Κεντρική Γυναίκες Προμηθέας «Δεσμώτης» ο Λιόλιος

Προμηθέας «Δεσμώτης» ο Λιόλιος

Λιόλιος, Προμηθέας Δεσμώτης

Προμηθέας και Λιόλιος. Δεσμοί ή δεσμά;

Κάναμε μια εκτεταμένη έρευνα στις Ενώσεις, από την ΕΣΚΑΒΔΕ στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και στην ΕΣΚΑΚ. Παντού το γυναικείο μπάσκετ παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Κρατήσαμε για το τέλος την ΕΣΚΑΗ, την Ένωση που ανήκει η ομάδα, ή καλύτερα οι ομάδες του κ. Λιόλιου. Δηλαδή οι: Προμηθέας-2014, Προμηθέας -1, Προμηθέας -2 και Προμηθέας. Ούτε ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός τόσες «θυγατρικές»…

Στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ συμμετέχουν φέτος τέσσερις ομάδες (Έσπερος Πατρών, Παραλία Πατρών, Απόλλων Πατρών και Ίφιτος Πύργου) με συνολικά 12 αγώνες. Πέρυσι στο εν λόγω πρωτάθλημα είχαν συμμετοχή πάλι 4 ομάδες (Έσπερος Πατρών, Παραλία Πατρών, Απόλλων Πατρών και Προμηθέας ΑΣΠ). Καμία πρόοδος, στάσιμοι στα πολύ χαμηλά.

Βάσει του οδοιπορικού μας, δεν μας κάνει πλέον εντύπωση, που οι δύο νησιωτικοί νομοί (Ζάκυνθος και Κεφαλλονιά) δεν έχουν ομάδα. Μιλάμε για 2/4 νομούς, αλλά -δεν βαριέσαι- το συνηθίσαμε. Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι πως η ομάδα Προμηθέας-2014 (του προέδρου Λιόλιου), που πέρυσι αγωνιζόταν στην Α2 γυναικών, φέτος δεν δήλωσε συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ο Προμηθέας κι η… ανακύκλωση

Έπεσε ο Προμηθέας-2014 κι ανέβηκε ο Προμηθέας ΑΣΠ. Αν κάπου έχω μπερδευτεί με το εύρος των ομάδων «σταυρώστε με». Οι παίκτριες κι ο προπονητής, χωρίς την παραμικρή δυσκολία, έκαναν μεταγραφή από τον Προμηθέα-2014 στον Προμηθέα-1. Προμηθέας είναι, αλλά χωρίς «δεσμώτη». Έφυγαν οι φοιτήτριες Δασκουλίδου, Σμυρνιώτη κι Αρμένη, καθώς και κάποιες άλλες παίκτριες. Έφυγε και το καλύτερο πρότζεκτ της ομάδας, η Παπαδοπούλου, που μεταγράφηκε στις νεάνιδες του Παναθηναϊκού.

Αυτό που συζητιέται στον χώρο τού γυναικείου μπάσκετ είναι πως από του χρόνου δεν θα έχουμε Προμηθέα στις εθνικές κατηγορίες, καθώς ο Προμηθέας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Προμηθέα-2014 μας αποχαιρετά. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι γίνεται. Αν νοιάζονταν για το γυναικείο ο κ. Λιόλιος θα έκανε 2-3 μεταγραφές και θα έσωζε την παρτίδα. ΟΚ, κανένα πρόβλημα. Πέρυσι, η ομάδα του προέδρου της ΕΟΚ, έκανε χρήση (κατάχρηση) του διπλού δελτίου, που θέσπισε η διοίκηση Λιόλιου και σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος θα καταργήσει γιατί απέτυχε!

Οι σημαντικές με την αγωνιζόμενη στην Α2 κατηγορία ομάδα Προμηθέας-2014 παίκτριες, Αργυροπούλου, Παυλάκη, Φραγγέα, Σταμούλη και Καλαμπαλίκη έπαιξαν στο μπαράζ ανόδου, με την ομάδα του Προμηθέα. Παράτυπα, λένε όσοι γνωρίζουν, γιατί στο πρωτάθλημα είχαν συμμετοχή, πολύ περισσότερο από το 50% που δικαιούνται, βάσει των όρων χρήσης του «διπλού δελτίου». Αυτό είναι εύκολο να το βρει κανείς αν ψάξει τα φύλλα αγώνα. Αλλά που να έχουν ψάξει οι παράγοντες του ΑΓΣ Ιωαννίνων αυτά τα πράγματα!…

Αν όντως έγινε παρατυπία, ο Προμηθέας έπρεπε να μηδενισθεί και τα παιγνίδια με τις άλλες ομάδες να κατακυρωθούν στον Άρατο Κιάτου και στον ΑΓΣΙ. Από τη μία, λοιπόν, υπήρχε πέρυσι πάθος να παραμείνει ο Προμηθέας ΑΣΠ στην Α2 γυναικών, από την άλλη έγινε της… αλλαγής. Μέχρι κι εγώ μπερδεύτηκα.

Η ουσία είναι πως στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ συμμετέχουν φέτος τέσσερις ομάδες. Η λύση είναι μία: Να γίνει ένα πρωτάθλημα Προμηθέας, να παίζουν μεταξύ τους οι «δεσμώτες» και να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Προμηθέας, ακόμα κι αν υποβιβαστεί ο… Προμηθέας.

Πρόεδρε, πες την αλήθεια, μας τρολάρεις

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …