Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Τέλος στην τεράστια καριέρα του βάζει ο Ρούντι Φερνάντεθ

Τέλος στην τεράστια καριέρα του βάζει ο Ρούντι Φερνάντεθ

Ρούντι Φερνάντεθ

Ο Ρούντι Φερνάντεθ βάζει τέλος στην καριέρα του.

Στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν 2023-2024 θα πέσει η αυλαία στην καριέρα ενός σπουδαίου αθλητή, στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Ρούντι Φερνάντεθ έχει πάρει την απόφαση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, την ημέρα των γενεθλίων του.

Ο 39χρονος Ισπανός είναι αποφασισμένος να βοηθήσει την Εθνική να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, μέσα από το Προολυμπιακό τουρνουά.

Στην τεράστια καριέρα του ο Φερνάντεθ έχει κατακτήσει 3 φορές την Euroleague (2015, 2018, 2023), 1 EuroCup (2008), το EuroChallenge (2006), έχει πάρει 6 πρωταθλήματα Ισπανίας, ισάριθμα κύπελλα, ενώ ήταν και στη δεύτερη καλύτερη ομάδα των Rookies του NBA (2009), στο οποίο πέρασε μερικά χρόνια φορώντας τη φανέλα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (2008-2011) και των Ντένβερ Νάγκετς (2011-2012).

Κάποια από αυτά που δήλωσε ο Ρούντι Φερνάντεθ:

«Έχω ακόμα μερικούς μήνες για να απολαύσω το παιχνίδι. Είναι μία δύσκολη λέξη. Είμαι ήδη μεγάλος και έχω αρχίσει να σκέφτομαι άλλα πράγματα, όπως η οικογένεια. Έχω μερικούς μήνες ακόμα μπροστά μου και ελπίζω να βοηθήσω όσο μπορώ.

Έχω μιλήσει με τον σύλλογο και ήθελα αυτό να γίνει έτσι ακριβώς, σε συνέντευξη Τύπου. Έχω νιώσει μεγάλη αγάπη και αυτό είναι το τέλος, αλλά έχω ακόμα μερικούς μήνες για να απολαύσω το παιχνίδι με τους συμπαίκτες μου. Δυστυχώς στον αθλητισμό υπάρχουν και τραυματισμοί. Όταν χτύπησα σοβαρά μου είχαν πει ότι έχω 3-4 χρόνια μπροστά μου, αλλά έμεινα πολλά περισσότερα. Νιώθω προνομιούχος που έφτασα μέχρι εδώ».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κρίθηκε ανέτοιμος ο Παπανικολάου

Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός  υποδέχεται  την Μπαρτσελόνα (21:3…