Κεντρική Basket League Περιστέρι – Κολοσσός Ρόδου 89-77

Περιστέρι – Κολοσσός Ρόδου 89-77

Λοβ Περιστέρι

Νικηφόρα έκλεισε το 2023 το Περιστέρι

Με νίκη έκλεισε το 2023 το Περιστέρι. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία επικράτησε εντός έδρας του Κολοσσού Ρόδου με 89-77 και έκλεισε ιδανικά τη χρονιά. Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήραν τα ηνία του σκορ και δεν τα απώλεσαν σε κανένα σημείο. Οι Νησιώτες δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα, έκαναν πολλά λάθη και μοιραία γνώρισαν την ήττα. To Περιστέρι κάλυψε και τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου (11 πόντοι) και θα έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Το Περιστέρι στο ξεκίνημα είχε διάθεση να τρέξει στο γήπεδο και να «χτυπήσει» τις αργές επιστροφές του Κολοσσού. Η τακτική του Σπανούλη απέδωσε άμεσα και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 15-4 ύστερα από μόλις 3 λεπτά αγώνα! Ο Ράγκλαντ ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς πριν συμπληρωθούν 7 λεπτά είχε ήδη 5 ασίστ (19-9). Η ομάδα της Ρόδου συνέχισε να είναι άστοχη και δεν μπορούσε ούτε αμυντικά να περιορίσει τους αντιπάλους της. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η ομάδα των Δυτικών Προαστίων να πετύχει 25 πόντους και να έχει τον πλήρη έλεγχο στο ματς (25-17).

Η ίδια εικόνα παρέμεινε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Κολοσσός ήταν άστοχος, ενώ το Περιστέρι είχε τις λύσεις επιθετικά και διατήρησε μία διαφορά στις παρυφές των 10 πόντων (34-25). Σ’ εκείνο το σημείο οι Ροδίτες έβγαλαν αντίδραση και με ένα μικρό σερί 5-0 μείωσαν ύστερα από αρκετή ώρα στους 4 πόντους (34-30). Μεγάλος πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Σίτου, ο οποίος είχε σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας (14 πόντοι). Οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση, αλλά πλέον οι Νησιώτες ήταν σε απόσταση αναπνοής ανεβάζοντας την απόδοση τους στη δεύτερη περίοδο (42-37).

To Περιστέρι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους πάτησε και πάλι γκάζι. Οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνα τους, έτρεξαν και πάλι το γήπεδο και ανέκτησαν το χαμένο διψήφιο προβάδισμα τους (52-41). Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι στο τρίτο δεκάλεπτο, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν είχαν καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση. Αντίθετα, οι παίκτες του Σπανούλη έκαναν ότι ήθελαν και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 17 για πρώτη φορά (58-41). Ο Κολοσσός δεν έδειχνε ικανός να ανατρέψει την κατάσταση και περιορίστηκε να ακολουθεί σε όλο τον αγώνα στο σκορ (71-55).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι. Ο Κολοσσός δεν βελτιώθηκε και δεν μπόρεσε να βάλει πίεση στους γηπεδούχους. Το Περιστέρι είχε τον πλήρη έλεγχο και χωρίς να απειληθεί πήρε τη νίκη με 89-77.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 42-37, 71-55, 89-77

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …