Κεντρική Διεθνή Σήμερα η συνάντηση FIBA – EuroLeague

Σήμερα η συνάντηση FIBA – EuroLeague

ipiccy image 095553 1

Ο πρόεδρος της Euroleague Ντέγιαν Μποντιρόγκα μαζί με τον CEO της διοργάνωσης Μάρσαλ Γκλίκμαν επισκέπτονται την έδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στη Γενεύη.

Εκεί θα συναντηθούν με τον Έλληνα γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή και τον εκτελεστικό διευθυντή Καμίλ Νόβακ.

Πρόκειται, δηλαδή, για το ραντεβού των δύο κορυφαίων στελεχών από τον κάθε οργανισμό, πράγμα που μαρτυρά τη σημασία της συνάντησης.

Aναμένεται να τεθούν μια σειρά από ζητήματα, με πρώτο τα «παράθυρα», καθώς δεν εξυπηρετεί κανέναν να διεξάγονται αγώνες της Ευρωλίγκας πάνω στα προκριματικά των εθνικών ομάδων και κανείς δεν θέλει να επαναληφθεί τον Φεβρουάριο ό,τι συνέβη το Νοέμβριο.

Σε δεύτερη φάση, δεν αποκλείεται να τεθεί από πλευράς FIBA το θέμα της «σύνδεσης» της Ευρωλίγκας με τις υπόλοιπες διοργανώσεις, αλλά και μιας πιθανής συγχώνευσης του Basketball Champions League με το Eurocup, ώστε να υπάρχει μια δεύτερη πολύ ανταγωνιστική διασυλλογική διοργάνωση που θα δίνει στις κορυφαίες ομάδες θέση στην Ευρωλίγκα.

Η παγκόσμια ομοσπονδία διαφωνεί με τη σταδιακή μετατροπή της Ευρωλίγκας σε μια κλειστή λίγκα με σταθερά συμβόλαια για τις ομάδες και θέλει να δει αν υπάρχουν κάποιες ανοιχτές θέσεις που θα δίνονται με αγωνιστικά κριτήρια και δεν θα αποδυναμώνονται τα εθνικά πρωταθλήματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…