Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΣΚΑΒΔΕ: Καταπάτηση λογικής και νόμων

ΕΣΚΑΒΔΕ: Καταπάτηση λογικής και νόμων

Νικάκης, ΕΣΚΑΒΔΕ

Η ΕΣΚΑΒΔΕ κι ο Νικάκης στο στόχαστρο. Τι σας θυμίζει;

Όσοι δεν ήμασταν εκτός Ελλάδας, δίχως σύνδεση με το ίντερνετ, δεν αναζητήσαμε συννεφάκι για να πέσουμε. Ό,τι έκανε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, κάνει κι ο Βαγγέλης Λιόλιος. «Τόλμησε» να ασκήσει αντιπολίτευση ο Κώστας Νικάκης; Ξηλώστε τον από την ΕΣΚΑΒΔΕ, αφανίστε τον. Να μείνει μόνος του ο Φασούλας, αυτός είναι ο απώτερος στόχος.

Θα πει κανείς «μα υπάρχουν νόμοι κι αποφάσεις». Μεγάλη μπουκιά φάτε, μην πείτε μεγάλο λόγο, γιατί θα έρθει η ώρα της δικαίωσης και τότε θα αντιληφθούν κι οι αχάμπαροι, ή οι εθελοτυφλούντες τη μεγάλη εικόνα. Η ΕΣΚΑΒΔΕ, σε κάθε περίπτωση έχει διοίκηση διορισμένη από το Πρωτοδικείο.

Προσπερνώ ότι αδιαφόρησε η ΓΓΑ στο αίτημα του δικηγόρου της ΕΣΚΑΒΔΕ, να παρέλθουν οι μέρες των διακοπών, ένεκα του ότι το γραφείο του ήταν κλειστό και δεν μπορούσε πρακτικά να ασκήσει τα καθήκοντά του. Προδήλως κατεπείγουσα η ανάγκη καθαίρεσης της νόμιμα εκλεγείσης διοίκησης.

Παράλογο και παράνομο

Στην ΕΣΚΑΒΔΕ (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδας) μέλη της Διοικούσας Επιτροπής είναι πλέον ο Νίκος Νικολόπουλος (εκ Ξάνθης προερχόμενος), ο Αθηναίος Βασίλης Ντάκουρης κι ο Θεσσαλονικιός Νίκος Ζεϊμπέκης. Άπαντες άνθρωποι του Λιόλιου και μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ.

Πόσο λογικό είναι να διοικούν την Ένωση της Βορειοδυτικής Ελλάδας -έστω και προσωρινά- τρεις άνθρωποι, που θα μπορούσαν να είναι αρχή ανεκδότου. «Ήταν που λέτε ένας Θεσσαλονικιός, ένας Αθηναίος κι ένας Πόντιος (με σεβασμό στις ρίζες μου)». Αστεία πράγματα. Αλλά ο νόμος είναι νόμος, όσο σκληρός κι αν είναι, μπορεί να πει κάποιος.

Αλήθεια, μπορεί ένας παράγοντας να είναι ταυτόχρονα σε δύο Ενώσεις; Η ΓΓΑ, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, προ τριετίας είχε αποφανθεί ότι η συμμετοχή ενός ανθρώπου σε δύο σωματεία αντιβαίνει το άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα (καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι), διότι αυτά τα δύο σωματεία μπορεί να είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους.

Άρα στην μπασκετική Ελλάδα του Βασιλακόπουλου, συγνώμη του Λιόλιου ήθελα να γράψω, ΔΕΝ επιτρέπεται να είναι ο Ντάκουρης μέλος σε δύο σωματεία, αλλά μπορεί να είναι σε δύο Ενώσεις (ΕΣΚΑ / ΕΣΚΑΒΔΕ). Το αντιλαμβάνεται κι άνθρωπος, που έχει περάσει με το αυτοκίνητο έξω από τη Σόλωνος 57, όπου στεγάζεται η Νομική Σχολή, ότι εδώ υπάρχει θέμα. Θα το λύσουν οι δικηγόροι.

Πριν πει κανείς οτιδήποτε, απλά να θυμίσω ότι σπάνια (κυρίως όταν έβρισκε απέναντί του τον Σπύρο Γκόντα) έχανε νομική μάχη ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Τυχαίο θα είναι.

Ο Άγγελος Παπανικολάου δίπλα στον Βαγγέλη Λιόλιο

Όταν στις 25/6, με τίτλο «Ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά χωρίς καμιά αιτία…» γράψαμε ότι ο Άγγελος Παπανικολάου θα κατεβεί στο πλευρό του Βαγγέλη Λιόλιου, πολλοί δεν μας πίστεψαν. Τώρα, που ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ (αυτός που πήρε το χρίσμα από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο κι υποστηρίχθηκε ως το τέλος από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο) βρίσκεται στη νέα διοίκηση της ΕΣΚΑΒΔΕ, προφανώς όχι στην πλευρά του Νικάκη, ώρα να μοιράσουμε ξανά την τράπουλα.

Θα δείτε πολλά μέχρι τις εκλογές. Αυτοί που σήμερα χαμογελούν σαν χάνοι, επειδή θεωρούν ότι άλλαξαν τα πράγματα λόγω του ότι άλλαξε η ηγεσία της ΕΟΚ, μην χαθούν. Εδώ είμαστε και θα τα λέμε. Κρατήστε το…

Αντί επιλόγου: Όσους προέδρους κι αν επιχειρήσει (θα σπάσει τα μούτρα του) να ξηλώσει, η παρέα του Παναγιώτη Φασούλα, των ανθρώπων που αγαπούν το μπάσκετ μεγαλώνει καθημερινά…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…