Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ντροπή: Η ΕΟΚ οφείλει να δώσει εξηγήσεις

Ντροπή: Η ΕΟΚ οφείλει να δώσει εξηγήσεις

ΕΟΚ, Νικάκης και Λιόλιος

Αυτή είναι η ΕΟΚ που ονειρευόσαστε;

Επειδή θέλω πάντα να αφήσω περιθώριο, γράφω πως: Αν ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι γνώστης (άρα συμφωνεί κι εγκρίνει) της αθλιότητας σε βάρος των σωματείων της Βορειοδυτικής Ελλάδας, οφείλει σήμερα να παραιτηθεί. Αν συνέβη εν αγνοία του, τότε οφείλει να απολύσει όποιον ή όποιους συμμετείχαν στο αίσχος.

Στις 20/7 η ΕΟΚ προχώρησε στη συγκεκριμένη ανάρτηση και ενημέρωσε πως «έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής εξόδων διαιτητών – κριτών, για τους αγώνες του αναπτυξιακού, για όλους τους αγώνες από 1/1/2023 ως και 30/06/2023.

Τα σωματεία κάνοντας χρήση της πλατφόρμας του ηλεκτρονικού μητρώου της Ελληνικής Ομοσπονδίας, καταχώρησαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προς έλεγχο και κατόπιν αποδόθηκαν τα αντίστοιχα ποσά».

Την επόμενη μέρα προχώρησε στην εξόφληση όλων των σωματείων. Και μπράβο της. Όλα; Όχι βέβαια. Άφησε εκτός τα σωματεία της ΕΣΚΑΒΔΕ. Κανένα σωματείο τής Βορειοδυτικής Ελλάδας δεν έλαβε τα χρήματα. Περιμέναμε να περάσουν μέρες, καθώς είναι καλοκαίρι και θα μπορούσε να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση. Φευ…

Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν (τα σωματεία) με την ΕΟΚ, τηλεφώνησαν, έστειλαν mail, καμία απάντηση. Προδήλως ενοχλεί τους διοικούντες ότι το γαλατικό χωριό, που λέγεται ΕΣΚΑΒΔΕ εξακολουθεί να αντιστέκεται και να στηρίζει τον Κώστα Νικάκη.

Βρείτε το λάθος

Ο Νικάκης από την πλευρά του παραμένει αμετανόητα στο πλάι τού Παναγιώτη Φασούλα. Προσπάθησαν να κηρύξουν (παλεύουν ακόμα) έκπτωτη τη διοίκηση, η οποία εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία, καθώς τα σωματεία αναγνωρίζουν αυτό που δεν αναγνωρίζει η ΕΟΚ.

Βλέπουν στο πρόσωπο του Νικάκη έναν παράγοντα με σθένος, με υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης, που δεν φοβάται να υψώσει ανάστημα απέναντι στον Λιόλιο και κάθε Λιόλιο. Θεωρούν στην ΕΟΚ ότι έτσι θα κάμψουν την αντίσταση μιας περιοχής και θα επιβάλλουν δικό τους εκλεκτό.

Αυτά είναι τα νέα ήθη της ΕΟΚ του Λιόλιου. Το καλό είναι πως θα πετύχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Θα συσπειρώσουν τα σωματεία της περιοχής γύρω από τον Νικάκη, γιατί από τα ψίχουλα που μοιράζει η Ομοσπονδία, υπάρχει κάτι σημαντικότερο: Η αξιοπρέπεια. Κι αυτό θα το αντιληφθούν σύντομα…

Αντί επιλόγου: Όχι πως θα το σώσει, αλλά αύριο κιόλας, πρωί πρωί, οφείλει ο Βαγγέλης Λιόλιος να δώσει εντολή να προχωρήσει η πληρωμή των σωματείων και μετά να αναζητήσει τον ένοχο. Διαφορετικά η ευθύνη τον βαραίνει αποκλειστικά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Euroleague: Οι διαιτητές στα game 5 Παναθηναϊκού & Ολυμπιακού

Τα game 5 του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού διεξάγονται σήμερα και αύριο. Παναθηναϊκός και Ο…