Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα – Παναθηναϊκός 85-99 (vid)

Άλμπα – Παναθηναϊκός 85-99 (vid)

Μπαλτσερόφσκι, Άλμπα, Παναθηναϊκός

Καταιγιστικός κι απολαυστικός ο Παναθηναϊκός «σκόρπισε» την Άλμπα.

Όταν ο Παναθηναϊκός αποκτούσε τον έναν μετά τον άλλον τους παίκτες, που σήμερα απαρτίζουν το ρόστερ του, κάπως έτσι ονειρεύονταν ο κόσμος του ότι θα παίζει. Εξαιρετικό μπάσκετ, επίθεση που… πληρώνεις για να τη δεις και νίκη, η οποία είχε «κλειδώσει» από το ημίχρονο. Εντάξει, η Άλμπα δεν είναι σημείο αναφοράς, αλλά το 85-99 δείχνει πόσο καλή ήταν στο μπροστινό μέρος του γηπέδου η ελληνική ομάδα.

Στο ξεκίνημα ο Σλούκας καθοδήγησε τις επιθέσεις κι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με νταμπλ σκορ (4-8), με τον αρχηγό του να έχει 5 πόντους και μια ασίστ για το τρίποντο του Γκριγκόνις. Τα δύο φάουλ του Λεσόρ, οι κακές αμυντικές τοποθετήσεις, έδωσαν το δικαίωμα στους Γερμανούς να μειώσουν στον πόντο (11-12).

Ο Ναν έκανε την πρώτη του είσοδο στο 7.14”, πέτυχε το πρώτο καλάθι του στο 9’ (21-25), ο Παναθηναϊκός πήγε στο +6, αλλά η επιπολαιότητα του Αμερικανού, έδωσε το δικαίωμα στην Άλμπα να κλείσει την ψαλίδα (26-27) και να προηγηθεί με 28-27 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Πέρασε με δύο πόντους διαφορά 33-31 κι από εκεί και πέρα… χάθηκε από το γήπεδο.

Μήτογλου, Μπαλτσερόφσκι, Γκριγκόνις ήταν εξαιρετικοί στην επίθεση, ο Βιλντόζα παίκτης ορχήστρα, ο Γκραντ έδινε λύσεις και στις δύο πλευρές τού παρκέ. Ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 10-0 (33-41) και μετά πάτησε το γκάζι και χάθηκε από τον καθρέπτη των Γερμανών. Κι αν στιγμιαία ο Τόμας μείωσε σε 40-45, το δεύτερο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 47-60, με τον Παναθηναϊκό να τρέχει σερί 7-15 και να κάνει το καλύτερο φετινό του ημίχρονο.

Η ζώνη κι ο Μήτογλου

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λογικό να πέσουν τα εξωπραγματικά ποσοστά των «πράσινων». Ο Γκονζάλεθ επιστράτευσε άμυνα χώρου, παρότι ο Παναθηναϊκός είχε εύρυθμη περιφερειακή λειτουργία. Οι φιλοξενούμενοι πήραν ό,τι τους έδωσε η αντίπαλη άμυνα κι αυτό δεν είναι πάντα καλός σύμβουλος.

Η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο (63-72), αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διατεθειμένος να ενδυθεί ρόλο αυτόχειρα. Με τον Μήτογλου αιχμή τού δόρατος, βρίσκοντας λύσεις μέσα κι έξω από το καλάθι, αντιμετώπισαν την όποια αντεπίθεση επιχείρησαν οι Γερμανοί κι έφτασαν με άνεση στη νίκη, πετυχαίνοντας παρά έναν 100 πόντους.

Ο Ναν πήρε χρόνο και σουτ, δεν τα έβαλε, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Παίκτης, που με το… καλησπέρα έδειξε ότι έχει ως πρώτη σκέψη το σκοράρισμα, δεν μπορεί να κριθεί από το πρώτο του ματς. Άλλωστε κι ο Αταμάν αυτό ήθελε, να τον μυήσει στον κόσμο της Ευρωλίγκας.

Ο Μήτογλου ήταν ο κορυφαίος (συνολικά) στο παιχνίδι, ο Βιλντόζα έμεινε στο εξαιρετικό πρώτο μισό, ο Γκραντ ήταν χρήσιμος, όπως κι ο Γκριγκόνις, ο Σλούκας είχε κέφια, ο Μπαλτσερόφσκι άφησε στο δεύτερο μέρος τον Λεσόρ να συνεχίσει το έργο. Αν αυτό λέει κάτι (εμείς το γράψαμε) ο Γκάι ήταν DNP.

Τα δεκάλεπτα: 26-27, 47-60, 70-82, 85-99.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …