Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα 75-82 (vid)

Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα 75-82 (vid)

nikola kalinic barcelona villeurban

Ο Κόρι Χίγκινς έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έφυγε με σημαντικό διπλό από τη Γαλλία, καθώς επικράτησε της Βιλερμπάν με 82-75. Οι Μπλαουγκράνα τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους γηπεδούχους και το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Κόρι Χίγκινς, ο οποίος σκόραρε 8 σερί πόντους στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Η άμυνα της Βιλερμπάν ήταν εξαιρετική σε αυτό το διάστημα και δέχθηκε μόλις 11 πόντους (15-11). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι και τα μέσα της δεύτερης περιόδους (21-20). Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, όμως, η Μπαρτσελόνα πάτησε γκάζι έτρεξε σερί 8-0 και σταδιακά έχτισε μία διαφορά της τάξεως των 9 πόντων (33-42).

Η Βιλερμπάν δεν παράτησε το ματς και έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος. Οι Γάλλοι πίεσαν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους και κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής (60-63). Ο Γιουσούφα Φαλ έκανε όργια για τους Γάλλους και με 21 πόντους έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους ύστερα από αρκετή ώρα (68-65). Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 73-69, αλλά σ΄εκείνο το σημείο η Μπαρτσελόνα σοβαρεύτηκε και με σερί 9-0 έκανε την ανατροπή (73-78). Ο Χίγκινς το πήρε προσωπικά στα τελευταία λεπτά και σημείωσε 8 συνεχόμενους πόντους, οι οποίοι έγειραν την πλάστιγγα των μπλαουγκράνα. Η Βιλερμπάν δεν είχε απάντηση και τελικά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν με 82-75.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 33-42, 60-63, 75-82

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…