Κεντρική Ψαγμένα Ολυμπιακός – Καρδίτσα: Όσα λένε οι αριθμοί

Ολυμπιακός – Καρδίτσα: Όσα λένε οι αριθμοί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Το Ολυμπιακός – Καρδίτσα «μέσα από τα μάτια» του ΕΣΑΚΕ.

Στο ΣΕΦ θα πραγματοποιηθεί το τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι της αυριανής μέρας (16/3, 20:15, ΕΡΤ3) για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Καρδίτσα Ιαπωνική.

Ο Ολυμπιακός (2ος, 18-2) έχει «τρέξει» ένα σερί πέντε νικών Πρωταθλήματος μετά την ήττα της 15ης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Ως γηπεδούχος μάλιστα, μετράει οχτώ διαδοχικές νίκες και αν επιβληθεί και της Καρδίτσας Ιαπωνική, θα κλείσει την κανονική περίοδο με ρεκόρ 10-1. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσει τις 15 συνεχόμενες σεζόν στη Stoiximan Basket League, στις οποίες θα έχει μέχρι μία εντός έδρας ήττα. Στα προηγούμενα 29 χρόνια του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αυτό έγινε συνολικά 24 φορές.

Η Καρδίτσα Ιαπωνική (11η, 6-14) προέρχεται από τις ήττες στα ματς με το Λαύριο Megabolt εκτός και τον Παναθηναϊκό AKTOR εντός έδρας ενώ μετά από το σερί των τεσσάρων νικών στο διάστημα 12-15ης αγωνιστικής, ηττήθηκε στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια της. Η θεσσαλική ομάδα παραμένει χωρίς νίκη μακριά από την έδρα της, όχι μόνο στη φετινή σεζόν (0-10) αλλά και συνολικά στη διετή διαδρομή της στη Stoiximan Basket League (0-21). Αν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα έχει δύο διαδοχικές σεζόν χωρίς εκτός έδρας νίκη –αυτό μπορεί να συμβεί και με τον Απόλλωνα Carna- μετά από 30 χρόνια. Η τελευταία που βρέθηκε σε αυτήν τη θέση ήταν η Δάφνη που είχε 0-13 στη σεζόν 1993-94 και 0-13 στη σεζόν 1994-95.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Τρεις άνετες νίκες του Ολυμπιακού σε ισάριθμους αγώνες έχουν καταγραφεί στη μικρή ιστορία με την Καρδίτσα Ιαπωνική. Το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι έγινε επίσης στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής και οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 92-61, στη 200ή νίκη του Γιώργου Μπαρτζώκα στους πάγκους του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Τους είχαν οδηγήσει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (18π, 4/4δ, 3/6τρ) και ο Κώστας Παπανικολάου (16π, 2/4δ, 3/5τρ). Από την πλευρά των φιλοξενούμενων είχαν ξεχωρίσει ο Ρομπέρτο Γκάλινατ (17π, 5/7δ.) και ο Σον Έβανς (10π, 11ρ).

Τι έγινε στον πρώτο γύρο: Το παιχνίδι της 11ης Δεκεμβρίου πέρασε στην ιστορία με τις μεγάλες επιδόσεις του Νίκολα Μιλουτίνοφ αφού ο Σέρβος σημείωσε την 3η επίδοση «20+20» στην ιστορία του Ολυμπιακού έχοντας 21 πόντους και 21 ριμπάουντ. Παράλληλα μέσα από αυτό το παιχνίδι, έγινε ο κορυφαίος, ξένος αμυντικός ριμπάουντερ στην ιστορία των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 83-54 και πέραν των όσων έκανε ο Μιλουτίνοφ, πολύ καλοί ήταν ο Αϊζάια Κάνααν (16π, 4/7τρ) και ο Λουκ Σίκμα (12π, 5ρ, 7ασ). Για την Καρδίτσα Ιαπωνική είχαν ξεχωρίσει ο Μάρεκ Κλάσεν (12π, 4/9τρ) και ο Σακ Μπιουκάναν (10π, 3ρ, 2ασ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

* Ο Άλεκ Πίτερς θα συμπληρώσει 50 παιχνίδια στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός θα γίνει ο 29ος ξένος στην ιστορία του Ολυμπιακού που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μόουζες Ράιτ είχε 9+ πόντους, 3+ εύστοχα δίποντα, 1+ ασίστ και 10+ ranking στα τέσσερα παιχνίδια του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

* Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 4/4 τρίποντα στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στο Λαύριο Megabolt. Ήταν η 3η καλύτερη, φετινή επίδοση και η κορυφαία μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού. Η προηγούμενη ήταν τα 2/2 τρίποντα, επίδοση στην οποία έφτασε τρεις φορές ο Άλεκ Πίτερς και από μία οι Ουόκαπ και Μπραζντέικις.

* Ο Άλεκ Πίτερς έχει προβάδισμα εννιά βαθμών (356 έναντι 347) από τον Λούκα Μπραΐκοβιτς στη λίστα των παικτών με τον κορυφαίο αριθμό ranking στη φετινή Stoiximan Basket League.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ολυμπιακός είχε τριψήφιο αριθμό ranking στα τέσσερα τελευταία του και συνολικά στα 13 από τα 20 παιχνίδια του στη φετινή Stoiximan Basket League, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

– Αν και είναι η ομάδα με τα περισσότερα ριμπάουντ στις πρώτες 20 αγωνιστικές (36,05), βρίσκεται μόλις στην 7η θέση της λίστας των επιθετικών ριμπάουντ (8,9).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 

MILESTONE

* Ο Σακ Μπιουκάναν με επτά πόντους θα φτάσει τους 200 στη Stoiximan Basket League. Θα γίνει έτσι ο 4ος που θα συμπληρώσει αυτόν τον αριθμό μετά τους Σαΐντ Πρίτζετ, Ρομέλο Ουάιτ και Ρομπέρτο Γκάλινατ.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Ρομέλο Ουάιτ είναι ο μόνος παίκτης της πρώτης 10άδας των σκόρερ της φετινής Stoiximan Basket League, που δεν σκόραρε από το τρίποντο αφού δεν έχει πάρει και προσπάθεια από τα 6,75μ.

* Ο Ρέι ΜακΚάλουμ είχε 8/14 τρίποντα στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του με την Καρδίτσα Ιαπωνική, αλλά μέτρησε 2/21 στα τελευταία έξι.

* Ο Γιώργος Καμπερίδης είχε 3/3 τρίποντα στο ματς της περασμένης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό AKTOR, επίδοση που είναι η κορυφαία στη διετία ιστορία της Καρδίτσας Ιαπωνική ενώ παράλληλα κατατάσσεται στη 10άδα του φετινού Πρωτάθλημα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Τα επιθετικά ριμπάουντ είναι η κατηγορία στην οποία η Καρδίτσα Ιαπωνική είναι ψηλότερα από κάθε άλλη αφού βρίσκεται στην 4η θέση έχοντας 9,95 ανά αγώνα. Στην περσινή σεζόν ήταν στην 8η μεταξύ των 12 ομάδων με 8,1 κατά μέσο όρο.

– Η θεσσαλική ομάδα είχε από εννιά εύστοχες βολές στα δύο τελευταία παιχνίδια της. Είχε μείνει σε μονοψήφιο αριθμό μόνο σε δύο από τα 18 προηγούμενα παιχνίδια της. Σουτάροντας με 65,17% έχει τη χαμηλότερη επίδοση της κατηγορίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός· Η απονομή του τρόπαιου (vid)

Κυριάρχησαν τα χαμόγελα στην απονομή του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 8ο πρωτάθλη…