Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο ΟΔΚΕ: Αληθινή σαν τον… Batman

ΟΔΚΕ: Αληθινή σαν τον… Batman

ΟΔΕΚ, Μπούσιας, Ελευθεριάδης, Batman

Τι σχέση έχουν η ΟΔΚΕ, ο Ελευθεριάδης, ο Μπούσιας κι ο Batman;

Είναι κρίμα που όσα γίνονται στην ΟΔΚΕ δεν καταγράφονται σε… χαρτί. Αν είχαμε όλες τις συνομιλίες, αν μπορούσαμε να τις δώσουμε στο Χόλυγουντ, ο Batman θα έμοιαζε ταινία τής πλάκας. Γιατί εδώ έχουμε δράση, συγκίνηση κι ανατροπές. Φυσικά, όση αλήθεια περιλαμβάνεται στις σχετικές αμερικανικές ταινίες δράσης, άλλη τόση περιλαμβάνεται στα λεγόμενα των προέδρων (νυν και πρώην) της ομοσπονδίας.

Το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ κάλεσε τους Συνδέσμους, να συζητήσουν για το θέμα των τριών πρώην μελών της ΚΕΔ (Ζαβλανός, Κώστας Κορομηλάς -μην μπερδέψουμε τους πρώην με τους επόμενους Στέλιο μου-, Μητσόπουλος), οι οποίοι έχουν κερδίσει όλες τις ως τώρα δίκες κι έχουν ρίξει στα σχοινιά τη διοίκηση της ομοσπονδίας. Τι θα συζητήσουν; Δεν το γνωρίζουμε. Πιθανόν να θελήσουν, όπως έκαναν και στην περίπτωση της Μαρίας Κάλφα, να μετατοπίσουν το βάρος ευθύνης, ή να πουν στο τέλος τής ημέρας «να, δεν το κάναμε μόνοι μας, συμφώνησαν κι οι Σύνδεσμοι».

Φίλοι για πάντα (σαν τον Spiderman με τον Batman)

Κάποια στιγμή -σύντομα- θα δούμε το θέμα των Συνδέσμων, γιατί από τη στιγμή που οι πρόεδροι είναι ενεργοί διαιτητές, δέχονται πιέσεις και ξαφνικά εξαφανίζονται, ή δεν σταματάμε να τους βλέπουμε να σφυρίζουν. Αλλά ας μην φύγουμε από το θέμα μας.

Η ΟΔΚΕ, του Παντελή Ελευθεριάδη, δίνει σκληρό δικαστικό (κι όχι μόνο) αγώνα, για να κάμψει την αντίσταση των τριών, που είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους. Είναι ο ίδιος Ελευθεριάδης, που όταν εκδικάστηκε η ιστορία στο ΑΣΕΑΔ έστειλε μήνυμα στον Νίκο Ζαβλανό.

Τι έλεγε τότε ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ (όχι ο Batman): «Δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει η απόφαση, αλλά αν αλλάξει την ίδια ακριβώς στιγμή θα ακυρωθούν οι ποινές. Ξέρω ότι με πιστεύεις, αλλά στο στέλνω και γραπτώς. Λάθη έγιναν κι από τις δύο πλευρές, όμως η φιλία, η αξιοπρέπεια κι η πορεία των ανθρώπων δεν σβήνει με τέτοιου είδους αποφάσεις. Κι αυτή θα ήταν η στάση μου, ακόμα κι αν κερδίζαμε σαν ΟΔΚΕ και στο ΑΣΕΑΔ».

Πάνω απ’ όλα η φιλία. Θα πρόσθετα κι η συνέπεια λόγων κι έργων. Γιατί, τουλάχιστον ο Batman τηρούσε τον λόγο του. Τι σχέση έχει, όμως, ο Κωνσταντίνος Μπούσιας με την ιστορία;

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Όσοι διαβάσατε χθες το άρθρο μας (δείτε εδώ) θα θυμόσαστε ότι ο κ. Μπούσιας παραιτήθηκε, αλλά δεν έφυγε. Να ήταν ο μόνος; Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 ο Παντελής Ελευθεριάδης έστειλε μήνυμα στα μέλη του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ. Μήνυμα παραίτησης…

«Την αγάπησα την ΟΔΚΕ και πάλεψα πολύ. Όμως απογοητεύτηκα. Επειδή δεν θέλω να δημιουργήσω θέμα, μόλις έρθει ο Θεόφιλος κι ο Σπύρος θα ΦΥΓΩ φίλοι μου, λόγω των συνθηκών, που επικρατούν στη διοίκηση μας. Θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από μέλος της ΟΔΚΕ. Συγνώμη αν σας στεναχώρησα, να είσαστε σίγουροι ότι το έκανα άθελά μου» έγραψε μεταξύ άλλων.

Τι μανία είναι αυτή, να παραιτούνται και να μην φεύγουν; Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο διαφορετικοί άνθρωποι, ακολουθούν το ίδιο σενάριο. Λες κι είναι ο Batman κι ο Spiderman, ένα πράγμα.

Αλήθεια, Παντελή Ελευθεριάδη, θα διαβάσεις στη συνάντηση με τους Συνδέσμους το μήνυμα στον Νίκο Ζαβλανό; Θα εξηγήσεις τι συνθήκες επικρατούσαν και πώς άλλαξαν; Αλήθεια Κωνσταντίνε Μπούσια, θα εξηγήσεις γιατί ΔΕΝ έφυγες, ενώ είχες θέσει ο ίδιος τα χρονικά όρια αποχώρησής σου; Αλήθεια, θα βγείτε ποτέ να πάρετε την ευθύνη σας, ή θα κρύβεστε πίσω από τους ενεργούς διαιτητές, προέδρους των Συνδέσμων, οι οποίοι έχουν να διαλέξουν μεταξύ καριέρας και να σκύψουν το κεφάλι; Αλήθεια, είσαστε εντάξει με τον εαυτό σας;

Αντί επιλόγου: Δυστυχώς για κάποιους (γενικότερα αναφέρομαι, στον χώρο τής διαιτησίας) έχω πάρα πολλά μηνύματα, που εκθέτουν πολλούς. Τα… γαργαλιστικά έπονται. Κι όταν βγουν κάποια μηνύματα, κάποιος θα τρέχει πιο γρήγορα από τον Batman.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε διετή ανανέωση ο Ναν

«Έδεσε» τον Κέντρικ Ναν ο Παναθηναϊκός. Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει να έχει στο πλευρό τ…