Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ο Ολυμπιακός τρελαίνει (και) τους αριθμούς

Ο Ολυμπιακός τρελαίνει (και) τους αριθμούς

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός σπάει όλα τα κοντέρ.

Για κάθε ομάδα της Ευρωλίγκας μπορεί να υπάρξουν ένα – δύο εξαιρετικά αποτελέσματα. Αν η διάρκεια είναι ζητούμενο, ο Ολυμπιακός αρνείται (πεισματικά) να χάσει, κάνοντας πράγματα και θαύματα. Αλλά, ακόμα και το 6-0, ή αν προτιμάτε το 8/9, δεν περιγράφει όλα όσα κάνουν οι Πειραιώτες.

Στις εννέα τελευταίες βραδιές, ο Ολυμπιακός έχασε μόνο στη Γαλλία, από τη Μονακό. Ακόμα κι εκεί, η άμυνα λειτούργησε, χωρίς αυτό να χρυσώνει το χάπι της ήττας. Στα οκτώ νικηφόρα παιχνίδια του έχει πετύχει τέσσερις φορές πάνω από 90 πόντους. Έχει δεχθεί 7/9 φορές κάτω από 80 πόντους, τις τρεις κάτω από 65! Έχει παίξει στα 5/9 ματς δίχως βασικά γρανάζια της μηχανής.

Όλοι μιλάνε γι’ αυτόν

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων. Ο Ιτούδης, ο Γιασικεβίτσιους, όλοι οι προπονητές της Ευρωλίγκας βγάζουν το καπέλο στην ομάδα του Μπαρτζώκα. Και πώς μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αν σε αυτό συνυπολογίσετε τα συνεχόμενα sold out, κάτι που παλιότερα ήταν εξαιρετικά απίθανη συνθήκη (σε τέτοια διάρκεια), έχουμε και την ψήφο εμπιστοσύνης από τον κόσμο.

Με τέτοια διαδρομή, είναι μάλλον απρόσφορο μέσο να αναφερθούμε στη νίκη επί της Άλμπα, αν και τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός είχε… παράδοση κακών εμφανίσεων κι εκτός προγράμματος αποτυχιών. Βεβαίως, δεν θα γίνει σήμερα το ταμείο, όμως δεν μπορεί να αδιαφορήσει κανείς για τη διαδρομή για την Ιθάκη, για την αξιοπιστία και την μπασκετική ποιότητα, που βγάζουν οι «ερυθρόλευκοι».

Τίποτα δεν του χαρίζεται

Όσα γράψαμε είναι σχεδόν αυταπόδεικτα, αλλά δεν σηματοδοτούν τίποτα για το μέλλον. Για παράδειγμα, η επόμενη τριάδα αγώνων έχει δύο εκτός έδρας επικίνδυνες αναμετρήσεις (κόντρα σε Βαλένθια κι Αρμάνι) και τη συνάντηση με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός πείθει ότι μπορεί να φέρει σε πέρας κάθε αποστολή, αλλά δεν παίζει μόνος του. Γι’ αυτό κι ουδείς στον οργανισμό βιάζεται να πανηγυρίσει, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουν άπαντες τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Έχει δρόμο ακόμα η κανονική περίοδος, όπου προφανής στόχος είναι η εξασφάλιση του πλεονεκτήματος, δίχως να μπορεί να προβλέψει ποιον αντίπαλο θα βρει στο διάβα του ο Ολυμπιακός. Ακόμα κι αν το πετύχει, η είσοδος στα πλέι οφ (μοιάζει να είναι λογικό επακόλουθο της εικόνας, της ως τώρα διαδρομής και της… προίκας, που κουβαλά), δεν σηματοδοτεί πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Όπως και να ‘χει, με μόλις μια ήττα στο 2023 κι 8/9 επιτυχίες από το τελευταίο ματς της προηγούμενης χρονιάς, ξεπερνώντας κάθε απουσία, όσο σημαντική κι αν ήταν, ο Ολυμπιακός είναι απολαυστικός…

  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 71-95 (χωρίς Βεζένκοφ)
  • Ολυμπιακός – Αρμάνι 82-66
  • Μονακό – Ολυμπιακός 64-60
  • Βίρτους – Ολυμπιακός 83-85 (χωρίς Σλούκα)
  • Ολυμπιακός – Ρεάλ 73-60
  • Ολυμπιακός – Μακάμπι 95-89
  • Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 73-93 (χωρίς ΣλούκαΠίτερς)
  • Ολυμπιακός – Εφές 76-70 (χωρίς ΣλούκαΠίτερς)
  • Άλμπα – Ολυμπιακός 60-93 (χωρίς ΣλούκαΠίτερς)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Στην Τουρκία ο Εργκίν Αταμάν για την κηδεία του πατέρα του

Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του βρίσκεται ο Εργκίν Αταμάν. Στην Τουρκία βρίσκετ…