Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός – Μπασκόνια 76-90: Πάλεψαν, αλλά ηττήθηκαν οι ερυθρόλευκοι

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 76-90: Πάλεψαν, αλλά ηττήθηκαν οι ερυθρόλευκοι

αμφίβολος στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, που παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες, ηττήθηκε από την Μπασκόνια με 90-76 στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές, αλλά έκαναν την αντεπίθεση τους και πλησίασαν στο σκορ. Η ελλείψεις, όμως, στη φροντ λάιν, τα χαμένα ριμπάουντ και τα λάθη δεν του επέτρεψαν να κάνει την ανατροπή.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκίνησε καλά το ματς και πέτυχε τους πρώτους πέντε πόντους του Ολυμπιακού στο ματς (5-2). Οι ερυθρόλευκοι κόλλησαν επιθετικά και η Μπασκόνια μ΄ένα μικρό σερί 6-0 πέρασε μπροστά στο σκορ (5-8). Η ομάδα του Πειραιά έβρισκε λύσεις έξω από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά οι Βάσκοι κράταγαν σταθερά τα ηνία του σκορ (11-13).

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πιέσουν στην άμυνα, καθώς λόγω της λειψανδρίας δεν μπορούσαν να ρισκάρουν να φορτωθούν με φάουλ. Η Μπασκόνια το εκμεταλλεύτηκε έβρισκε σκορ και από κοντά και από μακριά και στο τέλος του πρώτου δκεαλέπτου προηγήθηκε με 8 πόντους (15-23).

Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και με καλάθι του Χένρι για πρώτη φορά έφτασε τους 10 πόντους (15-25). Ο Ολυμπιακός έκανε και αρκετά λάθη στο παιχνίδι και αυτό δεν του επέτρεπε να μείνει κοντά στο σκορ. Η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε το μέγεθος των παικτών της και «χτύπαγε» την ελλιπή φροντ λάιν των ερυθρολεύκων (21-36). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε αλχημείες για να καλύψει τα κενά της ομάδας, αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έβρισκε λύσεις απέναντι στους Βάσκους (31-47).

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν φανταστικός στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής έκανε ότι ήθελε, πέτυχε έξι συνεχόμενους πόντους και έριξε τη διαφορά στους 11 (36-47). Ο Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε μαζί Τζένκινς και ΜακΚίσικ και αυτοί βοήθησαν αμυντικά, έπαιξαν πιο σκληρά και δυσκόλεψαν τους αντιπάλους τους. Η διαφορά στο ματς συνέχιζε να πέφτει και με καλάθι του Σλούκα έφτασε τους 10 πόντους (39-49).

Ο Ολυμπιακός ήταν φανερά καλύτερος στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά η Μπασκόνια δεν του επέτρεπε να πλησιάσει περεταίρω στο σκορ (47-57). Οι ερυθρόλευκοι έχαναν πολλά αμυντικά ριμπάουντ με αποτέλεσμα να έχουν δεύτερες ευκαιρίες οι Βάσκοι και μ΄αυτόν τον τρόπο έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι (55-65). Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν τα παρατούσε και έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 για πρώτη φορά ύστερα από αρκετή ώρα (58-67).

Η Μπασκόνια δεν φαινόταν διατεθιμένη να επιστρέψει στον Ολυμπιακό να κάνει την ανατροπή. Στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου έτρεξε ένα μικρό σερί και ανέκτησε τη διψήφια διαφορά της (60-71). Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» επιθετικά και δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα, ενώ αντίθετα οι Βάσκοι δεν δυσκολευόντουσαν να αφήσουν την μπάλα στο καλάθι (63-81).

Oλυμπιακός έκανε νέα αντεπίθεση και μείωσε στους 10 ύστερα από σερί 8-0 (71-81). Ο Πίτερς, όμως, πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο και έγειρε την πλάστιγγα προς την μεριά της Μπασκόνια (71-84) 1,56′ πριν το τέλος. Οι Βάσκοι κράτησαν το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος και τελικά πήραν τη νίκη με 90-76.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 31-47, 58-67, 76-90
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Νικολαΐδης, Λαρεντζάκης 6 (2), Κόνιαρης, Σπανούλης 7 (1), Σλούκας 15 (2), Μάρτιν 12 (8ριμπ.), Πρίντεζης 15 (5ριμπ.), Τζένκινς 2, Παπανικολάου 7 (1), Χρηστίδης, ΜακΚίσικ 12 (0/6τρ.)
Μπασκόνια (Ιβάνοβιτς): Βιλντόζα 6 (1), Γιεκίρι 6 (5ασ.), Χένρι 17 (11ασ.), Σενεκέρσκις, Ντιόπ, Φολ 7 (7ριμπ.), Πέτερς 16 (2), Ντράγκιτς 18 (2), Γιεντράιτις 6 (2), Πολονάρα 14 (3), Κούρουκς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …