Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ελευθεριάδης, ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ

Ελευθεριάδης, ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ

Ελευθεριάδης, Παπαπέτρου

Ο νέος μάγος της διαιτησίας λέγεται Ελευθεριάδης.

Όχι μπράβο του. Του βγάζω το καπέλο. Είχε κι άλλους προέδρους η ΟΔΚΕ, αλλά κανείς όπως ο Παντελής Ελευθεριάδης, ο οποίος μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες. Κι αυτό, επειδή ακόμα δεν έχει δοκιμάσει να αυξήσει τον βαθμό δυσκολίας. Είναι πραγματικός μάγος και θεωρώ πολύ τυχερούς τούς διαιτητές, που τον έχουν πρόεδρο στην ΟΔΚΕ. Α, και τον Λιόλιο, που τον έχει άμεσο συνεργάτη.

Διαιτητής στο Super Cup, με πολλές πιθανότητες να σφυρίξει στον πρώτο τελικό, που θα κρίνει τίτλο, είναι ο Πέτρος Παπαπέτρου (δείτε εδώ). Ο 50άρης, που επεκτείνει τη δράση του, μετά την κοινή απόφαση της ΕΟΚ, της ΚΕΔ/ΕΟΚ και της ΟΔΚΕ. Άλλωστε, ο κ. Λιόλιος ανακοίνωσε την επιστροφή των τριών (χμμμμ) στο πρόσφατο σεμινάριο της Ομοσπονδίας των διαιτητών. Ναι, αυτής που είναι πρόεδρος ο Ελευθεριάδης.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν είναι στο Super Cup ο Γιώργος Θεονάς. Από τη στιγμή που συνεχίζει (αλήθεια, συνεχίζει;), αν δεν παίζει σε αυτούς τους αγώνες, γιατί συνεχίζει; Οι τρεις έγιναν δύο, αν έγιναν… ένας (ο Παπαπέτρου, κάποιος πρέπει να πει επισήμως γιατί. Πάμε παρακάτω, αυτό δεν είναι της παρούσης.

Πρόεδρε έχεις… γράμμα

Αντιλαμβάνομαι πως ο Παντελής Ελευθεριάδης έχει δουλειές. Να βγάλει βιντεάκι (promo) για τα ιδιόκτητα γραφεία, που ανακατασκεύασε. Να συντάξει επιστολές, να τρέξει μόνος του ένα ολόκληρο σεμινάριο (γι’ αυτό κράζουν όλοι), ξέχασε τα πιο σημαντικά.

Ελευθεριάδης, Παπαπέτρου

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, ο Πέτρος Παπαπέτρου είναι «ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΣ». Έτσι εμφανίζεται στο επίσημο site της ΟΔΚΕ. Αν πρόκειται περί λάθους, καλό είναι να διορθωθεί χθες. Γιατί αν δεν διορθωθεί, εδώ είμαστε… Έτσι κι αλλιώς πρόεδρε έχεις άνθρωπο, τον οποίο συστήνεις ως «δικό σου» σε κόσμο, βάλτον να δουλέψει και λίγο. Μια χαρά θα τα καταφέρει. Προσωπικά τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Αυτή τη στιγμή σφυρίζει (αρχικά στα «Μαυροσκούφεια» και μετά στο Super Cup, ένας διαιτητής, ο οποίος εμφανίζεται ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΣ. Θα ήταν απλά μια… ανορθογραφία, για την οποία δεν θα κατακρίνω κανέναν. Είναι, όμως; Γιατί κάποιοι λένε ότι με αυτόν τον τρόπο, καλύπτεται η ΟΔΚΕ, απέναντι σε όποιον θελήσει να προσβάλει την παράνομη (επιμένω) απόφαση. Λένε (οι κακοπροαίρετοι) ότι επίτηδες συμβαίνει, με τις ευλογίες (δεν γνωρίζω, αναρωτιέμαι) του Λιόλιου.

