Κεντρική Γυναίκες Κατερίνα Σωτηρίου: Η τελευταία μίας μεγάλης γενιάς

Κατερίνα Σωτηρίου: Η τελευταία μίας μεγάλης γενιάς

sotiriou new 1

Έτσι ήρθε στο μυαλό… όταν μαθεύτηκε η είδηση από το στόμα της αρχηγού της εθνικής μας ομάδας, ότι τελειώνει η μεγάλη καριέρα της στην επίσημη αγαπημένη όλων μας.

Η τελευταία μίας ένδοξης γενιάς παικτριών εκ των κορυφαίων του χώρου οι οποίες τίμησαν το εθνόσημο. Καλέντζου, Κωστάκη, Μάλτση, Καλτσίδου, Λυμουρα και Σωτηρίου.

Έξι ονόματα σταθμοί στο χώρο τού μπάσκετ γυναικών πού άφησαν ανεξίτηλα την σφραγίδα τους.

Ήμουν στο διπλανό τραπέζι στην Καισαριανή στο “Οσονούπω” τού Ζευγώλη, όταν η νέα διοίκηση τής ΑΚΑΗ με αυτή του Α.Ο Ζωγράφου και την Κατερίνα στην μέση, συζητούσαν την μεταγραφή της.

Τελικά η υπόθεση είχε αίσιο τέλος, η Σωτηρίου άγνωστη στο ευρύ κοινό τότε, μετακομίζει στην Ηλιούπολη και με κόουτς Κώστα Ρουμελιώτη να παίρνουμε δείγματα τού ταλέντου της π τριάρι που ποστάριζε και έκανε πολλά στο γήπεδο.

Έκτοτε η Κατερίνα ακολούθησε τον δρόμο της.

Στέλεχος της εθνικής ομάδας σε όλες τίς μεγάλες επιτυχίες, σε Πανευρωπαϊκα και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Οι προτάσεις από Ευρώπη πολλές με την Ελληνίδα φόργουορντ να γράφει την δική της ιστορία.

Μετά Ολυμπιακός, Τσεκλεντ με κόουτς τον Κεραμιδά, Εστουντιάντες στην Ισπανία και Παναθηναϊκός όπου ανανέωσε και για τού χρόνου.

Γυναίκα χαμηλών τόνων, γνωστή για τις επιδόσεις της στο γήπεδο είχα την χαρά να τη γνωρίσω λίγο καλύτερα στην κοινή μας παρουσία στον Ολυμπιακό.

Αθλήτριες σαν την Κατερίνα Σωτηρίου πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για την πορεία, την εργατικότητα και το ήθος τους. Να’ σαι γερή Κατερίνα μας οι καλύτερες ευχές όλων για μία χαρούμενη ζωή και επιτυχία σέ ότι κάνεις!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …