πηνελόπης Παυλοπούλου. Στη Γκντύνια βέβαια αγωνίζονταν πέρσι και κατέκτησε το νταμπλ και με τις «κίτρινες»

Την εφετινή σεζόν η Γκντύνια έμεινε στους ημιτελικούς, καθώς αποκλείστηκε από τη Λουμπλίν αν και στο τελευταίο ματς πάλεψε μέχρι και την παράταση όπου ηττήθηκε με 102-96. Η πολωνική ομάδα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον δημιουργικό οίστρο της Παυλοπούλου, που μοίρασε 12 ασίστ! Η Ελληνίδα γκαρντ έφτασε κοντά στο τριπλ νταμπλ καθώς είχε 8 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σπουδαία παιχνίδια είχαν τα play off της Α2 γυναικών

Έντονο ενδιαφέρον στους αγώνες της Α2 γυναικών. Ματσάρα είδα στην Αγ. Παρασκευή για τα πλέ…