Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βαλένθια – Μακάμπι 75-66 (vid)

Βαλένθια – Μακάμπι 75-66 (vid)

chris jones valencia jpg

Συνέχισε με νίκη η Βαλένθια στην Ευρωλίγκα.

Η Βαλένθια πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη, καθώς επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 75-66. Οι «νυχτερίδες» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, περιόρισαν τα «όπλα» των Ισραηλινών και έφτασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Η Μακάμπι μπήκε δυνατά στο ματς (6-12), αλλά η Βαλένθια γρήγορα ισορρόπησε το ματς και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν στο σκορ (11-12). Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι. Οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά στο σκορ με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια (18-17).

Οι παίκτες της Βαλένθια και της Μακάμπι έδιναν ομηρικές μάχες και στις δύο πλευρές του παρκέ και το παιχνίδι παρέμεινε ένα ντέρμπι (26-24). Οι «νυχτερίδες» βρήκαν τον τρόπο και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα και μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας το σκορ υπέρ τους (33-29).

Βαλένθια ήταν εξαιρετική αμυντικά και είχε καταφέρει για τρία δεκάλεπτα να «σβήσει» τον Λορέντζο Μπράουν. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν άφαντος με αποτέλεσμα όλη η Μακάμπι να έχει πρόβλημα. Οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα τους και μάλιστα έχτισαν και για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (50-40), την οποία όμως δεν διατήρησαν (50-44).

Η Μακάμπι απέδειξε ότι είναι σκληρό καρύδι και εξακολουθούσε να είναι κοντά στο σκορ. Η Βαλένθια, όμως, έδειχνε ψυχικά αποθέματα και δεν απώλεσε το προβάδισμα της (63-58). Οι Ισραηλινοί μείωσαν ακόμη περισσότερο με ένα μεγάλο τρίποντο του Μπλατ (67-64). Στα τελευταία λεπτά, όμως, ήταν άστοχοι. Η Βαλένθια κέρδιζε συνεχόμενα φάουλ και με εύστοχες βολές καθάρισε το παιχνίδι (71-64).

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και τελικά η Βαλένθια πήρε τη νίκη με 75-66.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 33-29, 50-44, 75-66

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Συγκινημένος ο Πόρτερ μετά τη λήξη του ματς

Συγκινήθηκε ο Πόρτερ μετά το ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε νίκησε…