Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Με Μπουρούση στο Ρίο

Με Μπουρούση στο Ρίο

bourousis eurobasket

bourousis-eurobasket

Ο Γιάννης Μπουρούσης αποκάλυψε πως θα φορέσει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, ενισχύοντας τις προσπάθειες της “γαλανόλευκης” για πρόκριση στο Ρίο. Ο διεθνής Έλληνας σέντερ της Λαμποράλ Κούτσα μίλησε ακόμα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, καθώς και για το καλοκαίρι του 2011.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την Εθνική: “Ήμουν από το 2005, ασταμάτητα έντεκα χρόνια. Δεν έχω δώσει μεγάλες επιτυχίες αλλά είμαι εκεί. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με την Εθνική, θεωρώ ότι μπορώ να δώσω άλλο έναν χρόνο και μετά θα σταματήσω. Είναι μεγάλη χαρά και επιτυχία και ένα λεπτό να παίζεις. Το κάνεις για τη χώρα σου και για να δώσεις χαρά στον κόσμο. Το πιο τρελό που είχα κάνει είναι που είχα παίξει το 2010 με σπασμένο χέρι”.

Για τα ματς με τον Παναθηναϊκό: “Χαίρομαι που θα παίξω κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Προέχει το ματς για το πρωτάθλημα, μετά ο Παναθηναϊκός και θα πρέπει να δώσουμε το 100%».

Για το ποιος είναι φαβορί: “Αυτός που έχει το πλεονέκτημα είναι και το φαβορί. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε το φαβορί αλλά σίγουρα το τομάρι μας θα το πουλήσουμε πολύ ακριβά”.

Τώρα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι ΤΟΡ 16. Ξέρουμε τις ομάδες, ξέρουμε τον αντίπαλο. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Το ΤΟΡ 16 τελείωσε σήμερα και πλέον αλλάζουν τα πράγματα.

Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε σε δύσκολες έδρες, έχουμε δείξει χαρακτήρα, πήραμε σημαντικές νίκες για να βγούμε δεύτεροι. Εμείς κοιτάμε το πρώτο ματς, από την εμπειρία μου, στον Ολυμπιακό, είχαμε κερδίσει τη Σιένα με σαράντα πόντους και μετά χάσαμε τρία ματς στη σειρά”.

Για το μαρκάρισμα με τον Ραντούλιτσα: “Τον έχω παίξει δύο φορές, τον έχω δει φέτος, είναι δυνατός, απ’ τους καλύτερους παίκτες αυτή τη στιγμή, θα τον αντιμετωπίσουμε σωστά, όπως μας πει ο προπονητής μας.

Με ξέρετε καλά. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει το χιούμορ και η πλάκα, θα προσπαθήσω να παίξω μέσα σαν τον Ραντούλιτσα. Δεν θα κάνω ποπ άουτ, δεν με αφήνουν οι προπονητές μου αλλά με τον Περάσοβιτς είχα την ευκαιρία και μας βγήκε και σε καλό”.

Για τον Διαμαντίδη: «Άμα είναι να περάσει ο Δημήτρης ας περάσει. Του αξίζουν χίλια μπράβο, είμαι τυχερός που θα τον αντιμετωπίσω στην τελευταία του σεζόν και πολύ χαρούμενος που θα παίξουμε για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ”.

Για το καλοκαίρι του 2011: “Αυτά έχουν μείνει πίσω. Ακούω βερεσέ τα περί ντοπαρίσματος, δεν το έχω κάνει ποτέ, έδειξα σεβασμό σε όλους, ζήτησα τη βοήθεια απ’ τη διοίκηση, δεν με κάλεσε ποτέ σε απολογία και ένιωσα προδομένος. Προσπαθούσαμε για το καλό της ομάδας και δεν πήρα την απάντηση ποτέ. Οι πρόεδροι κράτησαν μία απόσταση, έμεινε στην ιστορία ότι εγώ ήμουν το κακό παιδί.

Τους αγαπάω όλους, όταν παίζει ο Ολυμπιακός έστειλα μήνυμα στον Μπαρτζώκα τότε, δεν μου απάντησε, θεωρώ πως έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα τότε αλλά εγώ τους αγαπάω όλους. Έχω πει το πόσο σέβομαι τους Αγγελόπουλους. Εγώ έκανα την πρώτη κίνηση τότε αλλά έπρεπε να την έχω κάνει πιο νωρίς. Ήμουν τόσο καταπιεσμένος, δεν μπορούσα να βγω απ’ το σπίτι μου, δεν ήμουν έτοιμος. Τώρα τελείωσε αυτό. Είμαστε στη Βιτόρια, με την οικογένειά μου, είμαι καλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…