Μάγος και στις μεταγραφές ο Ελευθεριάδης

Μην υποτιμάτε το γεγονός ότι ένας ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΣ θα διευθύνει αγώνα που δίνει τίτλο. Μέχρι και προσφυγή μπορεί να κάνει η ηττημένη ομάδα. Δεν θα κάνει, απλά το αναφέρω. Και θυμίζω ότι ο Παπαπέτρου είναι ο ίδιος διαιτητής που ΔΕΝ είδε το φάουλ στον Παπαγιάνη (στο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, που δεν έκρινε τίποτα). Είναι ο ίδιος διαιτητής, ο οποίος μαζί με τον Ηλία Κορομηλά συνέταξαν ένα φύλλο αγώνα, που μπορεί να μπει στο πάνθεον της παγκόσμιας διαιτησίας, με αποτέλεσμα να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός το -2. Αλλά κυρίως -αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα- να δημιουργήσει δεδικασμένο ατιμωρησίας.

Το να σε «κράζουν» κι οι δύο ομάδες είναι ενίοτε σημείο αναφοράς για έναν καλό διαιτητή. Αν τα θαλασσώσεις δύο φορές σε ντέρμπι, παίρνεις έναν χρόνο δώρο. Αυτά στις μέρες τού Λιόλιου και της ΟΔΚΕ, που διοικεί ο Ελευθεριάδης.

Αλλά για πάμε παρακάτω. Υπάρχει ένας διαιτητής, Παναγιώτης το μικρό του όνομα, ο οποίος φέτος αξιολογήθηκε στη Γ’ εθνική από τον σύνδεσμο Πάτρας. Δεν γράφω το επίθετο, γιατί δεν συνηθίζω (Παντελή) να τα βάζω με αδύναμους. Με άλλους μου αρέσει να ασχολούμαι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει όλοι να κάνουν το ίδιο. Καθένας όπου νιώθει ότι φτάνει (και προδήλως δεν αναφέρομαι στο μπόι, αλλά στον τρόπο δράσης)…

Στις 19 Σεπτέμβριου έγινε δεκτή η μεταγραφή του, από τον σύνδεσμο Πάτρας στον σύνδεσμο Πειραιά. Και καλώς έγινε. Μαντέψτε ποιος έχει υπογράψει τη μεταγραφή; Ναι, ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Παντελής Ελευθεριάδης. Πού είναι το πρόβλημα;

Το Σαββατοκύριακο (23 και 24 Σεπτεμβρίου) έπαιξε επίσημους αγώνες στην Πάτρα, στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ. Έχω και τα χαρτιά, για όποιον το αμφισβητεί. Για ποιο λόγο οι διαιτητές κάνουν δήλωση ενέργειας, μη ενέργειας, ζητούν μεταγραφή, αφού ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει; Για ποιον λόγο υπάρχει ΟΔΚΕ;

Ο κ. Λιόλιος φαντάζομαι συμφωνεί με όλα αυτά. Οι διαιτητές βλέπουν, αλλά δεν μιλούν. Το γιατί Παντελή μου φαντάζομαι μπορείς να το καταλάβεις. Εμείς πάλι τα βλέπουμε και τα γράφουμε όλα, ελπίζοντας πως ο Σύνδεσμος Πάτρας θα βγάλει ανακοίνωση, να δουλεύουν κι οι υπόλοιποι (αντιλαμβανόμαστε θαρρώ).

Στο έγραψα σε ανύποπτο χρόνο: Μπορεί ως διαιτητής να μην έφτασες ψηλά, σήμερα όμως είσαι πρόεδρος στην ΟΔΚΕ. Παραιτήσου, γιατί αν συνεχίσεις με τον τρόπο που κινείσαι θα χάσεις την υστεροφημία σου. Προλαβαίνεις, πριν δεν μαζεύονται τα ασυμμάζευτα.

Αντί επιλόγου: Κύριε Λιόλιο κάνατε λόγο για «ηθικούς διαιτητές». Είναι ηθικό άλλα να λες τη μια κι άλλα την άλλη, κάνοντας το άσπρο μαύρο, για να παίζεις; Αυτό είναι κάτι από τα προσεχώς. Για την ώρα, απλά σκέψου πρόεδρε τι λες, για να μην εκτεθείς περαιτέρω…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μακάμπι: Ανακοίνωση για την είσοδο του κόσμου στο γήπεδο

Παρουσία φιλάθλων της θα υποδεχθεί η Μακάμπι τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι. Με τουλάχιστον…