Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ο ΕΣΑΚΕ στην υπηρεσία του Προμηθέα

Ο ΕΣΑΚΕ στην υπηρεσία του Προμηθέα

Προμθέας - ΑΕΚ. Γαλατσόπουλος, Μήλας, Λιόλιος για τον Προμηθέα

Μικραίνουν τον ΕΣΑΚΕ, για να… ψηλώσουν τον Προμηθέα.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος στήριξε τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο (χρόνια πολλά και στους δύο), τον οποίο λίγο καιρό πριν είχε εκθέσει ανεπανόρθωτα, συνυπογράφοντας (όχι ο ίδιος, ο Χρήστος Μήλας) την πρόταση μομφής εναντίον του. Αλλάζω σημαίνει προοδεύω, μόνο που η πρόοδος δεν αφορά στον ΕΣΑΚΕ, αλλά στον Προμηθέα!

Αίφνης, όλοι και όλα συνηγορούν για να «βολευτεί» η ομάδα τής Πάτρας, που κατά σύμπτωση είναι η ομάδα του προέδρου της ΕΟΚ. Κι επειδή εμείς δεν γράφουμε τίποτα στην τύχη, γυρίζουμε το ημερολόγιο λίγες ημέρες πίσω. Ο αγώνας του Προμηθέα με αντίπαλο την ΑΕΚ (για τη 19η αγωνιστική της Basket League), που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο (18/3) αναβλήθηκε.

Οι Πατρινοί έχουν μείνει καθηλωμένοι στο Λονδίνο, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας κι η ΑΕΚ (ορθώς) συναίνεσε στην αναβολή του παιχνιδιού. Το μήνυμα στον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο ήταν σαφές: Μοναδική ημερομηνία για να γίνει το ματς ήταν η Πέμπτη (30 Μαρτίου). Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ συμφώνησε, αλλά είχε λογαριάσει χωρίς τον Προμηθέα.

Τα καλά και συμφέροντα

Ο Χρήστος Μήλας θέλει να γίνει η αναμέτρηση την άλλη Παρασκευή (7 Απριλίου). Η ΑΕΚ από την πλευρά της θέλει να γίνει το ματς Πέμπτη, καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και στις 4/4 το ματς με τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ για το BCL κι όχι όταν ζητάνε οι Πατρινοί. Κι αυτό γιατί θα είναι μεταξύ του ευρωπαϊκού αγώνα και του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό.

Η αρχική σκέψη ήταν να συμφωνήσουν οι ομάδες, δίχως να πάει το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή. Η ΑΕΚ έκανε αυτό που όφειλε και με το παραπάνω, δεν ισχύει το ίδιο για τον Προμηθέα, που θέλει «μονά ζυγά» δικά του. Αίφνης μπήκε στην κεντρική σκηνή, επειδή είναι πρόεδρος στην ΕΟΚ ο κ. Λιόλιος (δεν μπορώ να βρω άλλα αλλαγή δεδομένων).

Το ζήτημα δεν είναι τι κάνουν οι Πατρινοί, αλλά τι δεν κάνει ο Γαλατσόπουλος. Δεν τηρεί τον λόγο του. Και το χειρότερο: Παραπέμπεται στην Επιτροπή το θέμα, αλλά το πάνε να συνεδριάσει Δευτέρα, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει η συνάντηση την Πέμπτη.

Ζήτω ο πρόεδρος

Από την υπόθεση της ΑΕΚ με τον Προμηθέα, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς γιατί αίφνης εκείνοι που είχαν καταθέσει πρόταση μομφής για τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, βρέθηκαν να τον στηρίζουν με πάθος. Πέρασαν από τη μία ακραία κατάσταση στην άλλη, δίχως να ζητήσουν συγνώμη από τον άνθρωπο, που είχαν διασύρει και δίχως να μας εξηγήσουν τι άλλαξε.

Εγώ να πω ότι ο Γαλατσόπουλος ήταν ιδανικότερος όλων για πρόεδρος στον ΕΣΑΚΕ. Ο κ. Μήλας, ως εκπρόσωπος του Προμηθέα, θα μας πει γιατί τον κρέμασε στα μανταλάκια; Και γιατί, αφού τον κρέμασε, τον στήριξε; Προφανώς ξεπλύθηκαν όλες οι αμαρτίες. Κακοπροαίρετοι θα έλεγαν ότι ο Βαγγέλης φίλησε το χεράκι τού Βαγγέλη, αλλά εγώ είμαι καλοπροαίρετος και δίνω την ευκαιρία στους ανθρώπους να αλλάξουν άποψη, να δουν το φως το αληθινό.

Χρόνια πολλά στους Βαγγέληδες είπαμε;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…