Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Όταν ο Λιόλιος… νομοθετεί

Όταν ο Λιόλιος… νομοθετεί

Αναπτυξιακό, Λιόλιος

Συνεργάζεται με τον Σβερκούνο ο Λιόλιος;

Ο Ντίνος Σβερκούνος είναι εξαιρετικός νομικός κι όχι μόνο γνωρίζει καλύτερα τους νόμους από την αφεντιά μου, αλλά από πολλούς συναδέλφους του. Ως εκ τούτου αρχίζω κι αναρωτιέμαι αν ο Βαγγέλης Λιόλιος τον συμβουλεύεται (σε νομικής φύσεως ζητήματα), ή αν κάνει του κεφαλιού του.

Θα μείνω λίγο ακόμα στο θέμα με τους μάνατζερ (δείτε εδώ). Η ΕΟΚ στην ανακοίνωσή της τόνισε πως «… από την αγωνιστική περίοδο 2023-‘24 δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και η παρακολούθηση δια ζώσης στους διαμεσολαβητές στα πρωταθλήματα ανήλικων αθλητών των Ενώσεων και της ΕΟΚ, καθώς και στα οιαδήποτε άλλα τουρνουά U18 υπό την αιγίδα των Ενώσεων, ή της ΕΟΚ, καθώς και κάθε είδος κλιμακίων ανήλικων αθλητών και αθλητριών».

Της Χαλιμάς τα παραμύθια

Πρωτοετής τής νομικής, αλλά κι άνθρωποι που έτυχε να φάνε στο Nakama στη Μασσαλίας, ή να διέρχονται απλά τη Σόλωνος, γνωρίζουν ότι συνταγματικά κατοχυρωμένο είναι το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. Ας υποθέσουμε (δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αλλά λέμε τώρα) ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος δεν με συμπαθεί. Αποκλείεται, αλλά για την κουβέντα… Μπορεί να μου απαγορεύσει την είσοδο στα γήπεδα;

Αν δεν υπάρχει σχετική τιμωρία απαγόρευσης εισόδου, αν δεν είμαι (αφού μιλάμε για ανήλικους) παιδεραστής, ώστε να πρέπει να τηρώ απόσταση από παιδιά, μπορώ να μπω σε όποιο γήπεδο θέλω. Τους μάνατζερ μπορεί κάποιοι να μην τους γουστάρουν, αλλά δεν τους λες και παιδεραστές, ούτε χούλιγκαν είναι.

Ως εκ τούτου, πώς θα απαγορευτεί η είσοδός τους στα γήπεδα; Με ποια διάταξη και ποιον τρόπο; Θα υπάρχουν φωτογραφίες στις θύρες; Θα γίνεται face control; Εγώ, πάντως, επειδή τη βρίσκω και με το Netflix, λέω να τους τσιπάρουμε και να ελέγχουμε πού πάνε τις ώρες των αγώνων.

Έχει καταλάβει ότι είναι πρόεδρος;

Ως υποψήφιος ο κ. Λιόλιος μπορεί να έταξε ότι θα φτιάξει γήπεδα (περίμενα κι ένα στην ταράτσα, να ανεβαίνω να προπονούμαι, αλλά μάλλον δεν θα γίνει άμεσα), όμως ως πρόεδρος της ΕΟΚ οφείλει να είναι σοβαρός και μετρημένος. Όταν εξαγγέλλει κάτι, πρέπει να ελέγχει αν αυτό είναι σύννομο με τους συνταγματικούς όρους, αλλά και την κοινή λογική.

Δεν θα υποστηρίξω ότι ο κ. Λιόλιος το έκανε για δημιουργία εντυπώσεων. Θα μείνω στο ότι του φάνηκε καλή ιδέα, ανεφάρμοστη όμως, και πως δεν σκέφτηκε ότι έπρεπε να συνομιλήσει με τον επιστήθιο φίλο του και διαπρεπή νομικό, τον κ. Σβερκούνο. Ελπίζω, την επόμενη φορά, που θα έχει αντίστοιχη ιδέα, θα μιλήσει (και) μαζί του, για να αποφύγει την έκθεση…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …