Κεντρική Basket League Προμηθέας – ΠΑΟΚ 80-73

Προμηθέας – ΠΑΟΚ 80-73

promitheas paok jpg

Σπουδαία νίκη για τον Προμηθέα.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2023 ο Προμηθέας, νίκησε τον ΠΑΟΚ με 80-73 και έτσι «κλείδωσε» την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Στο 8-4 ανέβηκε η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου (6-1 εντός και 2-3 εκτός έδρας) και πλέον δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, μέσα σε 4′ διαμόρφωσε ένα επιμέρους σκορ 10-3, έχοντας ως πρωταγωνιστές του τους Ρέινολντς, Χρυσικόπουλο και Κάουαν.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις και στις δυο πλευρές του γηπέδου με πρωτεργάτες του τους Φρίντρικσον, Χάρισον και Μπελιάουσκας, με αποτέλεσμα να φέρει τη διαφορά στο καλάθι (15-13, 7′). Η εικόνα παρέμεινα ίδια μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου, με τον Στίβενς να ευστοχεί σε βολή και να δίνει προβάδισμα +4 πόντων (20-16) στους Πατρινούς.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης  ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο εμφανώς βελτιωμένος και «τρέχοντας»  ένα επιμέρους σκορ 8-3 (23-24, 13′), πήρε στα χέρια του το παιχνίδι. Η έλευση του Χέιλ στο παρκέ και οι συνεργασίες του με τους Κάουαν και Ετσενίκε, έφερε το προβάδισμα ξανά στα “χέρια” της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου για το 35-30, (18′). Ο Χέιλ ανέβασε για πρώτη φορά το δείκτη του σκορ σε διψήφια “μεγέθη”, όμως ο Σμιθ ευστόχησε σε τρίποντο για το 40-33 που ήταν και το τελικό σκορ για την ανάπαυλα του αγώνα.

Με πρωταγωνιστές τους Ρέινολντς και Κόνιαρη, ο Προμηθέας μπήκε πολύ δυναμικά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, καθώς βρέθηκε άμεσα στο +14 (49-35, 22′). Στη συνέχεια, το σύνολο του Φώτη Τακιανού βρήκε λύσεις στην επίθεσή του από τους Άλστον και Γκίλμορ, φέρνοντας ξανά το ματς στους 6 πόντους (52-46, 26′). Η επιθετική λειτουργία του Προμηθέα παρέμεινε σε εξαιρετική κατάσταση με τους Χέιλ και Κάουαν να δίνουν ασφαλές προβάδισμα 9 πόντων (60-51) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Κάουαν έκανε… ό,τι ήθελε στο παρκέ, «εκτόξευσε»  ξανά τη διαφορά στους +14 (67-53, 33′). Η φιλοξενούμενη ομάδα προσπάθησε να βρει λύσεις από τους Μαργαρίτη και Σμιθ, όμως οι γηπεδούχοι δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Η κατάσταση στο τέλος δεν άλλαξε και έτσι οι Πατρινοί πανηγύρισαν μία πολύ σημαντική νίκη με 80-73.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 40-33, 60-51, 80-73.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…