ΕΣΑΚΕ: We love Vangelis

ΕΣΑΚΕ, Γαλατσόπουλος

Τι είναι ο ΕΣΑΚΕ δίχως… αγάπη;

Μας κατηγορούν (όχι εμάς προσωπικά) ότι δεν καταθέτουμε προτάσεις. Ε, λοιπόν, εμείς έχουμε πρόταση: Από εδώ και πέρα, οι εκλογές στον ΕΣΑΚΕ να γίνονται στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Γιατί, όπως έλεγε κι ο Ονόρε Ντε Μπαλζάκ «η αγάπη δεν είναι μόνο συναίσθημα, είναι και τέχνη».

Οφείλουμε (ΟΛΟΙ) να χειροκροτήσουμε τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, ο οποίος τείνει να γίνει ένας από τους πλέον πετυχημένους προέδρους στην ιστορία τού ΕΣΑΚΕ. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επτά (δεν μετρώ την ψήφο τού εκπροσώπου της Α2) εκπρόσωποι των σωματείων της Basket League, που επισήμως πλέον θεωρούν τον νυν (και αεί) πρόεδρο της λίγκας απολύτως πετυχημένο, γι’ αυτό κι ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

ΕΣΑΚΕ σημαίνει να συγχωρείς

Μαθαίνεις να αγαπάς και να συγχωρείς. Δείτε για παράδειγμα τον Άρη, που ψήφισε τον Γαλατσόπουλο. Ο Λευτέρης Αρβανίτης, που επισήμως είχε άρει την εμπιστοσύνη προς τον Νίκο Ζεϊμπέκη (λόγω του ότι είναι με τον Βαγγέλη Λιόλιο στην ΕΟΚ), υποστήριξε τον εκλεκτό του Λιόλιου στον ΕΣΑΚΕ.

Για ό,τι κακό συμβαίνει στον Άρη, μάλλον φταίει ο Ζεϊμπέκης. Ο Λευτέρης ξέρει και να αγαπά, και να συγχωρεί (τον Λιόλιο). Μπράβο του.

Η ΑΕΚ, που έπνεε μένεα κατά του Γιώργου Πανταζόπουλου τον στήριξε. Τουλάχιστον η «Ένωση» ήταν πιστή στο δόγμα κατά του προέδρου της ΕΟΚ και προσπάθησε να μην περάσει το δικό του και να μην συνεχίσει τον κατήφορο ο ΕΣΑΚΕ, έστω κι αν αυτό ήταν ισοδύναμο με συγχωροχάρτι στον παράγοντα του Περιστερίου.

Αυτό της το δίνω, δίχως δεύτερη σκέψη, γνωρίζοντας πως προτιμούσαν να καταπιούν ένα μαγκάλι κάρβουνα, παρά να ψηφίσουν τον νεόκοπο παράγοντα.

Προχώρα πρόεδρε

Ο πλέον σημαντικός και προβεβλημένος εκπρόσωπος του κινήματος του γαλλικού ρομαντισμού, ο Βίκτωρ Ουγκό υποστήριξε πως «η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι η διαπίστωση ότι μας αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε, ή μάλλον παρά το γεγονός ότι είμαστε αυτό που είμαστε».

Τον αγάπησαν πολλοί τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ. Ακόμα κι ο Κολοσσός με τον Ιωνικό, από τους οποίους (σε αγαστή συνεργασία με τον Βαγγέλη Λιόλιο) παρακράτησαν χωρίς νομικό έρεισμα χρήματα, που έπρεπε να είναι στο ταμείο τους. Μήπως είναι σειρά του Βαγγέλη (των Βαγγέληδων) να δείξουν ότι αναγνωρίζουν και να ανταποδώσουν την αγάπη.

Αυτό, άλλωστε, είναι και το δίκαιο. Αν βρεθούν (που δεν θα βρεθούν) αποδείξεις, να τιμωρηθούν. Όχι να στραγγαλιστούν οικονομικά. Τα δύο γεγονότα (η παρακράτηση των χρημάτων κι οι εκλογές) είναι παντελώς άσχετα μεταξύ τους. Ή, όπως έλεγε η Μητέρα Τερέζα, «δεν υπάρχουν μεγάλα πράγματα. Μόνο μικρά πράγματα με μεγάλη αγάπη».

Η επόμενη μέρα στον ΕΣΑΚΕ

Θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες, αλλά γιατί να σας κουράσουμε. «Αγάπη σημαίνει ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να πεις συγνώμη». Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ό,τι κι αν κάνει (αν κάποια στιγμή αποφασίσει να κάνει κάτι) δεν θα χρειαστεί ποτέ να ζητήσει συγνώμη. Από τη στιγμή που τόσα χρόνια ψηφίζεται για να μην κάνει το παραμικρό, μπορεί να συνεχίσει για όσες τετραετίες θέλει.

Είναι πρόδηλο ότι κανείς πλέον δεν δικαιούται να ξιφουλκεί κι είναι αλήθεια ότι για πρώτη φορά (θα το ψάξω ιατρικώς) θα συνταχτώ με τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Δεν δικαιούται κανείς να διαμαρτυρηθεί από εδώ και πέρα, για ό,τι ήθελε συμβεί στον ΕΣΑΚΕ.

Αντί επιλόγου, ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όσους ψήφισαν από καρδιάς, με αγάπη και στήριξαν τον πρόεδρο της καρδιάς μας…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…