Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού ξέρουν γιατί έμειναν εκτός”

“Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού ξέρουν γιατί έμειναν εκτός”

itoudis cska f4 Αντίγραφο

itoudis-cska-f4 - ΑντίγραφοΟ Δημήτρης Ιτούδης τόνισε πως χρειάζεται προσπάθεια και συγκέντρωση, προκειμένου να προκριθεί η ΤΣΣΚΑ στο Φάιναλ Φορ. Ανέφερε, δε, πως οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού γνωρίζουν γιατί έμεινα εκτός πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε στην κάμερα της ΕΡΤ:

“Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα. Τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη αυτού του δύσκολου ομίλου, προκριθήκαμε και εδραιώσαμε το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό. Η ομάδα έχει χαρακτήρα. Μέχρι τέλους, οι 7 εκ των 8 ομάδων διεκδικούσαν τέσσερις θέσης. Η Ζαλγκίρις έπαιξε ρόλο ρυθμιστή με τις νίκες που έκανε. Εμείς κρατήσαμε ανέπαφη την έδρα μας, νικήσαμε τις εξ ίσου δυνατές ομάδας. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού ξέρουν καλύτερα από μένα γιατί έμειναν εκτός, αλλά είχε και πάρα πολλές αποτυχίες”.

Προσέθεσε, δε, ότι: “Μάντης δεν μπορώ να γίνω. Περιμένουμε πλέι οφ που θα γίνουνε μεγάλες μάχες. Τίποτα δεν σου δίνεται, τίποτα δεν σου χαρίζεται. Νομίζω ότι παίζουμε καλό μπάσκετ και αυτό πρέπει να κάνουμε για να προκριθούμε. Ξέρουμε ότι τίποτα δεν θα ‘ναι εύκολο και θα δώσουμε τα πάντα για να προκριθούμε. Θα είναι πολύ ανοιχτά όλα τα ζευγάρια και χρειάζεται προσπάθεια και συγκέντρωση”.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague λέγοντας: “Το μπάσκετ πρέπει να οδεύει προς τα πλέι οφ και στους ημιτελικούς και στον τελικό. Αυτή είναι η επίσημη θέση της ΤΣΣΚΑ, αλλά και η δική μου.  Το πρωτάθλημα της Euroleague θα είναι πιο δύσκολο με το νέο τρόπο διεξαγωγής και όπως μας ενημέρωσαν θα υπάρχουν κάποιοι συνεχόμενοι αγώνες, αλλά αυτό θα το δούμε και θα το δοκιμάσουμε”.

Τέλος, ο Δημήτρης Ιτούδης ρωτήθηκε για το αν τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής πρέπει να διεξάγονται την ίδια ημέρα κι ώρα: “Συμφωνώ μαζί σας. Δεν μπορώ να προτείνω, αλλά συμφωνώ μαζί σας.. Τα παιχνίδια θα έπρεπε να παίζονται την ίδια ώρα. Ο αθλητής τα προσεγγίζει διαφορετικά, όταν έχει βαθμολογικό κίνητρο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…