Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Εκτός… πλάνων οι διεθνείς διαιτητές

Εκτός… πλάνων οι διεθνείς διαιτητές

«Αόρατοι» οι διεθνείς διαιτητές

«Να τα πούμε» (για τους διεθνείς διαιτητές);

Καλή χρονιά στα φιλαράκια μου. Να είναι όμορφη, γεμάτη υγεία και τύχη και πάνω απ’ όλη μια… δίκαιη χρονιά. Δεν θα μπορούσε να ευχηθεί τίποτα διαφορετικό ο Αριστείδης, ως Δίκαιος που είναι. Και παρότι μεγάλος σε ηλικία, ήρθε να πει τα «κάλαντα» στους διεθνείς διαιτητές.

Επειδή πολλοί ασχολούνται με τη διαιτησία ΜΟΝΟ όταν έχει να κάνει με την ομάδα τους, να παραβιάσουμε ανοιχτές πόρτες. Συνολικά διαθέτουμε 12 Έλληνες διεθνείς διαιτητές. Είναι οι: Κατερίνα Ασημάκη, Δημήτρης Ζαχαρής, Τάσος Κάρδαρης, Τάσος Μάνος, Πέτρος Παπαπέτρου, Γιώργος Πουρσανίδης, Στυλιανός Συμεωνίδης, Νίκος Σώμος, Νίκος Τζιοπάνος, Αναστασία Τσακιράκη, Ειρήνη Τσάνταλη, Μάνος Τσολάκος.

Όπως στην Ευρωλίγκα, έτσι και στη ΦΙΜΠΑ

Είχαμε γράψει προ καιρού (δείτε εδώ) για τις συμμετοχές των Ελλήνων διαιτητών στην Ευρωλίγκα. Ελάχιστη εμπιστοσύνη, ακόμα λιγότερα παιχνίδια, αλλά άντε κι εκεί υπάρχει η… αφρόκρεμα των διαιτητών. Στη FIBA τα πράγματα είναι χειρότερα, για τους Έλληνες διεθνείς διαιτητές.

Η διεθνής ομοσπονδία έδωσε τους ορισμούς σε BCL, Ευρωλίγκα γυναικών και προκριματικά Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πώς τα πήγαν οι διεθνείς μας; Μην τα ρωτάτε.

Στο BCL είχαμε δύο διαιτητές:

  • Γιώργος Πουρσανίδης: Χαποέλ Χολόν – Ιγκοκέα (4/1) και Οστάνδη – Μπαχτσεσεχίρ (10/1)
  • Τάσος Κάρδαρης: Χαποέλ Χολόν – Ιγκοκέα (4/1)

Στην Ευρωλίγκα γυναικών είχαμε μία συμμετοχή:

  • Τάσος Κάρδαρης: USK Πράγας – Μπουρζ (18/1)

Στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού:

  • Τάσος Κάρδαρης: Σερβία – Κροατία (9/2)
  • Δημήτρης Ζαχαρής: Βόρεια Μακεδονία – Βέλγιο (12/2)
  • Ειρήνη Μαργαρίτα Τσάνταλη: Βόρεια Μακεδονία – Βέλγιο (12/2)

Πιάσαμε πάτο Βαγγέλη

Οι 4 από τους 12 πήραν ορισμούς, οι άλλοι διεθνείς δεν υπάρχουν. Το πλάνο του Βαγγέλη Λιόλιου και της ΕΟΚ έχει αποτύχει. Η απαξίωση, που κορυφώθηκε επί ημερών Βασιλακόπουλου (η ελληνική διαιτησία στα χειρότερά της) συνεχίζεται με τους διεθνείς μας να μην έχουν την αναγνώριση, που είχαν οι παλιότεροι.

Δεν το λέει ο… κακός Αριστείδης, το λένε οι ορισμοί. Κι όταν συμβαίνει το ίδιο σε Ευρωλίγκα και FIBA, για να βγάλεις το συμπέρασμα δεν χρειάζεται να είσαι ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…