Κεντρική Elite League Προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ ο Πανιώνιος

Προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ ο Πανιώνιος

Πανιώνιος Unicef Trophy

Ο Πανιώνιος προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ για την ποινή δύο αγωνιστικών.

Ο Πανιώνιος τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, για τα επεισόδια που έγιναν στο ματς με τον Πανερυθραϊκό. Με ανακοίνωση σήμερα, η ΚΑΕ Πανιώνιος ενημέρωσε πως προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ κατά της πρωτόδικης απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΟΚ.

Μέσω της ανακοίνωσης οι «κυανέρυθροι» επισημαίνουν πως όχι μόνο έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη τέτοιων γεγονότων, αλλά έχουν προχωρήσει και σε περαιτέρω ενέργειες που δεν απαιτούνται από τον κανονισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ως όφειλε, προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ (εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου) κατά της πρωτόδικης απόφασης (υπ’ αριθμόν 114/19.03.2024) του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΟΚ, με βάση την οποία επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή δύο (2) αγωνιστικών ημερών κεκλεισμένων των θυρών, για γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα με τον Πανερυθραϊκό (2/3/2024) στο Κ.Γ. Κροίσος Πέρσης.

Ήταν μια ενέργεια απόλυτα επιβεβλημένη, με δεδομένο ότι το σκεπτικό της απόφασης δεν μας καλύπτει ούτε στο παραμικρό και παράλληλα αφήνει πολλά κενά.

Ο σεβασμός στην Δικαιοσύνη είναι δεδομένος από την πλευρά μας αλλά αυτό δε σβήνει την κατάφωρη αδικία σε βάρος μας που προκλήθηκε από τη συγκεκριμένη απόφαση.
Είναι μάλλον οξύμωρο να αναφέρεται ότι η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ δεν είχε λάβει μέτρα για την πρόληψη των γεγονότων όταν:

1.Είναι η μοναδική ομάδα στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν που έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης (Alpha Hellas Security) αν και ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ στον κανονισμό.
2.Είναι η μοναδική ομάδα στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν που παρέχει ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο εκδίδεται με χρήση ΑΜΚΑ αφότου αποδεχτούν οι φίλαθλοι τους όρους και τις προϋποθέσεις. Κι εκεί καταγράφονται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ όσα δεν επιτρέπονται στο γήπεδο.

Παράλληλα είναι κενό περιεχομένου η αμφισβήτηση της σύμβασης με την εταιρεία φύλαξης επειδή δεν έχει βέβαιη ημερομηνία (!) όταν η ΚΑΕ έχει καταθέσει τις συμβάσεις στην εφορία με τα προβλεπόμενα πινάκια ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ από το νόμο να κάνει, έχει λάβει όλα τα σχετικά τιμολόγια, και έχει προβεί στις αντίστοιχες τραπεζικές καταθέσεις.

Είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο ότι η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ δεν έχει λάβει απλώς τα απαραίτητα μέτρα, αλλά έχει προχωρήσει και σε ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ενέργειες οι οποίες δεν προβλέπονται από τον κανονισμό, αναλαμβάνοντας και το αντίστοιχο αρκετά μεγάλο κόστος.

Κι αυτό έγινε διότι σεβόμαστε την ομάδα, το θεσμό, το πρωτάθλημα και κυρίως τους απλούς φιλάθλους μας που έρχονται στο γήπεδο. Οι οποίοι αυτή τη στιγμή βιώνουν μια πρωτοφανή αδικία που αγγίζει και την αλλοίωση του πρωταθλήματος, εξαιτίας όχι των ελλιπών μέτρων αλλά μιας ασήμαντης μειοψηφίας η οποία- δυστυχώς- συναντάται σε όλα τα γήπεδα.

Από την πλευρά μας έχουμε απομακρύνει από το γήπεδο τέσσερα άτομα τα οποία είχαν προβληματική συμπεριφορά, χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος της απόφασης και ότι δυσαρεστήσαμε μερίδα οπαδών μας.

Από την πλευρά μας έχουμε απομακρύνει από το γήπεδο τέσσερα άτομα τα οποία είχαν προβληματική συμπεριφορά, χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος της απόφασης και ότι δυσαρεστήσαμε μερίδα οπαδών μας.

Είναι δεδομένο, επίσης, ότι διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αμφισβήτηση επίσημων στοιχείων κι εγγράφων, η οποία θίγει και δυσφημεί μια νόμιμη και σοβαρή εταιρεία που λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια.

Τα πραγματικά γεγονότα είναι υπέρ μας κι αυτό δεν αποτελεί υποκειμενική αλλά αντικειμενική άποψη».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…