Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ο Λιόλιος έχει… σφαιρική άγνοια

Ο Λιόλιος έχει… σφαιρική άγνοια

Λιόλιος, Αυγενάκης, Καστανιάς

Δεν είναι κακό που «δεν ξέρει» ο Λιόλιος. Συμβούλους δεν έχει;

Είναι απίστευτο το πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι η ΕΟΚ. Σαν να μην φτάνουν τα εντός του οίκου, η προσπάθεια να εμφανιστεί μοντέρνος ο Βαγγέλης Λιόλιος, οδηγεί σε… φιάσκο. Κι επειδή εμείς δεν γράφουμε τίποτα στην τύχη, παρακολουθείστε το νέο κάζο της Ομοσπονδίας του μπάσκετ.

Πριν τρεις ημέρες, η ΕΟΚ ανακοίνωσε τη… νέα ημερομηνία και τον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά προεπιλογής για την Εθνική ομάδα esports (δείτε εδώ). Μάλιστα, για όσους αμφισβητούσαν την… κυριαρχία μας, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως «… η ΕΟΚ είναι η αποκλειστική υπεύθυνη για την επιλογή των παικτών που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά προεπιλογής, οι οποίοι θα ενταχθούν στο National Pool της ομοσπονδίας, με δυνατότητα ένταξης στην τελική προεπιλογή της Εθνικής Esports».

Ο Λιόλιος δεν ξέρει, δεν ρωτά;

Θα ήταν όλα καλά (not), αν δεν υπήρχε Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού. Η μόνη αρμόδια, βάσει κείμενης νομοθεσίας, για τα e-sports. Μάλιστα, ο πρόεδρος της, Βαγγέλης Καστανιάς, είναι επιστήθιος φίλος τού Λευτέρη Αυγενάκη. Καλά, ούτε αυτόν ρώτησε;

Λιόλιος, Αυγενάκης, Καστανιάς

Θα πει κανείς «και τι μας νοιάζει εμάς;». Νοιάζει την Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, ο πρόεδρος της οποίας έστειλε σήμερα εξώδικη διαμαρτυρία στην ΕΟΚ, τονίζοντας ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή η ΕΟΚ δεν έχει καμία δουλειά με τα e-sports. Δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία της. Τι θα κάνει ο κ. Λιόλιος; Θα συνεχίσει την… προεπιλογή τής Εθνικής, ή θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό; Ποντάρω στο δεύτερο.

Η… αλεπού στο παζάρι

Το να θέλεις να κάνεις κάτι… μοντέρνο, χωρίς να γνωρίζεις ότι υπάρχει κείμενη ομοσπονδία, σε καθιστά απολύτως αδαή. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Τι δουλειά έχει η ΕΟΚ κι ο κ. Λιόλιος με τα ηλεκτρονικά σπορ;

Εδώ και χρόνια προβάλλουμε ως βασικό επιχείρημα να έρθουν τα παιδιά στο γήπεδο, να αθληθούν, για να αποφύγουν την καθιστική ζωή. Από πότε το μπάσκετ παίζεται με τζόιστικ; Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι αρνητικός στα ηλεκτρονικά αθλήματα, ναι είναι μια πραγματικότητα, ναι πολλοί νέοι άνθρωποι διασκεδάζουν, η ΕΟΚ κι ο Λιόλιος τι δουλειά έχουν;

easports irakleio

Το μπάσκετ και το… ηλεκτρονικό μπάσκετ, είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι. Τους ενώνει (ενδεχομένως) το στοίχημα, αλλά βάζω στοίχημα ότι ο κ. Λιόλιος κι η ΕΟΚ ουδεμία σχέση έχουν με αυτό, άρα δεν έχουν καμία επαφή με τα e-sports. Είναι μια απολύτως ατυχής προσπάθεια ανάδειξης ενός τάχα μου μοντερνισμού, καθώς ο Βασιλακόπουλος κι οι υπερήλικες σύμβουλοί του δεν θα μπορούσαν να ασχοληθούν με ηλεκτρονικά αθλήματα. Δεν θα έκαναν και την γκάφα της χρονιάς.

Ο κ. Λιόλιος καλά θα κάνει να εγκαλέσει τους συμβούλους του, που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Το να βρίσκεται άνευ λόγου κι αιτίας η ΕΟΚ σε αντιδικία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, είναι αδιανόητο. Το πέτυχε, όμως, κι αυτό και… «μπράβο» του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ο Νίκολα Γιόκιτς MVP της regular season στο NBA

Για τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια ο Νίκολα Γιόκιτς MVP στο NBA Το βραβείο του πολυτιμότερου…