Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Η φάση Αγραβάνη – Καββαδά (vid)

Η φάση Αγραβάνη – Καββαδά (vid)

Η φάση Αγραβάνη – Καββαδά

Τι έγινε πραγματικά στη φάση με τον Αγραβάνη και τον Καββαδά;

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ζήλεψα τη… δόξα του Σπύρου Γκόντα, ο οποίος ανέλυσε (δείτε εδώ) βάσει κανονισμών, τι έγινε στην τελευταία φάση του αγώνα Περιστέρι – Άρης. Άλλωστε, εγώ είμαι πιο πολλά χρόνια στη διαιτησία από αυτόν. Επειδή, όμως, όλοι ασχολούνται με τη φάση του Αγραβάνη με τον Καββαδά, είπα να βάλω το χεράκι μου.

Εμείς εδώ δεν χαϊδεύουμε αυτιά, το ξέρετε. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, ο Άρης είχε δίκιο. Υπήρχε φάουλ στον Τολιόπουλο κι έπρεπε να εκτελεστεί μία βολή. Αλλά, ποιος να το σφυρίξει; Θα σας το εξηγήσω σε λίγο, πάμε όμως να δούμε τι έγινε με τον Καββαδά.

Ο σέντερ του Άρη παίρνει την μπάλα και προσπαθεί να κινηθεί προς το αντίπαλο καλάθι. Ο Αγραβάνης τον αντιμετωπίζει αντικανονικά. Υπάρχει καθαρό φάουλ, πλην υπάρξει παράβαση (πάτησε γραμμή) από τον επιτιθέμενο. Ο αμυνόμενος τον οδηγεί στο να πατήσει τη γραμμή κι έπρεπε να σημειωθεί το φάουλ, αλλά τότε θα είχε αδικηθεί το Περιστέρι!

Η… βόλτα του Καββαδά

Αν προσέξετε το βίντεο, υπάρχει φάουλ στον Καββαδά, αλλά πριν από όλα είναι βήματα. Ο παίκτης του Άρη άλλαξε όχι μία, αλλά δύο φορές το σταθερό. Ως εκ τούτου, οι διαιτητές έκαναν λάθος, καθώς πριν τη γραμμή υπήρχαν δύο παραβάσεις: Τα βήματα του Καββαδά και στην εξέλιξη το φάουλ του Αγραβάνη.

Αν και δεν υπάρχει συγχώνευση, στο τέλος της ημέρας (από τύχη και μόνο) στη συγκεκριμένη φάση αποδόθηκε δικαιοσύνη, αλλά με λανθασμένη διαδικασία. Έπρεπε να σφυριχθούν τα βήματα και να μην συζητάμε τίποτα άλλο.

Το σφύριγμα του Πουρσανίδη

Αλλά ποιος να υποδείξει την παράβαση του Καββαδά, ή του Αγραβάνη; Μέτρησα ένα προς ένα (πού να τα κάνει αυτά τα κόλπα ο Γκόντας) τα σφυρίγματα στο -τελευταίο και καθοριστικό- δεκάλεπτο. Συνολικά ήταν εννέα. Τα οκτώ μοιράστηκαν (από τέσσερα) οι Σταματόπουλος και Μπακάλης.

Ο -κατά τα άλλα- πρώτος διαιτητής του αγώνα, Πουρσανίδης σφύριξε μόνο μια φορά. Ήταν τότε που σταμάτησε το παιχνίδι, γιατί είχε βγει το παπούτσι του κι έπρεπε να σκύψει να δέσει τα κορδόνια του. Πριν και μετά, στην τελευταία περίοδο, δεν ακούστηκε η σφυρίχτρα του.

Υπεύθυνη για να μετρήσει τα σφυρίγματα του Πουρσανίδη και να κρίνει αν έφερε σε πέρας την αποστολή του είναι η ΚΕΔ/ΕΟΚ κι όχι ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κανονικά εντός δωδεκάδας ο Πετρούσεφ

Εντός δωδεκάδας ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παλαού Μπλαουγκράνα την …