Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο ΟΔΚΕ: Να σπάσει επιτέλους το απόστημα

ΟΔΚΕ: Να σπάσει επιτέλους το απόστημα

ΟΔΚΕ, Ελευθεριάδης, Μπούσιας, Λιόλιος,

Η ΟΔΚΕ κι οι πρόεδροι του… προέδρου, ω πρόεδρε!

Νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ και να ζητήσω ταπεινά συγνώμη από τον Κωνσταντίνο Μπούσια. Είμαι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. Στο πρόσωπό του θέλω να ζητήσω συγνώμη κι από το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ, χωρίς να επιχειρήσω να δικαιολογηθώ. Αν και γνωρίζω ότι ο αλέγκρος Κωνσταντίνος θα λέει από μέσα του «δεν χαλάνε ρε μαλάκα οι φιλίες για μια τούρτα», το λάθος είναι λάθος.

Μοναδική παρηγοριά μου είναι ότι (λένε πως) οι γιορτές κρατάνε σαράντα ημέρες. Εγώ άργησα 13 για να πω χρόνια πολλά στον πρώην πρόεδρο της ΟΔΚΕ! Να τα εκατοστίσει, ου μην να τα χιλιάσει. Έστω και αργοπορημένες οι ευχές, καθώς ο φίλος Μπούσιας έκλεισε έναν χρόνο… παραιτημένος.

Ήταν η αποφράδα ημέρα… Η 5η Νοεμβρίου (2022). Ο αδερφός Κωνσταντίνος, ως άλλος Χιούγκο Γουίβινγκ στον ρόλο του «V» στο V for Vendetta (remember, remember the fifth of November), δεν επιχείρησε να κάψει το κτίριο της βουλής στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά να βάλει φωτιά στην ΟΔΚΕ!

ΟΔΚΕ

«Με τη συγκεκριμένη επιστολή κλείνει ένας κύκλος πολύ σημαντικός για μένα, φεύγοντας από την προεδρία της ΟΔΚΕ, αλλά και πρόθεση μου από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας (σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση), όπως ήδη το είχα προαναγγέλλει στο Ετήσιο Σεμινάριο Διαιτησίας κι είχα προαποφασιστεί εδώ και μήνες» είχε γράψει τότε στην επιστολή του, που δημοσιεύτηκε στο site της Ομοσπονδίας.

Ο Μπούσιας δεν έφυγε ποτέ

Νωρίτερα είχε οριοθετήσει ότι θα μείνει ως το τέλος του Σεμιναρίου. Αυτός ήταν ο αρχικά προγραμματισμένος χρόνος «ομαλής μετάβασης». Από τότε έχει περάσει ένας χρόνος κι ο Μπούσιας όχι μόνο εκτελεί τα καθήκοντά του ως μέλος τού Δ.Σ. της ΟΔΚΕ, αλλά συχνά πυκνά υποκαθιστά τον πρόεδρο και κοινό μας φίλο, Παντελή Ελευθεριάδη. Τόση αγάπη για τη διαιτησία.

Αν δεν ήταν τόσο γνώριμη η φιγούρα του πρώην προέδρου της ΟΔΚΕ, αν υπήρχε λίγο μυστήριο… Κάντε το εικόνα: Ο Αδριανός (Παυλόπουλος) ρωτάει την Κάλφα για την ταυτότητα του V (βλέπε Μπούσιας) κι η Μαρία του απαντάει «Ήταν όλοι μας». Αυτές είναι στιγμές… Και πιο δίπλα ο Ντάβαρης να μοιράζει μάσκες με το πρόσωπο του πρώην προέδρου. Μιλάμε για Χόλυγουντ…

Θα πείτε καμιά αλήθεια;

Καλή η πλάκα, αλλά να πάμε και στην ουσία, τώρα που έσπασε το απόστημα στην ΟΔΚΕ, χάρη στο θάρρος της Μαρίας Κάλφα (δείτε εδώ). Ποιος ο λόγος τής παραίτησης του κ. Μπούσια; Ο κύκλος που έλεγε ότι έκλεισε, όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά είναι πιο ενεργός και πιο… επιθετικός, από τότε που ήταν πρόεδρος.

Όταν έναν χρόνο μετά παραμένει στη θέση του, σημαίνει ότι δεν είχε ποτέ πρόθεση να αποχωρήσει από την ΟΔΚΕ. Εκτός κι αν θεωρεί ότι ο Ελευθεριάδης δεν έχει την ικανότητα να διοικήσει και παραμένει ως την «ομαλή μετάβαση». Αν ισχύει αυτό, ας βγει να το πει δημόσια. Αν όχι, ας μας πει γιατί παραιτήθηκε. Πλέον καθένας μπορεί να θεωρήσει ότι υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Αλλά για ποιον λόγο;

Ο Σαλαβός αποφάσισε ένα πρωί να παραιτηθεί, έστειλε λιτή επιστολή και τον έψαχναν τρεις μέρες στο τηλέφωνο. Ο Μπούσιας έβγαλε ολόκληρο μανιφέστο παραίτησης και μένει εντός κι επί τα αυτά, όχι μόνο αποδεχόμενος όσα γίνονται, αλλά έχοντας και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κάτι τρέχει στην ΟΔΚΕ. Πρόεδροι παραιτούνται αλλά δεν φεύγουν, εκείνοι που δεν μιλούσαν μεταξύ τους αγκαλιάζονται, οι μετέχοντες στο Δ.Σ. αγνοούν αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται ερήμην τους. Οι διαιτητές βλέπουν, γνωρίζουν και μπορεί να μην τοποθετούνται δημόσια, αλλά έχουν γνώση, που έλεγε και μια ψυχή (Βασιλακόπουλος), η οποία ΔΕΝ ασχολείτο με τη διαιτησία και τη… μη ενασχόλησή του πληρώνουμε ακόμα.

Το μόνο καλό είναι ότι οι διαιτητές (η ηγεσία τους, γιατί για τους υπόλοιπους ούτε να τους χαιρετήσει) έχουν δίπλα τους τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο. Ο μόνος πιστός στις εξαγγελίες του. Είχε πει «θέλω δίπλα μου ηθικούς ανθρώπους» κι όσον αφορά στην ΟΔΚΕ το κάνει πράξη. Συνήθως είμαι απέναντί του, αλλά εδώ του βγάζω το καπέλο. Άλλες εξαγγελίες τις έχει ξεχάσει, αλλά σε αυτό είναι πιστός.

Όπως και να ‘χει, Κωνσταντίνε συγνώμη που ξέχασα να φέρω την τούρτα με το ένα κεράκι. Υπόσχομαι του χρόνου να είμαι πιο συνεπής. Δεν ξεχνιέται (ξανά) η Νοεμβρίου. Όταν με το καλό έρθεις στην Αθήνα, κερνάω μια μπύρα να τη γιορτάσουμε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…