Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βαλένθια – Παναθηναϊκός 81-82 (vid)

Βαλένθια – Παναθηναϊκός 81-82 (vid)

Βιλντόζα, Βαλένθια, Παναθηναϊκός

Νίκη… χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία.

Δεν ήταν καλός. Του έλειψε ο Σλούκας, είχε μείνει στο προηγούμενο ματς ο Ναν. Και; Ο Παναθηναϊκός νίκησε με μία βολή του Λεσόρ τη Βαλένθια (81-82), πήρε αυτό που ήθελε από τη διαβολοβδομάδα και τη διπλή επίσκεψη στην Ισπανία και γυρίζει με… γεμάτες βαλίτσες και τη σκέψη ότι θα μπορούσε να κάνει το 2/2, όπως βέβαια θα μπορούσε να γυρίσει και με 0/2.

Ο Λούκα Βιλντόζα ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά και μαζί με τον Γκραντ ήταν οι κορυφαίοι των «πρασίνων». Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με έξι πόντους διαφορά (3-9), αλλά δέχθηκε σερί 7-0. Ο Ναν πέτυχε το πρώτο του καλάθι τρία λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, όντας υπερβολικά διστακτικός. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το 1/4 του αγώνα με ισορροπία (23-22).

Στη δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε τίποτα. Η Βαλένθια πήρε μια κάποια διαφορά, για κλειστό αγώνα σημαντική (36-29), αλλά ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, με τον Γκραντ να είναι ο παίκτης που έδινε τις περισσότερες λύσεις κι εκείνος που ισοφάρισε στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, δεν είχε τη βοήθεια του Ναν, ο Μήτογλου με τον Ερνανγκόμεθ δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, ακόμα κι ο Λεσόρ δεν ήταν στα υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει. Το σημαντικό ήταν πως με όλα αυτά η Βαλένθια δεν είχε πάρει κάτι…

Ίδια γεύση και στο τρίτο δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τους πρώτους πόντους, προηγήθηκε με +7 (47-54), μπαίνοντας καλύτερα στο δεύτερο μισό, αλλά και πάλι ήταν θέμα χρόνου να το γυρίσει η Βαλένθια, να το φέρει στα ίσα (62-62 με τον Γιόβιτς) και στο τέλος της περιόδου να περάσει μπροστά με καλάθι και φάουλ του Ρίβερς (69-66).

Νωρίτερα ο Ναν είχε ισοφαρίσει με τρίποντο (66-66), ο Χάρπερ νωρίτερα είχε πετύχει τετράποντο (τρίποντο και φάουλ), όμως όλα αυτά ελάχιστο ρόλο έπαιξαν στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Αυτό που καταλάβαινε κανείς ήταν πως θα κριθούν τα πάντα σε ένα σουτ.

Το θρίλερ της Παρασκευής

Οι διαιτητές ήταν τραγικοί σ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Έχαναν φάσεις, χρέωσαν με πολλά φάουλ και τις δύο ομάδες και στην τελευταία περίοδο άφησαν το ματς να σκληρύνει, δίχως να σφυρίζουν. Αποτέλεσμα να μην μπαίνει καλάθι κι ο Παναθηναϊκός να πετύχει τους πρώτους του πόντους με τον Βιλντόζα, 4.30’’ μετά την έναρξη του δεκαλέπτου (73-69). Όχι πως η Βαλένθια είχε κάνει κάτι, τέσσερις πόντους είχε πετύχει σε ισάριθμα λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Λεσόρ (77-77), με το χρονόμετρο στα 2.09’’ πριν το τέλος. Ο Ίνγκλις πέτυχε έμμεσο τρίποντο, μετά από δύο κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ και φάουλ του Ερνανγκόμεθ, αλλά ο Γκραντ με 2/2 βολές μείωσε στον πόντο (80-79). Ο Τζόουνς αστόχησε σε τρίποντο, ο Γκραντ σε δίποντο, ο Τζόουνς στα 33’’ πέτυχε 1/2 βολές (81-79).

Ο Βιλντόζα ισοφάρισε σε 81-81 κι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να παίξει άμυνα 18.8’’. Όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά με 1.9’’ στο χρονόμετρο ο Λεσόρ πήρε επιθετικό (σωστό) φάουλ κι επειδή η Βαλένθια είχε συμπληρώσει τα πέντε φάουλ πήγε στη γραμμή των βολών. Αστόχησε στην πρώτη, για να δώσει ακόμα πιο έντονη εσάνς θρίλερ στο ματς, αλλά με την εύστοχη δεύτερη «τέλειωσε» το ματς, καθώς στον υπολειπόμενο χρόνο η Βαλένθια πήρε «σκοτωμένο» τρίποντο με τον Οτζελέγιε, που δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 47-47, 69-66, 81-82.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…