Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 75-84

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 75-84

hunter e1551811587898

Σπουδαίο διπλό στην έδρα του ΠΑΟΚ πήρε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 84-75 στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Basketball Champions League. Η Ένωση ήταν εξαιρετική στο ματς και θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερη διαφορά ενόψει του δεύτερου αγώνα στο “Νίκος Γκάλης”.

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα του ματς έδειξε τις διαθέσεις της και με μεγάλη ευστοχία από την γραμμή του τριπόντου προηγήθηκε με 12-2. Οι γηπεδούχοι σε κανένα σημείο δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο στους 21 (4-25). .

Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ πήρε τάιμ άουτ και οι παίκτες του ξύπνησαν, καθώς είχαν πετύχει μόλις δύο καλάθια σε 8 λεπτά αγώνα. Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου όλα κύλησαν στο ίδιο μοτίβο, με την ΑΕΚ να βρίσκεται μπροστά με 30-11.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος του Βορρά με καθαρότερο μυαλό και με τους Τέπιτς-Μαργαρίτη, έπαιξε πιο κλειστά στην άμυνα και περιόρισε τους φιλοξενούμενους και ροκάνισε σιγά-σιγά τη διαφορά.

Η ΑΕΚ δεν έβρισκε το ίδιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, ενώ χάλασε το ποσοστό της στο τρίποντο σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς. Ο Βίνς Χάντερ είχε φτάσει ήδη το double-double (10π-10ρ), αλλά τα λάθη και το σπρώξιμο από τον κόσμο οδήγησαν σε σερί 25-15 για τους γηπεδούχους, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι το 36-45.

Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στην τρίτη περίοδο και με επί μέρους σκορ 20-10 εκτόξευσε και πάλι τη διαφορά στους 19 (46-65). O ΠΑΟΚ αντέδρασε στην τελευταία περίοδο και με σερί 9-0 μείωσε σε 76-65.

Η ΑΕΚ άντεξε, όμως και τελικά πανηγύρισε τη νίκη. Ο Αντώνης Κόνιαρης όμως σκόραρε σε buzzer beater και τελικά ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 84-75 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 11-30, 36-45, 46-65, 75-84

  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…