Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Ο Αμπρόσοφ και το… κυνήγι στο αεροδρόμιο

Ο Αμπρόσοφ και το… κυνήγι στο αεροδρόμιο

Κορομηλάς, Αμπρόσοφ

Μην υποτιμάτε τον Αμπρόσοφ, δεν είναι τυχαίος.

Ούτε δικαστής είμαι, ούτε μπορώ να γνωρίζω ποιος λέει αλήθεια και ποιος όχι, γι’ αυτό και περιορίζομαι να γράψω όσα ξέρω. Κι επειδή είμαι Δίκαιος, φροντίζω όσα γράφω να είναι τεκμηριωμένα. Στο θέμα των ημερών, λοιπόν, που έχει βάλει… φωτιά στη διαιτησία, ένα θα πω: Ο Αμπρόσοφ δεν είναι παιδάκι.

Έψαξα κι έμαθα για τον Ουκρανό. Το λέει η περδικούλα του. Ο Αμπρόσοφ τα έβαλε με την ουκρανική ομοσπονδία, όταν θέλησε να τον πετάξει έξω. Κινήθηκε έξυπνα και νομικά και δικαιώθηκε από τη ΦΙΜΠΑ! Η ιστορία, στην οποία αναφέρομαι, συνέβη προ τριετίας κι ο διαιτητής «κέρδισε» τη FBU.

Τι θέλω να πω με αυτό; Αν νομίζετε ότι ο Αμπρόσοφ έκανε την καταγγελία, δίχως να είναι σίγουρος, δίχως να είναι καλυμμένος, δεν ξέρετε καλά τον Ουκρανό. Δεν θα μιλούσε, αν ήταν ο λόγος του, απέναντι στον λόγο του Κορομηλά.

Προσέξτε: Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις καταγγελίες του. Ο Αμπρόσοφ θα κληθεί (αν κληθεί) να το πράξει. Εγώ απλά λέω, ότι δεν είναι τυχαίος. Είναι… παίκτης.

Τρέχοντας στο αεροδρόμιο

Με αφορμή τον Αμπρόσοφ (σας είπα είναι «παίκτης») θυμήθηκα μια απείρου κάλλους σκηνή, που μου περιέγραψαν προ καιρού. Ένας άλλος μεγάλος παίκτης, Έλληνας, με θητεία κι ως διεθνής κι ως παράγοντας διαιτησίας, είχε κόψει έναν διαιτητή. Ο ρεφ δεν ήταν στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης που έπρεπε κι ο παράγοντας τον έκοψε.

Οι δυο τους συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο. Ο διαιτητής προσπάθησε να προσεγγίσει τον παράγοντα, κρατώντας κάτι στο χέρι. Λουκούμια ήταν, φάκελος ήταν, κάνω πως δεν ξέρω. Ο παράγοντας δεν δέχθηκε το… δώρο κι ο διαιτητής τον κυνήγησε ανεπιτυχώς μέχρι τον έλεγχο των διαβατηρίων. Οι… κακές γλώσσες λένε πως αν έτρεχε έτσι στα τεστ, θα τα είχε περάσει.

Γι’ αυτό λέω, είτε αναφερόμαστε στον Αμπρόσοφ, είτε στον παράγοντα, είτε στους διαιτητές, να γνωρίζουμε ποιος είναι ο άλλος. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μπορεί να είναι αμετανόητος όπως ο Καρακατσούνης και να σε κάνει να τρέχεις (Στέλιο μου) καλοκαιριάτικα.

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα

Σχεδόν ποτέ δεν βλέπω τον καιρό στις ειδήσεις, αλλά ήρθε η ώρα να τον πω. Έρχονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Γιατί δεν είναι μόνο η ΚΕΔ/ΕΟΚ, που θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο, είναι κι εκείνοι οι αμετανόητοι πρώην ΚΕΔάρχες, που έχουν κινηθεί νομικά κατά της διοίκησης της ΟΔΚΕ.

Στις 27/12 είναι η προθεσμία για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους κι όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, εκείνοι που κίνησαν τα νήματα για να τιμωρηθούν άνθρωποι με ιστορία στον χώρο, θα είναι μακριά κι εκείνοι που έλαβαν την απόφαση, θα βιώσουν τη μοναξιά του ακροβάτη.

Αντί επιλόγου: Έπρεπε να έρθει από το Κιλκίς στην Αθήνα ο Παντελής Ελευθεριάδης (θα το διαβάσουν ο τεράστιος Δήμου κι ο Καφφές και θα κουνάνε το κεφάλι τους), για να τοποθετηθεί κομισάριος στο φιλικό της Εθνικής με τη Σλοβενία. Προφανώς οι υπόλοιποι έλειπαν σε διακοπές.

Πρόεδρος, που κοιτάζει να είναι αυτός πρώτος στα ωραία, που κοιτάζει την πάρτη του, δεν είναι πρόεδρος, λέει ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…