Ο Σπύρος Γκόντας εξηγεί τη φάση του αγώνα.
Το ματς στο Περιστέρι κρίθηκε στο… σουτ. Από ένα (μη) σφύριγμα, γεγονός που οδήγησε τον Άρη στο να διαμαρτυρηθεί για αλλοίωση αποτελέσματος. Δεν έχει κατ’ ανάγκη δίκιο όποιος φωνάζει, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να έχει δίκιο ο «Αυτοκράτορας». Ο ιδανικότερος για να απαντήσει είναι ο Σπύρος Γκόντας.
Όπως βλέπετε και στο βίντεο, στην τελευταία επαναφορά υπάρχει αμυντική δράση επάνω στον Βασίλη Τολιόπουλο. Τι λέει ο κανονισμός; Μας εξηγεί ο κ. Γκόντας, αναφορικά με το φάουλ επαναφοράς, έναν νέο κανονισμό – το παλιό κριτήριο του αντιαθλητικού. Σε τι αναφέρεται ο κανονισμός;
Το φάουλ επαναφοράς
«Όταν το ρολόι του αγώνα δείχνει 2:00, ή λιγότερο στην τέταρτη περίοδο και σε κάθε παράταση, πριν η μπάλα απελευθερωθεί από τα χέρια του παίκτη που κάνει την επαναφορά. Εάν σε αυτό το χρονικό διάστημα ένας αμυντικός παίκτης (στο γήπεδο) έρθει παράνομα σε επαφή με έναν παίκτη της επιθετικής ομάδας (στο γήπεδο), αυτό αποτελεί «φάουλ επαναφοράς», εκτός εάν η επαφή πληροί τα κριτήρια του αντιαθλητικού φάουλ» μας είπε ο Σπύρος Γκόντας διαβάζοντας τον κανονισμό, ο οποίος αναφέρει ως ποινή:
«Ο παίκτης, στον οποίο έγινε το φάουλ, πρέπει να εκτελέσει 1 ελεύθερη βολή χωρίς παίκτες και των δύο ομάδων να πάρουν θέση για ριμπάουντ κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της βολής και ο αγώνας θα συνεχιστεί με επαναφορά από την ίδια ομάδα, που εκτέλεσε την ελεύθερη βολή, από το σημείο που βρίσκεται πλησιέστερα στο σημείο που έγινε το φάουλ».
Γκόντας: «Υπήρξε παράβαση»
Το βίντεο δεν λέει ψέματα κι ο κ. Γκόντας εξηγεί πως «εδώ ο Τζούιστον, στην προσπάθεια του να παίξει άμυνα στον Τολιόπουλο, τον κρατάει από την μέση. Έπρεπε να χρεωθεί με φάουλ επαναφοράς. Άρα, να δοθεί 1 ελεύθερη βολή στον Τολιόπουλο και η μπάλα ξανά στην ομάδα του Άρη για επαναφορά από σημείο κοντά στο σημείο που έγινε το φάουλ στον Τολιόπουλο».
Συμπέρασμα (δικό μας): Έχει δίκιο να διαμαρτύρεται ο Άρης.