Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά χωρίς καμιά αιτία…

Ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά χωρίς καμιά αιτία…

Χωρίς αιτία, Λιόλιος

Επαναστάτες χωρίς αιτία, ή αλλιώς «ολική επαναφορά»…

Τι μου ήρθε και θυμήθηκα τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος είχε πει κάποια στιγμή από το βήμα της βουλής: Παρακολουθώντας τη συζήτηση θυμήθηκα ένα σουρεαλιστικό ποίημα που λέγαμε πολύ παλιά: «Αραμπάδες και καρούλια, ραπανάκια και μαρούλια, μια παντόφλα στο κρεβάτι, βάσανα που ‘χει η αγάπη, ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά χωρίς καμιά αιτία». Τόση ψυχεδέλεια!

Κρατώ το «ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά χωρίς καμιά αιτία». Σκέφτομαι, έγινε τόσος κόπος να φύγει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κι όμως είναι ακόμα εδώ. Μπορεί να λείπει η φυσική του παρουσία, αλλά ο Βαγγέλης Λιόλιος αξιοποιεί όλους τους ανθρώπους τού «πατερούλη». Άφησε, βέβαια, να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να κάτσει λίγο η σκόνη, και τους επαναφέρει έναν – έναν με απόλυτη συνέπεια. Και δεν γράφω ποτέ κάτι, χωρίς αιτία.

Ο… Άγιος άνθρωπος

Εντάξει, δεν περιμέναμε παρθενογένεση, ούτε να έρθουν… ξένοι, άρα ήταν λογικό άνθρωποι του Βασιλακόπουλου να συνεχίσουν να κινούνται στον χώρο τού μπάσκετ. Από αυτό το σημείο, μέχρι την επιστροφή του Ανδρέα Παπαδόπουλου, εκ των πρωτοκλασάτων στελεχών του «σωλήνα» στη διαιτησία, έχει απόσταση.

Επιστροφή χωρίς (προφανή) αιτία, καθώς υπήρχαν ουκ ολίγοι για να… διδάξουν τους παρατηρητές, όπως δίχως αιτία είναι κι η σταδιακή επαναφορά του Κυριάκου Ταβουλαρέα (τον ξεχάσατε;). Και φυσική παρουσία (στην ΟΔΚΕ), και το πουλέν του παίζει στους τελικούς, οπότε να ‘μαστε πάλι εδώ, με τη διαιτησία να… πολιορκείται από το όχι και τόσο ένδοξο παρελθόν της.

Ο αντίπαλος, που έγινε συμπαίκτης

Αλλά αν η επαναφορά Παπαδόπουλου περνά στα… ψιλά, υποδεχθείτε τον Άγγελο Παπανικολάου, που από εκλογικός αντίπαλος του Βαγγέλη Λιόλιου γίνεται συμπαίκτης. Εδώ υπάρχει αιτία. Ο κ. Παπανικολάου, ο άνθρωπος που πήρε το… δαχτυλίδι από το χέρι τού Βασιλακόπουλου, πέραν της ανάμειξής του με τα 3on3, ετοιμάζεται να κατεβεί στις επόμενες εκλογές, μαζί με τον κ. Λιόλιο.

Μπορεί προεκλογικά να ήταν… απέναντι, αλλά μετεκλογικά τα βρήκαν. Ίσως να έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ουδέποτε βγήκε στη δημοσιότητα η έρευνα για τα οικονομικά της ΕΟΚ, επί ημερών Βασιλακόπουλου. Προφανώς ήταν όλα σωστά, οπότε δεν υπήρξε λόγος να μάθουμε κάτι παραπάνω. Θα πείτε, εδώ δεν μαθαίνουμε ποιοι και γιατί προσλαμβάνονται, αφού το ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι κενό γράμμα, αλλά… ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά…

Χωρίς να υπάρχει αιτία, όλοι οι άνθρωποι του πρώην προέδρου, περνούν στις υπηρεσίες του νυν. Κι επειδή ξεκινήσαμε με… Κουτσούμπα, ας κλείσουμε με τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς, γνωστότερο ως Στάλιν. Είχε πει: «Το όπλο των πολιτικών είναι η λήθη των λαών».

Αντί επιλόγου: Υπάρχουν κι άλλα «φυντάνια», που πέρασαν από το ένα… στρατόπεδο στο άλλο. Θα παρακαλούσα και θα προκαλούσα κάποιους ν’ αρχίσουν να… ξύνονται στη γκλίτσα τού τσοπάνη, για να αρχίσω να αραδιάζω ονόματα. Να υπάρχει… αιτία, βρε παιδί μου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

National League 1: Τα αποτελέσματα των play off

Το Αιγάλεω έκανε το 2-0 επί της Δάφνης. Τα αποτελέσματα της National League 1. Το Αιγάλεω …