Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Προμηθέας: Κοίτα ποιοι μας κουνούν το δάχτυλο

Προμηθέας: Κοίτα ποιοι μας κουνούν το δάχτυλο

Προμθέας - ΑΕΚ. Γαλατσόπουλος, Μήλας, Λιόλιος για τον Προμηθέα

Ο Προμηθέας κι ο «μπασκετικός νεποτισμός» του Μήλα.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Χρήστος Μήλας είναι ταμίας του ΕΣΑΚΕ. Ο άνθρωπος, που έγινε πρόεδρος επί ημερών Λιόλιου, όταν ακόμα ο Προμηθέας ήταν ένα συμπαθητικό περιφερειακό σωματείο, που είχε ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξή του. Αίφνης, οι Πατρινοί απέκτησαν καθεστωτική νοοτροπία, νιώθουν ότι τώρα που έχουν… μπάρμπα στην Κορώνη (βλέπε Λιόλιος στην προεδρία της ΕΟΚ, έτσι -προδήλως- το αντιλαμβάνονται), μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν.

Σύμφωνα με το εξαιρετικό ρεπορτάζ τού apexsports.gr (δείτε εδώ) ο κ. Μήλας έκανε… αυστηρές συστάσεις στον συνάδελφο Κώστα Χαλβατσιώτη, επειδή δεν του άρεσε η μετάδοσή του. Θα περιμέναμε τον πρόεδρο της ΕΟΚ να εγκαλέσει τον αδερφικό του φίλο και να οδηγηθεί ο Προμηθέας στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Εκεί, όπου απολογούνται κορυφαίοι παράγοντες, ιστορικών ομάδων, επειδή απλά έβγαλαν μια ανακοίνωση. Όχι για αναίτια κι απρόκλητη λεκτική επίθεση.

Αντ’ αυτού ο Προμηθέας με ανακοίνωσή του (δείτε εδώ) ζητά να ληφθούν μέτρα κατά τού συναδέλφου, σ’ ένα απίστευτο ρεσιτάλ καθεστωτικής αυθαιρεσίας. «Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να μεταφέρει αμερόληπτα τα όσα διαδραματίζονται εντός αγωνιστικού χώρου και όχι να κάνει αξιολογικές διαιτητικές κρίσεις» μάς λέει ο Προμηθέας, που κάνει δωρεάν μαθήματα σύγχρονης υποταγμένης δημοσιογραφίας.

Θα μας πείτε κάτι για την ταμπακέρα

Ο κ. Λιόλιος, ο κ. Μήλας κι η παρέα τους, μάλλον δεν έμαθαν καλά τα κόλπα. Αλλά επειδή μας αρέσουν οι προκλήσεις, ας μιλήσουμε με… αντικειμενικότητα. Είμαστε στην 9η αγωνιστική κι ο Προμηθέας έχει δώσει πέντε δύσκολους αγώνες.

Δίχως υποτίμηση των αντιπάλων, στα εντός έδρας ματς της 2ης και 3ης αγωνιστικής, με Καρδίτσα (87-75) και Μαρούσι (111-92), αντίστοιχα, οι Πατρινοί ήταν το απόλυτο φαβορί. Όπως και σ’ αυτά της 5ης αγωνιστικής, όπου υποδέχθηκε το Λαύριο (100-73) κι αυτό της 7ης αγωνιστικής με φιλοξενούμενο τον -αδύναμο φέτος- συντοπίτη Απόλλωνα (106-68).

Τι έγινε στις άλλες πέντε συναντήσεις; Αμερόληπτα και με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο, όπως ζήτησε ο κ. Μήλας κι ο Προμηθέας τα καταγράψαμε. Απολαύστε την Basket League επί ημερών Λιόλιου στην ΕΟΚ:

  • Στην 1η αγωνιστική ο Προμηθέας έπαιξε στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ (80-95).
    Διαιτητές ήταν οι: Συμεωνίδης – Θεονάς – Κατραχούρας.
  • Στην 4η αγωνιστική ο Προμηθέας ταξίδεψε στο Περιστέρι (76-71).
    Διαιτητές ήταν οι: Τσαρούχα – Τσολάκος – Κατραχούρας.
  • Στην 6η αγωνιστική ο Προμηθέας έπαιξε στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό (92-75).
    Διαιτητές ήταν οι: Τσαρούχα – Συμεωνίδης– Αγραφιώτης.
  • Στην 8η αγωνιστική ο Προμηθέας έπαιξε στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη (73-77).
    Διαιτητές ήταν οι: Τσαρούχα – Τηγάνης – Κατραχούρας.
  • Στην 9η αγωνιστική ο Προμηθέας υποδέχθηκε την ΑΕΚ (100-95). Διαιτητές ήταν οι: Παπαπέτρου – Τσαρούχα Κατραχούρας.

Θέλεις να γίνεις πρωταγωνιστής; Μήλα… μίλα

Τα μαθηματικά είναι πάντα αμερόληπτα. Σε πέντε αναμετρήσεις, που έχει αξία ποιοι σφυρίζουν, αντιστοιχούν 15 διαιτητές (τρεις ανά αγώνα). Τα λέω καλά Χρήστο Μήλα; Οι οκτώ καλύφθηκαν από τη Βάσω Τσαρούχα και τον Γιώργο Κατραχούρα. Το διαβάσατε καλά; Ο Προμηθέας με 100 αξιολογημένους διαιτητές Α1 κατηγορίας έχει 8/15 από δύο διαιτητές.

Όλα καλά κ. Μήλα; Όλα καλά κ. Λιόλιο; Όλα καλά κ. Κουκουλεκίδη; Όλα καλά κ. Μουζάκη; Όλα καλά κ. Σχινά; Όλα καλά κ. Ελευθεριάδη; Όλα καλά κ. Γαλατσόπουλε; Όλα καλά κ. Θεόφιλε Παπαδόπουλε, αγαπημένε μου λάτρη τής διαιτησίας; Ερωτώ αυτούς, που με τον έναν ή άλλον τρόπο είτε μετέχουν της διαδικασίας, είτε κλείνουν τα μάτια.

Ο Προμηθέας ήταν κάποτε μια συμπαθητική ομάδα, που ακόμα κι αν γίνονταν κάτι (στιγμιαίο και δίχως πρόθεση) υπέρ της, δεν θα μας απασχολούσε καν. Τώρα έχει γίνει μια παρέα μπασκετικά «νεόπλουτων», οι οποίοι νομίζουν ότι οι όποιες κινήσεις τους φτάνουν μέχρι τα Ψηλά Αλώνια. Κούνια που σας κούναγε.

Αντί επιλόγου: Ο κ. Μήλας θα κληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας; Αν η ΕΡΤ -λέω εγώ τώρα- αποφασίσει να μην ξαναδείξει αγώνα τού Προμηθέα, υπάρχει περίπτωση να δείτε δύο τύπους με καφέ στο χέρι, να πηγαίνουν γονυπετείς από τη Μεσογείων μέχρι την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής; Αλλά δεν χαλάνε οι φιλίες (Βαγγέλη και Βαγγέλη μου) για έναν… Χαλβατσιώτη, που έκανε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ τη δουλειά του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…