Κεντρική Basket League Άρης Όταν μιλάει ο αρχηγός

Όταν μιλάει ο αρχηγός

Πελεκάνος

michalis-pelekanos-aris

Ο Άρης πέτυχε μία τεράστια νίκη με ανατροπή εις βάρος της ΑΕΚ στο “Nick Galis Hall” και βρίσκεται αγκαλιά με την 3η θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League. Οι Θεσσαλονικείς, αν και βρέθηκαν να χάνουν με 10 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου, αντέδρασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο και ανέτρεψαν το σκηνικό. Όλοι οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ωστόσο αυτός που κράτησε τον Άρη στο παιχνίδι και έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή ήταν ένας. Ο Μιχάλης Πελεκάνος.

Ο αρχηγός του “θεού του πολέμου”, που έχει ακούσει τόσα και τόσα από την ώρα της επιστροφής του στη Θεσσαλονίκη, αγωνίστηκε τραυματίας και χρειάστηκε να κάνει ενέσεις στο πόδι για να είναι σε θέση να πατήσει στο παρκέ. Πέτυχε 4 πόντους στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη έκανε τα… πάντα.

Ο 34χρονος σμολ φόργουορντ, όταν η ΑΕΚ προσπαθούσε να αυξήσει τη διαφορά των 10 πόντων στην 3η περίοδο, ήταν αυτός που με δύο τρίποντα κράτησε τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ. Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο, σκόραρε άλλους 5 κρίσιμους πόντους με ένα τρίποντο βάζοντας “φωτιά” στο “Nick Galis Hall”.

Όταν ένιωσε και πάλι το τραυματισμένο του πόδι να τον εγακταλείπει, οι συμπαίκτες ήταν εκεί για να τον καλύψουν, αλλά ο ίδιος είχε ήδη κάνει αυτό που έπρεπε και ήξερε. Βγήκε μπροστά, πήρε προσπάθειες και δεν κρύφτηκε πίσω από τον τραυματισμό του, όπως θα μπορούσε δικαιολογημένα να πράξει.

Γιατί οι αρχηγοί μιλούν στο γήπεδο…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μακάμπι – Παναθηναϊκός: Ο Κέντρικ Ναν πέταξε μπουκάλι στην αλλαγή του (vid)

Ο Κέντρικ Ναν πέταξε μπουκάλι με νερό από τα νεύρα του στην αλλαγή του. Η Μακάμπι έκλεισε …