Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Πόσο απέχει η Κύπρος από την Αθήνα;

Πόσο απέχει η Κύπρος από την Αθήνα;

Η Κύπρος και το… θαύμα

Η Κύπρος έγινε αίφνης ρυθμιστής της αποχής των Κριτών.

Όταν γνωρίζεις κάποιους ανθρώπους χρόνια, γνωρίζεις και πώς θα αντιδράσουν. Είναι σαν ανοιχτά βιβλία. Το κακό γι’ αυτούς είναι πως αγνοούν ότι ξέρεις τι θα κάνουν κι έρχονται απευθείας στην αγκαλιά σου. Αλλά για να μην σας κουράζω, πάμε απευθείας στο… ψητό. Όπου «ψητό» η Κύπρος, η οποία… στηρίζει αναφανδόν. Και καλά κάνει.

Ο Αριστείδης εκτός από Δίκαιος είναι και μεγάλος (ηλικιακά). Δεν πιστεύει σε συμπτώσεις. Η Κύπρος ήταν το αντικείμενο του τελευταίου άρθρου μου (δείτε εδώ). Θύμισα στους παλιότερους κι έμαθαν οι νεότεροι, τι είχε γίνει πριν 10 χρόνια. Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 10 του μήνα (προχθές, δηλαδή), κάτι που μπορείτε να δείτε πάνω από τη φωτογραφία, δίπλα στο όνομά μου.

Η Κύπρος στηρίζει τον αγώνα μας

Μία μέρα μετά, η Κύπρος έγινε κεντρικό θέμα στο site του Συνδέσμου Κριτών της Αθήνας (δείτε εδώ). Επιστολή συμπαράστασης έστειλαν οι Κριτές από το νησί της Αφροδίτης και πολύ καλά έκαναν και μπράβο τους. Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του αντίστοιχου Συνδέσμου, Γιώργος Γουζουάσης. Τον τιμά αυτό.

Τόσοι Σύνδεσμοι Κριτών σε όλο τον πλανήτη, έτυχε η Κύπρος να δείξει ευαισθησία (και μπράβο τους), κι έτυχε να γίνει όλο αυτό μία μέρα μετά το δικό μας άρθρο. Αλλά δεν είναι οι μοναδικές συμπτώσεις.

Ο πρόεδρος Κριτών της Κύπρου είναι πρώην Κριτής Πειραιά, ο οποίος ήταν μέσα στους 12, που έφυγαν τότε από την ΕΣΚΑΝΑ, (Φεστερίδης, Βεμβετσός κλπ.) και πήγαν στον Σύνδεσμο της Αθήνας. Ο Αριστείδης πάντα φροντίζει να αποδεικνύει όσα γράφει, οπότε μπορείτε να πατήσετε εδώ, για να δείτε τον ορισμό του (τρίτος στη σειρά) σε αγώνες της ΕΣΚΑ. Έχω και της ΕΣΚΑΝΑ, αλλά λέω να μην σας βάλω στον κόπο. Αν θελήσει, πάντως, κανείς δεν έχει παρά να το ζητήσει.

Διαχρονική σχέση αγάπης

Τίποτα δεν σημαίνει ότι ο Γουζουάσης, ο οποίος πήγε στο νησί για δουλειά κι έμεινε εκεί, ήταν φίλος με τη Μερίκα. Η Κύπρος στηρίζει τον αγώνα των Ελλήνων Κριτών και καλά κάνει, το γράφουμε ξανά.

Αν, πάντως, αυτή η ανακοίνωση βγήκε ως απάντηση στο δικό μου δημοσίευμα (δεν το πιστεύω), είναι απρόσφορο μέσο. Άλλες εποχές κι άλλοι άνθρωποι, τότε που οι Κριτές από την Αθήνα ταξίδευαν στην Κύπρο, άλλος τώρα ο πρόεδρος του Συνδέσμου, που δεν υποχρεούται ούτε να έχει ιστορική μνήμη, ούτε να κρατά κακία. Ακόμα κι αν υπήρχε (συναδελφικό) «αδίκημα» έχει παραγραφεί.

Αντί επιλόγου: Είμαι ο τελευταίος που θα τολμούσε να υποδείξει σε παράγοντες της εμπειρίας και του κύρους της Τάνιας Μερίκα, πώς θα λειτουργήσουν. Αυτάρεσκα κι αυθαίρετα λέω ότι στο παιχνίδι των εντυπώσεων δεν χάνει ποτέ (διαχρονικά) ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…