Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο Εργκίν Αταμάν ζητά περισσότερα από τους αναπληρωματικούς

Ο Εργκίν Αταμάν ζητά περισσότερα από τους αναπληρωματικούς

Εργκίν Αταμάν

Ομαδικότητα και επιθετικότητα ζήτησε ο Αταμάν για το ματς με Μπαρτσελόνα

Ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις πριν από το ματς με την Μπαρτσελόνα αύριο (22/03, 21:15) αναφέρθηκε ξανά στο… κλειστό ρόστερ, ανέφερε πως περιμένει περισσότερα από τους αναπληρωματικούς, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μεγάλο διάστημα απουσίας των Βιλντόζα και Αντετοκούνμπο και τόνισε πως στο ματς με τους Καταλανούς χρειάζεται το απόλυτο από όλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:
«Πρέπει να σκεφτούμε μόνο το αυριανό ματς με την Μπαρτσελόνα. Το χθεσινό παιχνίδι τελείωσε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από μία δύσκολη ήττα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι ως ομάδα και επιθετικοί, με τη βοήθεια του κόσμου μας. Τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια είναι σαν τελικοί. Φυσικά αν κάνουμε μόνο νίκες από εδώ και στο εξής θα τερματίσουμε στη δεύτερη ή τρίτη θέση.

Όμως και για τις υπόλοιπες ομάδες κάθε ματς είναι σαν τελικός. Γίνεται μεγάλη μάχη ανάμεσα σε 6-7 ομάδες. Η Μακάμπι και η Βίρτους βρίσκονται μόνο δύο νίκες πίσω. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να έχασε χθες, αλλά είναι δεύτερη στη βαθμολογία. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες και υποψήφια για την κατάκτηση της EuroLeague. Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι για μας.

Πρέπει να είμαστε σκληροί, να μην εγκαταλείψουμε και να πάρουμε περισσότερα από τους αναπληρωματικούς, γιατί χθες παίξαμε μόνο με έξι παίκτες. Δεν υπήρχε συνεισφορά από τους υπόλοιπους, αλλά δεν γίνεται να παίζουμε πάντα έτσι. Πρέπει όλοι να προσπαθούν και να αποδίδουν. Μόνο η προσπάθεια δεν είναι αρκετή. Σε αυτό το επίπεδο χρειαζόμαστε αποδοτικότητα και ελπίζω οι παίκτες που δεν συνεισέφεραν κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, να μας βοηθήσουν περισσότερο απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Δεν ξέρω αν ο Βιλντόζα θα είναι στο ρόστερ αύριο. Έκανε μία προπόνηση μετά από έναν μήνα. Χρειάζομαι παίκτες που έχουν κάνει μίνιμουμ 3-4 προπονήσεις για να είναι έτοιμοι για αυτό το επίπεδο. Χρειαζόμαστε και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, γιατί μας έδινε πολλά όταν ήταν υγιής. Για μένα είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω ένα τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας για έναν τραυματισμό, στον οποίο δεν υπάρχει χειρουργείο, όπως αυτόν.

Δεν ξέρω. Τέλος πάντων, έχουμε ένα ρόστερ και δεν είναι ώρα να κλάψουμε για τους παίκτες που είναι τραυματίες ή δεν νιώθουν καλά. Είναι ώρα να είμαστε σκληροί, είναι ώρα να είμαστε έτοιμοι και να χρησιμοποιήσουμε σωστά τους διαθέσιμους παίκτες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…