Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Ποιο “σπίτι” της;

Ποιο “σπίτι” της;

aek lavrio epeisodia

aek-lavrio-epeisodia

nikolaouΗ ΑΕΚ κάνει πρωταθλητισμό, αλλά συμβαίνει το πρωτοφανές: Να παίζει μονίμως (σ.σ. εξαίρεση το ματς με την Αγία Παρασκευή) εκτός έδρας. Το μπάχαλο ξεκίνησε καταρχήν με ευθύνη της καθυστερημένης (σε αντανακλαστικά) Πολιτείας, αλλά πλέον οι διοικούντες την ΑΕΚ οφείλουν να βρουν λύση στο μείζον πρόβλημα πριν να “εκτροχιαστεί” το “κιτρινόμαυρο τρένο”.

Και βεβαίως να πείσουν τους αξιωματούχους του δήμου Φυλής, ότι ανεξάρτητα από τις πραγματικές αδυναμίες, οφείλουν να είναι συνεπείς στις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι στην “Βασίλισσα”. Το “τρένο” δεν θέλει πολύ για να λοξοδρομήσει στις ράγες…

Και δεν αφορά η αποστροφή στο επικείμενο ντέρμπι με τον Κόροιβο, όπου και τα δύο αποτελέσματα είναι εντός προγράμματος. Αφορά γενικότερα στην πορεία της ΑΕΚ, που δεν δείχνει αγωνιστικά ευάλωτη. Όμως, ενόψει της “διαβολοπεντάδας”, ήτοι στις αναμετρήσεις με Κόροιβο, Φιλαθλητικό (εντός;), Ηρακλή, Φίλιππο (εντός;), Ψυχικό, η παραμικρή αναστάτωση ενδεχομένως διαταράξει την ισορροπία της ομάδας.

Ο προπονητής της ΑΕΚ (Βαγγέλης Ζιάγκος) το έχει επισημάνει ευθέως. “Το γηπεδικό ζήτημα θα μας προκαλέσει πρόβλημα αν δεν επιλυθεί“, είχε δηλώσει. Κάτι ανάλογο είπε και ο αθλητικός διευθυντής (Δήμος Ντικούδης).

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να ανατρέψει τους νόμους της φύσης, ήτοι να πρωταγωνιστεί, περιφερόμενη ως… τσιγγάνα στα γήπεδα της Αττικής. Ούτε οι παίκτες και τα στελέχη της ΑΕΚ μπορούν να πάνε μακριά με “χαλασμένο” το μυαλό. Ούτε οι διοικούντες την ΑΕΚ θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Και θα συμβαίνουν “φαινόμενα”, όπως αυτά στην Καισαριανή, όπου για πρώτη φορά όσο ποτέ ο Αλέξης Αλεξίου θα ένιωσε πραγματικά φιλοξενούμενος στο “σπίτι” του, όταν από τα αρμόδια όργανα της Τάξης του απαγορεύτηκε η είσοδος!

‘Η οι παίκτες να κάνουν ώρα να βρουν βηματισμό απέναντι στο Λαύριο και να ξοδεύουν τζάμπα χρόνο μέσα στο “σπίτι” τους. Δηλαδή ποιο σπίτι τους; Ποιο “σπίτι” της ΑΕΚ; Στο “σπίτι” της Νήαρ Ηστ, που φιλοξενούσε την ΑΕΚ (με αγάπη και διάθεση είναι αλήθεια και πιστώνεται αυτό στη διοίκηση Χαμαϊδή) προσωρινά.

Διότι κι αυτό το “σπίτι” ενδέχεται να κλείσει (ελέω Πολιτείας και οικονομικής δυσπραγίας). Το “προπονητήριο” της Ζωφριάς (σ.σ. διότι προπονητήριο είναι πια) εξελίσσεται σε “εφιάλτη” για την ΑΕΚ. Αποτελεί απαιτητή ανάγκη να βρεθεί σταθερή έδρα, για προπονήσεις και αγώνες. Είτε στη Ζωφριά, είτε αλλού. Πρόκειται για “ανορθογραφία”, που πρέπει όσο πιο γρήγορα να “διορθωθεί”.

Αν και για το “αλλού”, παρότι πέρασε στα ψιλά, το “ξεκαθάρισε”  έγκαιρα ο Ντικούδης μιλώντας πριν από καιρό στην ταπεινότητά μας.

Ιδού τι είχε πει ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ: “Αυτό είναι ένα θέμα, που με στενοχωρεί και με προβληματίζει. Είναι “μείον” για μας αυτή η ιστορία. Μακάρι, να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα. Η Ζωφριά είναι η καλύτερη λύση. Και γήπεδα δεν υπάρχουν, αλλά και να υπήρχαν, δεν μπορείς να ξεσηκώνεις έναν επαγγελματία αθλητή και να τον πας, πού;

Θα ήταν ρίσκο να φεύγαμε από την Ζωφριά τέτοια εποχή. Δεν θέλει πολύ για να σε αποπροσανατολίσει αυτή η κατάσταση. Δεν κόστισε (ΑΚΟΜΑ), αλλά είναι αδιανόητο η ΑΕΚ να έχει παίξει μόνον ένα ματς στο γήπεδό της”.

Το γηπεδικό πρόβλημα ταλανίζει την ΑΕΚ από το καλοκαίρι. Όχι, πως ήταν το μόνο. Το παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς και οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Το συγκρότημα του Ζιάγκου “βγάζει”  υγεία κι αυτό αποδεικνύεται εντός των γραμμών, αλλά και εκτός των γραμμών κάθε Σάββατο. Μια λεπτομέρεια αρκεί, όμως, για να προκαλέσει εσωστρέφεια με απρόβλεπτες συνέπειες από την στιγμή, που η “καθημερινότητα” της ΑΕΚ είναι ασύμβατη με την σαββατιάτικη εικόνα.

Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε με επιτυχία τις αγωνιστικές αναταράξεις που προκάλεσαν οι ήττες από Κόροιβο (Κύπελλο) και Περιστέρι (τουρνουά). Τούτο δεν σημαίνει, ειδικά όσο πιέζει ο χρόνος και από τον Ιανουάριο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση, ότι η ΑΕΚ με την τεράστια σε δυναμική φανέλα θα αντέχει πάντα στους κραδασμούς.

Οι Κοτσάτος – Αλεξίου ενθουσιάστηκαν με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Λαυρίου και το έδειξαν, αφού κατηφόρισαν από την εξέδρα προς τα αποδυτήρια και τον πάγκο αντίστοιχα για να συγχαρούν τους πρωταγωνιστές. Στο διάστημα της διακοπής έχουν μια ευκαιρία να επανεκτιμήσουν καταστάσεις και να προσεγγίσουν ακόμη περισσότερο την ομάδα και όλους όσοι συναποτελούν το αγωνιστικό Τμήμα. Το αξίζουν.

Ανεξάρτητα από το τι επιφυλάσσει ο Ύψιστος (που καμιά φορά κατά τον Βασίλη Γεωργίου ασχολείται και με το μπάσκετ, ποιος δεν θυμάται τον “Θεό της ΑΕΚ”;) στην Αμαλιάδα

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…