Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!

Όμορφη εικόνα από το κλειστό τής Καρδίτσας

Αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε να βλέπουμε στα γήπεδα.

Η φωτογραφία που βλέπεται είναι από το κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» στην Καρδίτσα. Εδώ όπου η κλιματική αλλαγή έπαψε να είναι αφηρημένη έννοια κι η λέξη «θεομηνία» απέκτησε (δυστυχώς) υπόσταση. Εδώ όπου δοκιμάστηκαν άνθρωποι κι υποδομές, εδώ όπου σε λίγο χρόνο άλλαξε η ζωή πολλών ανθρώπων.

Το «μια εικόνα, χίλιες λέξεις» αποκτά νόημα. Και μόνο που αυτό το Σαββατοκύριακο γίνεται εδώ το All Star Game είναι η επιτομή της νίκης. Η ζωή συνεχίζεται. Ναι, χάσαμε συνανθρώπους, χάθηκαν ζώα, χάθηκαν περιουσίες, πέσαμε, αλλά σηκωθήκαμε και συνεχίζουμε. Αυτό είναι το «Α» και μέχρι να φτάσουμε στο «Ω» έχουμε κι άλλα να μοιραστούμε μαζί σας.

Στο φόντο της φωτογραφίας είναι οι αθλητές μπάσκετ με αμαξίδιο. Άνθρωποι, που είτε έχουν περιορισμένη κίνηση, είτε είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο. Άνθρωποι, που κάποια στιγμή ζούσαν ανέμελα, αλλά μια… κακή στιγμή άλλαξε τη ζωή τους. Οι περισσότεροι από αυτοκινητιστικά, κάποιοι από εργατικά ατυχήματα. Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, γιατί επέζησαν.

Παίζουν μπάσκετ. Για πολλούς από εμάς αδιανόητο, καθώς μια γρίπη, ή ένας πόνος στη μέση είναι αρκετός για να μας χαλάσει τη διάθεση. Η ζωή νικά, η αγάπη για τον αθλητισμό, η χαρά που προσφέρει το μπάσκετ, είναι δυνατότερες από κάθε δυσκολία κι αυτός ο αγώνας είναι η απόλυτη επιβεβαίωση.

Πάμε και στο πιο… ασήμαντο. Δεν πρόκειται για διαφήμιση, αλλά για ένα «μπουκάλι» νερό, το οποίο οι διοργανωτές είχαν την ευγενή διάθεση να αφήσουν στα δημοσιογραφικά. Γιατί το δείχνω; Είναι χάρτινο, έχει ελάχιστο πλαστικό (στο καπάκι μόνο) κι είναι eco friendly, όπως αναγράφεται στη συσκευασία του. Είναι ένας τρόπος να μειώσουμε το αποτύπωμα στον πλανήτη.

Δεν τετραγωνίσαμε κανέναν κύκλο, δεν αλλάξαμε την πολικότητα της γης. Απλές λύσεις, που μπορούν να κάνουν καλύτερο τον κόσμο, που μπορούν να μειώσουν το πλαστικό, που μπορούν να μας απαλλάξουν από σκουπίδια.

Ηθικό δίδαγμα: Μπορούμε να νικήσουμε. Φτάνει να το θέλουμε…

Πηγή: ecogreennet.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…