Κεντρική Basket League Μπαρτζώκας: «Οι τίτλοι παίζονται στα κλειστά παιχνίδια»

Μπαρτζώκας: «Οι τίτλοι παίζονται στα κλειστά παιχνίδια»

Mpartzokas

Το κλειδί του αγώνα η άμυνα, είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος, ανέφερε πως το «κλειδί» για την εμφάνιση της ομάδας του ήταν η άμυνα και πως ακόμη δεν είναι ώρα για αναλύσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα:

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για τον πιο σημαντικό τίτλο της χρονιάς. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια σεμνότητα και προσοχή όπως σήμερα. Καλύτερα να αναλύσουμε την χρονιά όταν ολοκληρωθεί».

Για το αν οι παίκτες έπαιξαν και για τον ίδιο επειδή είχε γενέθλια: «Ξεκάθαρα όχι».

Για το αν η άμυνα ήταν το κλειδί: «Πάντα είναι το κλειδί η άμυνα. Αλλά και οι δύο πλευρές είναι σημαντικές. Δεν αφήσαμε κάτι εύκολο στον Παναθηναϊκό. Οι τίτλοι παίζονται στα κλειστά παιχνίδια. Σε κάτοχος που αν τις πάρεις παίρνεις ψυχολογία. Έχουμε τραυματισμούς και κόπωση μετά το Final Four και βγάζουμε προβλήματα. Ο Σλούκας οκ δεν ήταν από αυτό, ο Βεζένκοφ είδε πρόβλημα στο γόνατο, ο Μπλακ δεν είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό. Οπότε το κάναμε καλά».

Για το αν η κανονική εικόνα των δύο ομάδων είναι αυτή στο Game 3: «Οι τελικοί όλων των πρωταθλήματος στην Ευρώπη δεν είναι εύκολη. Εγώ κατηγορήθηκα και από Μέσα του Παναθηναϊκού για πράγματα που δεν είπα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος αντίπαλος αλλά έχει λιγότερη πίεση από εμάς. Γιατί ξέρουμε πως τα Μέσα και τα social media διαμορφώνουν καταστάσεις. Νιώθω όμως ότι είμαστε καλή ομάδα. Δεν υπήρχε εκνευρισμός όμως στο γήπεδο. Έχει ζέστη το γήπεδο. Καταλαβαίνω τις συμπεριφορές και σε εμάς και στον αντίπαλο. Να συνεχίσουμε».

Για τον Βεζένκοφ που έπαιξε τελικά: «Ο Σάσα είναι άνθρωπος που δεν φοβάται τις προκλήσεις. Σήμερα έπαιξε 20 λεπτά και μας βοήθησε. Είναι ψυχαναγκαστικός και έχει τη ρουτίνα του. Θέλαμε να παίξει αλλά να μην υπάρχει κίνδυνος υποτροπής. Χαίρομαι που έπαιξε μόνο 20 λεπτά και όχι παραπάνω. Συγχαρητήρια στους φυσικοθεραπευτές. Και τους οφείλουμε ένα μεγάλο μέρος της φετινής πορείας και της νίκης».

Για το αν πρέπει ο Ολυμπιακός στο Game 4 στο ΟΑΚΑ να παίξει καλύτερα: «Κάθε παιχνίδι μπάσκετ είναι διαφορετικό. Μπορεί να είσαι χειρότερος και να κερδίσεις. Ο Παναθηναϊκός παίζει με αυτοπεποίθηση στο ΟΑΚΑ. Βρεθήκαμε χωρίς πόιντ γκαρντ στο ΟΑΚΑ. Αλλά είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Αν παίξουμε το παιχνίδι μας έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Αλλά δεν θέλω να πω κάτι γιατί το σύστημα με περιμένει. Εγώ σέβομαι τον Παναθηναϊκό. Και μπορείτε να ρωτήσετε και τους 7 προπονητές που ήταν όσο ήμουν εγώ. Εγώ δεν έδειξα ποτέ αλαζονεία. Αλλά αν το παιχνίδι που παίζεται είναι αυτό το σέβομαι. Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …